Bebeğimi Bakıcıya Vereceğim, ya Ona Anne Derse, ya Hasta Olursa….

163 görüntüleme
H

H.Nur

8 Ocak 2026 23:14
Bu düşüncelere benim gibi kapılanlar vardır. Doğum iznim bitti raporlar falan hepsini tükettim. Çalışma vakti geldi çattı. Bebeğimi bakıcıya bırakacağım ama onu benden çok sever mi? Ona anne der mi? Onu öpüp koklar mı? Çok duygusalım ve düşünmekten uyuyamıyorum. Lütfen aynı durumu yaşayanlar nasıl baş etti bu düşüncelerle bana yardımcı olabilir mi
Ş

Şeydanur D.

8 Ocak 2026 23:40
Merhaba. Bu yorumu bir öğretmen olarak yazıyorum. Bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum. Bebeklerde temel güven denilen bir dönem var yaklaşık 0-2 yaş arası. Eğer bu süreci doğru bir şekilde geçirdiyse korkmayın dediğiniz durum gerçekleşmeyecektir ancak bakımı veren kişi yani bakıcının da tutumu oldukça önemli. O nedenle iyi araştırmakta fayda var.
H

H.Nur

8 Ocak 2026 23:43
Merhaba bebeğim 5 aylık 7-24 sürekli yanındaydım ve her şeyiyle ilgilendim ve onu çok seviyorum sevdiğimi de hep söylüyorum. Bir çoğu ne kadar bebek o anlamaz dese de ben onunla her şeyi konuşuyorum. Bakıcıya vereceğimi bile anlattım birkaç kez. Bakıcım iyi birisi ama onu sadece bir bakıcı olarak görmesini nasıl sağlarım?
S

Seren D.

9 Ocak 2026 00:14
Merhaba bence bebeğinizi öpüp koklamasi ve bebeğinizin bakiciniza değer vermesi bu iyi bir şey.bebeginizin güvenliği ve sevgi dolu bir ortamda büyümesi için.gece sizin koynunuzda yatacak nasılsa, sizin kokunuzu seviyor ve sevecek. Bence saydiklarinizi dezavantaj degil avantaj olarak görün. Anne degil de dadı, abla veya başka bir lakapla tanitirsaniz Anne demez.benim oğlum20 aylık hala Anne demiyor.sifatlarin ne önemi var ki
Ş

Şeydanur D.

9 Ocak 2026 00:32
Bebeğinizin bir başkasına güvenmesi size olan bağını zayıflatmaz bundan korkmayın aksine dünyayı güvenli bir yer olarak algılamasını sağlar. Burada önemli olan bebeğin ihtiyaçlarının zamanında ve doğru bir şekilde giderilmesi. Kısaca birincil bağ figürü değişmiyorsa yani siz (anne) hala hayatın merkezindeyse akşamları sabahları temas ses koku oyun varsa bakıcı ikincil güvenli bağ olur ve bu sağlıklıdır. Bakıcı da bebeğin ihtiyaçlarını giderip rutinlere bağlı kalırsa ve bunları sevgiyle yaparsa bu bebeğiniz için çok büyük bir artı olacaktır. Bebekler sevgiyi karşılaştırmaz onların dünyasında bana bakan güven veren insanlar var algısı gelişir.
H

H.Nur

9 Ocak 2026 00:41
Teşekkür ederim cevaplar için🥹🥹
Ayşe K. O.

Ayşe K. O.

9 Ocak 2026 00:51
Siz ne güzel annelersiniz, keşke imkan olsa hep ilgilenebilsek.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir