Bebeğimi Emziremiyorum

167 görüntüleme
M

Merve Ö. ..

11 Aralık 2025 00:00
2 ay 10 günlük bebeğim var .Normal doğum sonrası 5 gün 1 damla dahi sütüm gelmedi sonrasında da 10 ml falan geldi bebeğim biberon akışına alıştı sütüm çoğalmadı sonrasında da ne yaparsam ne yersem süt çoğalmadı sonra sağıp içirmeye başladım şuan hala sağıyorum gece emzirmeyi deniyorum en fazla 5 dakika emip uyya kalıyo ama süt olmadığını biliyorum sağıp yatıyorum çünkü sabahları da süt daha çok oluyo gece emmediği için ama yine de emmiyo sütüm azalmasın diyede sık sık sağıp veriyorum ne yapmalıyım emzirmeye çalışıyorum zorla nasıl emzirme alışkanlığı başlatabilirim
N

Naciye T. ..

11 Aralık 2025 02:10
Bende bebeğimi ilk 5 gün emziremedim mamada vermedim sağlıksız diye modern anne olucam diye ( Saçmalıkkeske verseydim) Sonra oğlum yetersiz beslenmeden yoğunbakima yattı ordaki hemşirebana bol bol karbonhidrat tüketbol bol su iç gerekirse günde5 litre su iç bak nasılgelecek sütun dedi yemin ederim ki öyleoldu göğüsucumu ağzına alamadı silikon.gogus ucu kullandjm 4 ay çoksukur su içerek silikon göğüs ucuyla bebeğimi emzirdim sonrada silikonu kendisi attıbol bol su için5 olur 6 olur amaicin bol bol karbonhidrat tüketinkilo açısından sağlıklı değil ama çokguzel süt yapiyor benim tecrübelerim bunlar şuan16 aylıkbebegjm ve hala sütüm akıyor kıyafetlerim ıslanıyor elhamdülillah o hemşireden Allah razı olsun
N

Naciye T. ..

11 Aralık 2025 02:11
Vee bebeğini emzir 15 dk geçmeden göğsünü pompa ile sağ ama 15 dk geçirme beyin hala emiyor süt yetmiyor diye uyarı verip süturetmeye zorluyormus kendini emzirme danışani söylemişti.
B

Berfin Ö.

11 Aralık 2025 02:23
Emzirme danışmanım bebek yavaş akis hizli akis bilmez demişti uyuya kaldiginda kulak arkasina masaj yapin. Topugunu sıkın ve emzirin. Ten tene temas ger zaman sütünüzü artıyor.
M

Merve Ö. ..

11 Aralık 2025 02:37
Teşekkür ederim Allah razı olsun 💝
M

Merve Ö. ..

11 Aralık 2025 02:39
Hızlı akış dediğim sütüm ilklerde hiç olmadığı için süt ağzına gelmediği için ağlıyodu
S

Sevgi E. ..

11 Aralık 2025 05:47
Emzirme reddi yaşayan kişilere bilimsel bir veri olan şu pozisyon işe yarıyor denemekten zarar gelmez bebeği sırt üstü yatırın sizde üstüne gelecek şekilde memeyi ağzına verin elleriniz ve ayaklarınızın üstünde yani bu şekilde olan bebeklere tavsiye ediliyor sizde de umarım işe yarar geçmiş olsun
Zehra B. Ö.

Zehra B. Ö.

11 Aralık 2025 19:46
Benim sütüm olmasına rağmen bebeğimi emziremedim bir türlü kabul etmedi 2 3 farklı emzirme danışmanı ile çalıştık yine olmadı 51 gün 2 3 saatte bir sağıp biberonla içirdim en son sorunu kendim çözdüm göğsüm sert geldiği için tutmuyor istese de tutamıyor sonra sinirlenip ağlıyordu sağıp yumuşatıp 1 saat sonra falan teklif ettiğimde aldı çok şükür bir de reverse pressore softening diye masaj var tam kahverengi kısmı yumuşatıyor daha kolay almasını sağlıyor sizde sorun tam olarak bu olmayabilir ama sağıp içirdiğinizde doyabiliyorsa aslında sütünüz vardır bir de karnı açken asla gelmedi hafif aç keyfi yerindeyken denedim
M

Merve Ö. ..

11 Aralık 2025 20:15
Benim meme ucu hiç yok plastik uç ile emziriyorum aldığı zaman ama sütüm yetmiyo çünkü 2 saatte bir sağım yapmaya çalışıyorum 30 ml fln çıkıyo oda doyurmuyo sütüm az oldugu için de emmek istemiyo diye düşünüyorum
B

Büşra M. Ç.

11 Aralık 2025 20:22
Ucunuz küçük olsa da plastik kullanmanız da emişini kötü etkiliyor olabilir. Bana da hastanede aldırıp o şekilde başlatmışlardı eve geçince hemen bıraktım. Biraz sıkıntılı oldu tabii, bi tarafı alması 5 gün sürdü ama bebek ucundan içmediği için sütü, ucunun büyüklüğünün bir önemi yok. Doğru kavrayamadığı için yorulup uyuyakalıyordur. Delirene kadar her dilde emzirme videosu izledim. Bir şekilde çabalaya çabalaya öğreniyorsunuz. Yaralarım vardı bu şekilde iyileşti onlar da.
B

Büşra M. Ç.

11 Aralık 2025 20:26
A bir de meme ucunuza uygun flanş kullanmıyorsanız sağımda sütünüz az gelir

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir