Bebeğimde Bir Sorun Varmı

123 görüntüleme
M

Melisa M. ..

13 Ocak 2026 20:15
Merhaba 21 aylık bir oğlum var taklit becerisi çok yüksek hareketli sosyal kendi kendine oyun kurabilen iletişime açık bir çocuk ama kelimeleri değil de daha çok sesleri taklit ediyor kelimeleri var ama bana yeterli gibi gelmiyor ekran da gün boyu açık şu anda evimde tadilat olduğu için kayınvalidemlerdeyim ve bir çocuk daha var ilkokul çağında mecbur o açınca birşey diyemiyoruz oğlum bağımlı değil saatlerce ekran başında kalmıyor ama beni yine de korkutuyor özellikle konuşma açısından geri olduğunu düşünüyorum sonra canı acıması gereken yerlerde acımıyor mesela Buda beni ürkütüyor kafa atma istediği olmayınca kafasını biyere vurma öksürünce kendine vurma gibi davranışlar sergiliyor sizlerde de böyle sorunlar yaşayanlar varmı varsa bunun otizmle bir bağlantısı varmı merak ediyorum
Merve K.

Merve K.

13 Ocak 2026 20:18
Konuşma tek başına otizm ile ilgili olmaya biliyor konuşma geriliği gibi şeyler de olabiliyor ama bahsettiğiniz diğer durumlar için bir uzman görüşü almak sağlıklı olacaktır inşallah birşeyi yoktur 🙏🏻
B

Burcuoktay

13 Ocak 2026 20:19
Merhaba bir cocuk gelişimci olarak soyluyorum asla otizm degil daha cok konuşun tekerlemeler söyleyin kitap okuyun konuşması sizin desteğinize bagli gelişir. Kendine vurması otizm belirtisi degil kendisini ifade edememesinden kaynaklı.zamanla duzelecektir
M

Melisa M. ..

13 Ocak 2026 20:21
Teşekkür ederim ben genelde çocuk doktoruna gidince gelişim testi talep ediyorum ebemiz de kelime sayımızı yeterli buldu ama benim içime sinmeyen bişeyler var gibi bilmiyorum annelik işte çocuk doktoruna mı yoksa bir uzman psikoloğa mı başvurmalıyım bunun için
M

Melisa M. ..

13 Ocak 2026 20:21
Teşekkür ederim burcu hanım bilgilendirme için
S

Sembo

13 Ocak 2026 20:40
İçinizdeki şüphe sosyal medyadaki doktorun dediği gibi ucube videolardansa şüpheye düşmeyin bir tanıdığım çocuğu 3 yaşına kadar doğru düzgün konuşmadı tek tük kelimeler vardı sonrasında düzeldi yani konuşması için bol bol iletişimli oyunlar oynadılar falan düzeldi diğer dedikleriniz bilmiyorum benim 14 aylım bebeğimde istediği bir şey olmadığı zaman kendini geri atıyor yalandan kafasını çarpıyor bağırıyor bunun ilgi çekmekle alakalı olduğunu düşünüyorum bir de sizle oyun oynarken duygularını paylaşıyor mu yani bir şey başardığında sizinle seviniyor yada üzülüyor mu bu da önemli
M

Melisa M. ..

13 Ocak 2026 20:59
@Sembo yani çevre de etken ama sosyal medyada bir bebek vardı gayet normal hareketler sergileyen bir bebekti ama iki gün önce annesi özel eğitim aldığını ve atipik otizm olduğunu açıkladı bu baya kafamı karıştırdı beni de şüpheye düşürdü aslında konuşması normal kabul ediliyor ama yaklaşık iki aydır yeni bir kelime eklenmedi gelişimine eskileri tekrarlıyor sürekli evet özellikle bir şey başarınca onu alkışlayınca çok mutlu oluyo oda gülerek göz teması ile kendini alkışlıyor sosyal paylaşımı olan bi çocuk zaten yabancılara karşı da öyle dışarda gördüğü insanlara da el sallar gülümser
S

Sembo

13 Ocak 2026 21:12
Sosyal medyadaki videolar kısacık bir an o an normal davranış sergilemiş gibi gözükebilir ama tüm gün nasıl davrandığı hakkında bilgi vermez lütfen o videolara göre kafanızda soru işareti oluşturmayın araştırın sorgulayın tabiki kötü değil ama o videolara gerçekten o kadar annenin içine şüphe düşürüyor ki bir ara bebeğim bay bayı öğrendiği sıralar da ters bay bay yapıyordu o videolardada belirtilerden biride bu diyorlar ya çok endişelendim doğrusunu öğretmek için sürekli gösterdim yaptığım kuruntuymuş sadece sonuçta elini bizim gibi tam kontrol edemiyor sadece sallamayı öğrenmiş o şekilde yapıyor ama o videolar öyle söylüyor ki gerçekten kötü hissediyorsunuz. Demem o ki o videoları unutun bebeğiniz sosyal, çevreye karşı iletişimi var aynı zamanda sizinlede var (iletişim sadece kelimelerle değil davranışsal olarakta belli eder), duygu paylaşımı var,seslendğinde ismine tepki var, göz teması var,kelimeler var dediniz o kelimeleride anlamlı kullanıyorsa yani anne derken size diyorsa baba derken babasını gösteriyorsa işaret parmağını aktif kullanıyorsa çocuğunuzun bir sıkıntısı yoktur
M

Melisa M. ..

13 Ocak 2026 21:15
Dediklerinizin hepsini aktif kullanıyor evet işte ben tam bişey yok diyorum sonra bi video çıkıyo ister istemez insanın kafası karışıyor teşekkür ederim içimi rahatlattınız bebeğinize ve size sağlıklı günler dilerim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir