Bebeğim Yüzüstü Dönmeyi Öğrendi Ama...

118 görüntüleme
İ

İlknur Ş.

2 Mayıs 2026 10:21
Bebeğim 34+0'da bir prematüre olarak doğdu. Doğum kilosu 2 kilo 130 gramdı. 3 gün sonra 6 aylık olacak 7 kilo 100 gram. Her iki tarafa da dönmeyi öğrendi ama en büyük sorunumuz tekrar sırtüstü dönemiyor. Bu yüzden de çok hırçın. Çünkü yüzüstü uzun süre kalmak istemiyor. Kurulu saat gibi sürekli başında bekliyorum. Çünkü yüzüstü döndüğü an en fazla 1 dakika sonra bağırmaya başlıyor eski haline dönmek için. Ama ben onu düzeltir düzeltmez saniyesinde tekrar yine yüzüstü dönüyor. Gerçekten şu an çok zorlandığım bir süreçteyim tek başına bir dakika bile bırakamıyorum. Bu süreçte sırtüsü dönmeyi öğretmek için neler yapabilirim. Ya da bu ne kadar süre devam eder.
G

Gülcan Ş.

2 Mayıs 2026 10:48
Merhaba aslında daha 6 aylık çok küçük zamanla kendısı öğrenecek ben youtubede vıdeolara baktım çoğu kez yaptırdım ama [9.ayda](9.ayda) dönmeyi başardı geceleri çok zorlayanı gecıyordu kızım asla tulum da giymeyi de sevmedı geceleri donmeyi uykusunu bölmesine engel olmak için siz tulum giydirmeyi deneyin
İ

İlknur Ş.

2 Mayıs 2026 11:00
Geceleri hiç dönmüyor. Gün içerisinde yapıyor. Çok şükür gece uykumuz da sorun yaşamadık. Tulum hiç sevmiyor. Ayakları özellikle açık olsun istiyor. Çoraplara bile tahammülü yok. İnce pijamalarla rahat ediyor. Bizim sorunumuz emzirdikken sonra yere bırakıyorum zaman geçirsin diye. Sürekli dönüp midesine baskı yaptiği için kusuyor bazen. Gelişimsel olarak dönmesi iyi bir şey farkındayım. Ama bazen sinirlenip kafasını küt küt oyun halısına vuruyor.
G

Gülcan Ş.

2 Mayıs 2026 11:17
Bebekler böyleler hareketlendıkce bunu daha hızlı ve sık yapacaklar
H

Hande S.

2 Mayıs 2026 11:39
Benim bebeğimden 5. Aya 5 gün kala dönmeyi öğrendi ama tekrar kendini düzeltmesi yani yüz üstünden sırt üstüne dönmesi 6.5-7 ayı buldu
İ

İlknur Ş.

2 Mayıs 2026 12:08
Hande S
Benim bebeğimden 5. Aya 5 gün kala dönmeyi öğrendi ama tekrar kendini düzeltmesi yani yüz üstünden sırt üstüne dönmesi 6.5-7 ayı buldu
Aslında benim için sorun yok ama kendisini çok yoruyor ve üzülüyorum. Dönemedikçe hırçınlaşıp ağlıyor. Çünkü uzun süre karınüstü yatınca bir süre sonra sanırım bir yerleri acıyor. Neyse yavaş yavaş öğrenecek. Bende başında beklemeye devam.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir