Bebeğimi Bırakmak Çok Zor Geliyor
135 görüntüleme
H
H.Nur
12 Şubat 2026 22:03
Bugün işe geri döndüm ve bebeğimi bakıcıya bıraktım canım çok sıkkın, çok üzgünüm ve bebeğime bir şey olur diye çok korkuyorum. Keşke çalışmak zorunda olmasam ama geçim ve bebeğim için mecburum. Bakıcının iki küçük çocuğu var bir şeyler yanlış olur bebeğim zarar görür diye korkuyorum. Yoksa kadın iyi birisi. Bu durumla nasıl başa çıkacağım ?
E
Emine A.
12 Şubat 2026 22:13
Malesef benimde başlamam lazım ama sürekli erteliyorum ailem den bakan birisi olduğu halde sizi öyle hissetmeniz normal emin ellerde olduğuna inanamıyorsanız sorun yok duruma zamanla alışıyorsunuz ilk kızımda öyle olmuştu
K
Kübra A.
12 Şubat 2026 22:16
Bende bıraktığımda 2 aylıktı yavrum.. sizi çok iyi anlıyorum. Kalbinizi ferah tutun, hiçbir şey olmaz Allahın izniyle. Çok zor kabul ediyorum hiç kolay değil. Ama zamanla alışıyoruz. İşten gelince kocaman sarılıyoruz günün bütün yorgunluğu ve aklımızdaki bütün kötü senaryolar kayboluyor🫠
H
H.Nur
12 Şubat 2026 22:18
İnşallah bebeklerimiz sağlıkla büyür en önemlisi 🫂🥺
H
Hülya A. ..
12 Şubat 2026 22:48
İçinizi ferah tutun zamanla herşey düzene girecektir eminim. Bebegim 9 aylık şu an geçen ay iznim bitti ve ben bırakacak kimse olmadığı için işime dönemedim istifa etmek zorunda kaldım.

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
12 Şubat 2026 23:31
Anne ve bebek birbirinden ayrıldığında bebek anne sevgisinden mahrum kalmaz oluşturduğu ve annenin kurmuş olduğu güvenli bağı bozulmaz zedelenmez aksine bebek dış dünya ile tanışmış olur annenin gittiğini ve sonrasında geri geldiğini görür nesne devamlılığı sağlanıyor bu şekilde dolayısıyla ayrılık kaygısı ile ilgili güzel bir deneyim oluyor aslında. Bizim için önemli olan ayrılıkların ne kadar uzun olduğu değil annenin ne kadar sürdürülebilir bir şekilde var olduğudur ve çalışan anne ne kadar çalışırsa çalışsın benzer bir düzende bebeğiyle vakit geçirmeye devam eder dolayısıyla bu yıpratıcı ve zedeleyici bir süreç değildir. Tabii ki burada bebekli olan ilişkide aktif tutmak gereken o duygusal noktalar var ki sizler her birini biliyorsunuz eminim 💗 Bir de şu bakış açısından bakmak gerekir ki aslında anne de sosyal hayatı katıldıkça farklı kişilerle iletişimde oldukça, basit bir örnek vermek gerekirse sabah evden çıkarken giyinip hazırlanıp kendine vakit ayırdıkça aslında eve döndüğünde daha dinç daha mutlu ve daha aktif bir anne rolüne girer dolayısıyla burada belki de yorgun mutsuz bitmiş bir anneye göre daha paylaşımcı olabilir bebek özelinde.
H
H.Nur
13 Şubat 2026 10:25
Sağolun hocam bilgilendirme için içim biraz da olsa rahat etti 🤍