Bebeğimi Neyle Oyalayabilirim
93 görüntüleme
A
Ayla K.
21 Kasım 2025 14:31
Arkadaşlar 5. Aya doğru yaklaştık ama uyanıklık sürelerinde oğlumla napacağımı bilmiyorum maksimum 10/15 dk oyuncaklarla oyalıyorum sonra başlıyor ağlamaya manuel ana kucağına koyuyorum durmuyor sürekli kucakta da sırtım ağrıyor tutamıyorum önerileriniz var mı

Fatma A. U.
21 Kasım 2025 14:52
Benim kızım tam bugun 5.ayını bitirdi sürekli oyun oynuyoruz şarkılar söylüyorum bebek arabasına koyup dışarda gezdiriyorum
Evin içinde bebek arabasının tekerlerini silip yanıma mutfağa getiriyorum bana bakıyor gene şarkılar biraz babası dolandırıyor özellikle oyun kartı vesaire almadım ben sesli oyuncaklarla oynatıyorum
Size tavsiyem önüne hepsini birden koyup göstermeyin farklı saatlerde çeşit varmış gibi farklı birini gösterirseniz biraz daha fazla vakit geçiriyorlar
Evin içinde bebek arabasının tekerlerini silip yanıma mutfağa getiriyorum bana bakıyor gene şarkılar biraz babası dolandırıyor özellikle oyun kartı vesaire almadım ben sesli oyuncaklarla oynatıyorum
Size tavsiyem önüne hepsini birden koyup göstermeyin farklı saatlerde çeşit varmış gibi farklı birini gösterirseniz biraz daha fazla vakit geçiriyorlar
A
Ayla K.
21 Kasım 2025 15:04
Bebek arabasını dediğiniz gibi yaptım 2 aydır bizde de öyle Fatma hanım evde gezdiriyoruz mutfakta yanıma götürüyorum bebek arabasına koyıp şarkılar söylüyorum ekran göstermeden müzik açıyorum hepsinde maksimum 15 dakika duruyor sonra başlıyor ağlamaya
G
Gökçin N.
21 Kasım 2025 15:31
Benim kızım da 5. aya yaklaşıyor. Sürekli aktivite yaratmaya çalışıyorum, hala daha yenilerine açığım,başka türlü vakit geçmiyor ve daha çok yoruluyorum.
Benim yaptığım aktivitler;
-Sincap kitap dokun hisset kitapları var. Bu kitaplara çok ilgili. Nörolojik gelişimi için de faydalı. Ormana dokun,çöle dokun,çiftliğe dokun,okyanusa dokun. Bu kitapları okuyorum. İş bankası yayınlarından da güzel hikaye kitapları var, onları okuyorum.
-Sevimli dostlar youtube kanalında şarkılar açıyorum,karşısına geçip dans ederek söylüyorum. (Telefonu Bluetooth hoparlöre bağlıyorum)
-Oyun matında dönme egzersizleri ,tummy time yaptırıyorum
-Her gün 2 kere ev turu :) atıyoruz. Eşyaları tanıtıyorum
-Hışırtılı kitaplar var. Hem ses çıkarıyor hem görsel amaçlı. Ordaki görsellerle ilgili özellikleri anlatıyorum,maksat konuşma olsun. (Domates görselinden domates çorbası tarifi anlatmışlığım var :))
-Hava aşırı soğuk değilse parka çıkarıp hava aldırıyorum
- Pencereden yoldaki arabaları izliyoruz,renkelerini söylüyorum.
-zeka kartları çok ilgisini çekiyor bir de. Siyah beyaz olanlara bayılıyor. Müzik açıp her yöne kafasını çevirmesini sağlayarak baktırıyorum
Benim yaptığım aktivitler;
-Sincap kitap dokun hisset kitapları var. Bu kitaplara çok ilgili. Nörolojik gelişimi için de faydalı. Ormana dokun,çöle dokun,çiftliğe dokun,okyanusa dokun. Bu kitapları okuyorum. İş bankası yayınlarından da güzel hikaye kitapları var, onları okuyorum.
-Sevimli dostlar youtube kanalında şarkılar açıyorum,karşısına geçip dans ederek söylüyorum. (Telefonu Bluetooth hoparlöre bağlıyorum)
-Oyun matında dönme egzersizleri ,tummy time yaptırıyorum
-Her gün 2 kere ev turu :) atıyoruz. Eşyaları tanıtıyorum
-Hışırtılı kitaplar var. Hem ses çıkarıyor hem görsel amaçlı. Ordaki görsellerle ilgili özellikleri anlatıyorum,maksat konuşma olsun. (Domates görselinden domates çorbası tarifi anlatmışlığım var :))
-Hava aşırı soğuk değilse parka çıkarıp hava aldırıyorum
- Pencereden yoldaki arabaları izliyoruz,renkelerini söylüyorum.
-zeka kartları çok ilgisini çekiyor bir de. Siyah beyaz olanlara bayılıyor. Müzik açıp her yöne kafasını çevirmesini sağlayarak baktırıyorum
A
Ayla K.
21 Kasım 2025 15:37
Çok güzel aktiviteler üretmişsiniz gökçin hanım.Ben henüz kitap almadım ama alacağım bahsettiğiniz kitaplara da bakacağım şimdi.Dediğiniz gibi herhangi bir şeyle uğraşmadıklarında ağlamaları ve sadece kucakta durmaları çok yorucu oluyor bu da bizi yıpratıyor umarım en kısa zamanda bir şeyler daha da düzene oturur ve oyalanma süreleri uzar

Fatma A. U.
21 Kasım 2025 15:45
Gökçin hanımın tediklerinin hemen hemen hepsini yapıyorum kitaplar hariç