Bebeğimdeki Açlık-doyma Sorunu
169 görüntüleme
K
Kübra Ç.
18 Aralık 2025 14:45
1 aylık 26 günlük bebeğim 1 saate bir beslenmek istiyor. Son günlerde ise memede kısa sürede durup,gözleri kapanıyor tam beşiğe bırakıyorum ağlaması başlıyor. Sütüm yeterli, neden emmiyor anlayamadım. Daha sonra biberonla verdiğimde ise 40 cc’ye kadar içiyor. Lütfen yardım edin🥹
Z
Zşngz
18 Aralık 2025 14:57
Bu bir dönem bence biraz sabredin benimde bebeğimsuan 2.5 Aylık bir ay ince bende aynı şeyi yaşıyordum sutunuz varsa bir şekilde doyar cenesinin kuvvetlenmesini beklemeliyiz
Ama başka bir sorunu varsa kilo alımı vs azsa doktorla görüşün
Ama başka bir sorunu varsa kilo alımı vs azsa doktorla görüşün
B
Beyza Ö.
18 Aralık 2025 15:02
16günlük bebeğim aynı şeyleri yaşıyoruz inşallah gelen yorumlardan yararlanabiliriz memeyi kuvvetli çekmediği için sanki sütü ordan içemiyormuş gibi hissediyorum sürekli sağıp veresim geliyor
C
Cennet C.
18 Aralık 2025 15:10
Benim bebeğimde 18 günlük ve dediğiniz gibi saat başı emmek için uyanıyor. Mama verdiğimde 30-40 ml alıyor. Özellikle geceleri sık sık uyandığı için sütüm yetmediğini düşünüyorum ve sabah 5-6 gibi mama veriyorum. Ancak o zaman 2 saat aralıksız uyuyor.
E
Esra
18 Aralık 2025 15:42
Bu süreçlerimiz çok normal mideleri çok küçük emme kapasiteleri zamanlabüyüyor. BBebeklerinizi eğer biberonla besliyorsanız memede sütü çekmekte zorlanır bir süre sonra da meme reddi yaşayabilirsiniz çenesini kuvvetlendirmek için bol bol emzirin ve bir de tavsiyem ucu kaşık gibiölçekli biberon tarzı ürünler var e bebekte de sağdığınız sütü onunla verin zamanla çenelerigelişevek daha süt çekecekler mideleri büyüyecek beslenme aralıkları açılacak bunlar geçecek
S
Semen Ç.
18 Aralık 2025 15:43
sadece açlık değil rahatlamak için de emmek istiyorlar bez sayınız yeterli,kilo alımınız iyi ise boşuna mama vermeyin
A
Alev B. O.
22 Aralık 2025 12:19
Sanırım sütünüz fazla geliyor eğer bir göğüsten emzirirken diğer göğüsten süt akıyorsa veya sütünüz tazyikli geliyorsa emerken boğulacakmış gibi ses çıkarıyorsa ilk başlarda bunlar normal. Bebekte hem gaz yapar hem sancı çeker hem de çabuk doyar çok süt aktığı için ve hemenkalkar tekrar emmek ister. Hiperlaktasyon deniyor buna. Bebeği koyduğunuzda ağlamso bu yüzden bağırsakları rahatlıyor yatakta oda gazın dolaşmasına neden oluyor ve sancılandığı için ağlıyor tekrar meme istiyor çünkü memede rahatlıyor. Siz memeyi vermeden önc ikik üç dakika sağıp verin memeyi bir de tek meme verin her içişte yanş içti bir memeyi aynı anda diğer memeyi vermeyin. Bir memeyi içsin iki üç saat sonra diğer memeyi verin tabi bir kaç dakika sağıp verin. Bir de emdikten sonra mutlaka üstten gazını çıkartın. Bir de bu şekilde. Tek memede içtiği zaman yine isterse iki üç saat geçmeden de olsa aynı memeyi verebilirsiniz bu arada
K
Kübra Ç.
22 Aralık 2025 12:33
Çok teşekkür ederim
B
Büşra K. A.
23 Aralık 2025 21:05
Merhabalar, benim bebişim de o kadar küçükken tam dediğiniz gibi uyumak için göğsüme geliyordu. Ben de dokunmayınca 3 saat bile kucağımda uyumuşluğu vardır ☺️ Kilosunda bir sorun yoksa sütünüzden şüphe etmeyin bebişiniz sizinle temas kurmak istiyor. Ne kadar yorucu olduğunu tahmin edebiliyorum bir emzirme seansı bitti derken yeni baştan başlıyor, insan kendini sadece süt veren bir makine gibi hissediyor bazen 🫠 Bu evre geçici. Şu an 4 aylık 30 dakika emzirsem şükrediyorum çünkü çok meraklı dikkati hemen dağılıyor uzun süre emmek istemiyor. Siz güzel canınızı hiç sıkmayın geçecek, bol bol miniğinizi öpün koklayın emerken. ❤️
K
Kübra Ç.
24 Aralık 2025 07:44
Çok teşekkür ederim😍

Ilgım G.
24 Aralık 2025 07:58
Merhabalar, bebişinizin tüm sorunlarına rahatlama aracı şimdi sizin memeniz. Ben de aynı şeyleri yaşamıştım ama aklımın ucuna gelmedi bir sorun olduğu, bebek eme eme kasları güçleniyor, sizin de sütünüzün oturması zaman alıyor. Meme fabrika gibidir depo değil bebek emdikçe gelir, sizin sütünüz geliyorsa bebiş emdiği içindir 🤗 mideleri de küçük, dış dünyaya alışıyor, kalbinizin sesi onu rahatlatıyor.
Bebeğin günde üç kere çişli bezini alıyorsanız, ortalama 3 güne bir, bir kere kaka yapıyorsa, kilo alımı da varsa hiiiç dert etmeyin. Tek güvendiği tanıdığı sizsiniz🥰
Bebeğin günde üç kere çişli bezini alıyorsanız, ortalama 3 güne bir, bir kere kaka yapıyorsa, kilo alımı da varsa hiiiç dert etmeyin. Tek güvendiği tanıdığı sizsiniz🥰
K
Kübra Ç.
24 Aralık 2025 08:42
Çok teşekkür ediyorum, içim rahatlıyor🌸