Bebeğim Zayıf ve Emmiyor
265 görüntüleme
Ç
Çiğdem Ç.
12 Ağustos 2026 09:57
10 Mart doğumlu 5 aylık erkek bebeğim 3200 gram doğum kilosu 54 cm boy ile doğdu şuan güncel olarak 7 kilo ve 69 cm ama aşırı zayıf duruyor [4.ayda](4.ayda) anne sütünü bıraktı bırakmadan önce 150 ml mama ile emmiyordy şimdi mama içmiyor zorla 60-90 arası içiyor ne yapmalıyım
E
Ebru B.
12 Ağustos 2026 10:12
19 martta benim ki doğdu erkek 3750 kg şu an 6500 kg anca oldu doktorunuz Bi sorun yok diyorsa dert etmeyin haftalık alması gereken kg alıyorsa bu aydan sonra bebeklerde kg alımı da yavaşlarmış zaten
E
Ebru B.
12 Ağustos 2026 10:12
Ne kadar sürede veriyorsunuz mamayı
Ç
Çiğdem Ç.
12 Ağustos 2026 10:17
Ne kadar sürede veriyorsunuz mamayı
Ç
Çiğdem Ç.
12 Ağustos 2026 10:19
19 martta benim ki doğdu erkek 3750 kg şu an 6500 kg anca oldu doktorunuz Bi sorun yok diyorsa dert etmeyin haftalık alması gereken kg alıyorsa bu aydan sonra bebeklerde kg alımı da yavaşlarmış zaten
S
Sofi
12 Ağustos 2026 10:35
Oglum 19 aylik 3.300 dogudu suan 9.600kg yemesi iyi hareketli kilosu azmi gercekten boyu 80cm
Ç
Çiğdem Ç.
12 Ağustos 2026 10:36
Benim oglum 19 aylik hala 9.600 kg yemesi iyi haraketli alama kilo çok az aliyor doğum kilosu.3.300
L
Leyla Ç.
12 Ağustos 2026 10:54
Benim bebeğim de 14 Nisan doğumlu sizin kadar besliyorum. Sadece mama ile besleniyor. Günde 7-8-9 oluyor 90ml şeklinde. 9 kez çok nadir. Güncel kilomuzu şu an için bilmiyorum doktora yeni gideceğiz ama evdeki tartıda 7 kilo civarı oluyor.
Biz en son gittiğimizde doktorumuz mama da kontrollü gidin demişti. Çünkü mide çok çabuk büyüyen bir organ mama bir anda kan şekerini yükseltiyor anne sütü gibi değil bebek yavaş yavaş içmiyor demişti. Bence böyle zayıf duruyor zayıf kalmış gibi sözlere pek aldırmayın doktorunuz sağlıklı diyorsa gelişiminde sıkıntı yoksa zayıf dursun her bebek etli butlu gözükecek diye bir şey yok.
Biz en son gittiğimizde doktorumuz mama da kontrollü gidin demişti. Çünkü mide çok çabuk büyüyen bir organ mama bir anda kan şekerini yükseltiyor anne sütü gibi değil bebek yavaş yavaş içmiyor demişti. Bence böyle zayıf duruyor zayıf kalmış gibi sözlere pek aldırmayın doktorunuz sağlıklı diyorsa gelişiminde sıkıntı yoksa zayıf dursun her bebek etli butlu gözükecek diye bir şey yok.
Ç
Çiğdem Ç.
12 Ağustos 2026 10:59
Benim bebeğim de 14 Nisan doğumlu sizin kadar besliyorum. Sadece mama ile besleniyor. Günde 7-8-9 oluyor 90ml şeklinde. 9 kez çok nadir. Güncel kilomuzu şu an için bilmiyorum doktora yeni gideceğiz ama evdeki tartıda 7 kilo civarı oluyor.
ilk verişte 40-60 bi anda içiyor sonra bırakıyor en son artık ayağımda sallıyorum uykuya dalmadan veriyorum ne kadar içtiyse
E
Ebru B.
12 Ağustos 2026 11:18
Psikolojim bozuldu bu süreçte herkes çok zayıf durduğunu söylüyor doktorumuzda 4,5 aylıkken gittiğimizde kilosunda bi sorun olmadığı söyledi ama o zaman mama içmeme sorunu yoktu
Ç
Çiğdem Ç.
12 Ağustos 2026 11:46
Sadece ne sütü mü alıyor
L
Leyla Ç.
12 Ağustos 2026 13:58
Aldırmayacağım takmayacağım diyorum ama günün sonunda yine takıyorum hep oğluma hem kendime eziyet ediyorum resmen bundan 1 ay önce 150 ml için bebeğim şimdi içmiyor olması beni endişelendiriyor.
ilk verişte 40-60 bi anda içiyor sonra bırakıyor en son artık ayağımda sallıyorum uykuya dalmadan veriyorum ne kadar içtiyse
Ç
Çiğdem Ç.
12 Ağustos 2026 15:04
İçinizin rahat etmesi adına doktorunuzla görüşün yine de. Ben hiç 150ml tek seferde vermedim. Birkaç kez 120ml verdim ama o da çok nadir. Genelde 90ml yapıyorum ortalama 2-3 saatte bir veriyorum. Tabi bazen bu aralık kısalıp uzayabiliyor.
Yükleniyor...