Bebeğimi Aşırı Korumacıyım 😥
214 görüntüleme
H
Hanife G.
16 Ağustos 2025 18:44
Doğumdan sonra birden asla böyle olmam dediğim çocupunu kimseye vermek istemeyen herkesi bi hastalık taşıyıcısı gibi gören birine dönüştüm. Bebeğim Ocak'ta doğdu şuan 7 ayına giricek ilk 3 ay evime misafir nerdeyse hiç almadım. Dışarı çıktığımıDa çok nadir rüzgar hasta edicek mikrop kapar diye Gelen insanlara da direk bebeğimi öptürmüyorum diye Söylüyorum kucaklarına bile almaları rahatsız ediyor bu durum artık beni çok yordu. 7 ayda stresten 20 kg verdim Her farklı bi insan geldiğinde temas ettiğinde sürekli hasta olıcak mı diye 3 gün gözlemliyorum resmen. Var mı ben gibi olan ve çözüm bulan 😔😥😥
M
Merve Ş. ..
16 Ağustos 2025 18:46
Ben de sizin gibiydim,annelik iç güdüsü biz de biraz fazla sanırım :) ama 8.aydan sonra bıraktım. Çünkü fanus içinde büyüyen bebekler ileride bunun acısını fazlasıyla çıkarırlar bilincine vardım. Onların mikroba da ihtiyacı var. Artık siz de yavaştan bırakın bence.
H
Hanife G.
16 Ağustos 2025 18:49
Bırakıcam artık diyorum hasta da olucak diyorum ki zaten oldu da 2-3 kere ama sonra tekrar bi bakmışım bırakamamışım. Özellikle insanlar kucaklamak istediklerinde öpücekler diye ödüm kopuyor. Hemşireyim kendim bu kadar hastalık takıntısı mesleğime bağlı mı diye de düşünüyorum
T
Tuğba E.
16 Ağustos 2025 19:11
Hanife hanım bende de durum bu şekilde. Çünkü insanlar bebekleri öpmemeleri gerektiğini bilmiyorlar. Kucağına alan her insanım yaptığı ilk şey öpmek oluyor bu kadar cahil bir toplumla yaşamak istemiyorum. Eğer toplum biraz daha duyarlı olsaydı belki biz de bu denli korumacı olmazdık. Ben de bu konuda uzman desteği almak istiyorum gerekirse psikiyatriye de başvuracağım. Sizi canı gönülden anlıyorum.
P
Pelin B.
16 Ağustos 2025 19:12
Ben de böyleyim maalesef bu durum beni çok yoruyor. Göç ülkesinde yaşıyoruz binbir türlü hastalık virüs var artık, bence dozunu kaçırmadan korumaya devam etmek gerek ama tabi kafeste gibi de yaşatmamak gerek dışarıya rüzgardan dolayı çıkarmamak çok abartı, asıl açık havaya çıkarmak bağışıklığını güçlendirir, gripli insanlarla aynı ortamda bulundurmamak gibi mantığa sığar şeylerle devam etmek daha doğru, ben öz kardeşime bile öptürmek istemiyorum ama 🥹
H
Hanife G.
16 Ağustos 2025 19:49
Gerçekten cahil insanlarla yaşıyoruz bi ortama girsiğimizde her seferinde öptürmediğimi ve nedenini açıklıyorum. Gerçekten dediğiniz gibi duyarlı olsalar böyle olmazdık. Öpmicekleribi bildiğim bilinçli bi kaç arkadaşıl var onlar geldiğinde ya da biz gittiğimizde kafamda bişry olmadan gidiyorum oturuyorum. Ama diğer yerlere giderken resmen milyonlsrca düşünceyle uğraşmaktan yıldım diyebilirim.
H
Hanife G.
16 Ağustos 2025 19:52
Bide bi çocuk sende mi var bakışları 🥲 ve abartma kaç çocuk büyüttük biz bişey olmazcı grubu da evrenin diğer ucuna göndermek istiyorum 🙄🥲
D
Deniz M. G.
17 Ağustos 2025 13:17
Hiçkimseyi düşünmeyi ve öptürmeyin. Benim bebeğim de 3. Ayına girdi çok yakınlarım hariç kimseye vermiyorum. Huzursuz oluyor diyorum. Ama bazen kucağımda bile olsa aniden ya elinden ya kolundan öpüyorlar. Tabi bir şey yapılmıyor o durumda.
H
Hanife G.
17 Ağustos 2025 13:32
Öptürmediğiö için şuan sanırım onların gözünde dünyanin en abartan insanıyım. Bi çocuk bende var 😀 Hasta olduğu zaman siz evinizde fosur fosur uyurken ben uğraşıyorum onunla bir ben ağlıyorum dediğimde de herkes trip atıyor🥲
D
Deniz M. G.
17 Ağustos 2025 13:51
Çocuk büyütürken en son düşüneceğiniz şey insanların ne düşündükleri olsun bence, boşverin 😀
Z
Zeynep K.
17 Ağustos 2025 14:39
Hanımlar malesf bende aynı sekildeyim ama sebeplerimde var çoklu gıda alerjimiz var herkesin elinde yüzünde ne olduğunu bilmiyorum doktor bile dokundurma diyor ama ben bunu söylediğimde bana değişik şekilde bakıyorlar , de çocuk kaşınıyor sonra alerjili bebek yapmayın desem de anlatamıyorum bıktım bende çocuğu dışarı çıkarmıyorum

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
17 Ağustos 2025 21:21
İlk başlarda ben de öyleydim ama asla öpmelerin önüne geçemedim. Her ne kadar uyarsam dahi bir şekilde birilerinin öptüğünü görüyordum. Hatta halam uçuklu dudağıyla bile öpmüştü çok şükür bir şey olmadı. Oğlum şuan 6 buçuk aylık en son bugün bir mekana yemek almaya gittik garsonlar bile çocuğun ayağını falan öptü ne oluyor dedim ya kucağımdan alacaklardı verseydim. İnsanlardaki bu cüret inanılmaz gerçekten. Sizleri anlıyorum ama bunu takıntı haline getirmeyin lütfen kendinizi yıpratırsınız🙏🏽 Tabiki dikkati elden bırakmamakta fayda var ancak her şeyin dozunda olması güzel. Tez konumda aşırı korumacı ebeveyn tutumunu çalıştım ve inanın ileride birçok problemle karşılaşabilirsiniz. O nedenle biraz kendinizi rahatlatmanızı tavsiye ederim 🤗
M
Melis
17 Ağustos 2025 22:09
Ben yazdım sandım kilo verme kısmında ben olmadığımı anladım 😄bebeğim 20gün küvezde kaldı o sürecte çok yalnızlık ve acı çektim bedenen ve ruhen hala toparlanmaya çalışıyorum sonra çocuğumu kucağıma aldığımda böyle oldum eminimki sizinde sebepleriniz vardır kimse durduk yere böyle bu kadar korumacı olmaz
N
Nur P. İ.
17 Ağustos 2025 23:30
Bendede o his oluyor onlar alırken çocugu gözümle takip etmemeyi biri kucagına alınca baska alana geçmeyi deneyebılırsınız ona arkanızı dönmeyi cünkü eline alanda geriliyor bence bizde oyuzdn bence biraz insanlarada sevmeleri icin alan acılmalı
N
Nur P. İ.
17 Ağustos 2025 23:33
Öpme olayına bende karşıyım cocuk tükürük kokuyor ilk fırsatta veya eve gelince banyo yaptırmak zorunda değiliz veya cocugun biyerlerini yıkamak... Anlamayan insanımız çok en başta ailemiz yapıyor
T
Tuğba E.
18 Ağustos 2025 11:44
Ben bu konuyla ilgili ablamla bile tartıştım küstüm ve asla anlamıyor asla . Sevebilirsin diyorum ama asla öpme diyorum dinlemiyor. Sadece çocuk bizde yok elbette ama onların çocuklarına bir şey olmadı diye bizimkine de olmayacak diye bir kural yok asla anlamıyorlar. Çocuk doğuran herkes çovuk doktoru kesiliyor başımıza
N
Nazlı E. ..
18 Ağustos 2025 11:50
16 aylık kızım gözümü üstünden beş dk ayırmıyorum bazen yapışık ikiziz gibi hissediyorum yatarken elli kere hala uyanıyorum uyuyor muyum bilmiyorum araçta giderken dönüp dönüp bakıyorum 😂piskolojim bozuldu işe başlamayı düşünüyorum bahanesi bakacak nasıl yapacağım bilmiyorum
N
Nazlı E. ..
18 Ağustos 2025 11:51
Öpme olayını aştık babaannesi sayesinde çok kavga ettim laftan sözden almadı yaladı yuttu elini yüzünü seviyor sözde seven insan sağlığı bi da düşünür yanlış mıyım
H
Hanife G.
18 Ağustos 2025 12:14
Akrabalar şuan bana düşman sırf öptürmedim ve ilk 40 gün eve kimseyi almadım daha sonra da çok yakınlar hariç 3 ay eve misafir kabul etmedim diye. Bana bakarken sözel bişey demeseler bile bakışlarındaki o duyguyu alabiliyorum ama napiyim önce çocuğuö sonrası sonra 🙃😉