Bebeğim Yeterli Kilo Almıyor
117 görüntüleme
M
Mediha G.
24 Haziran 2025 19:06
Merhaba, bebeğim şu an 2 ay 9 günlük. Dk3650 3 günlükken 3450 grdı. Şu an 4850 gr. Haftalık en az 150 200 gram alması gerekirken o ya almıyor ya da 100 gram veya altında alıyor. Hareketli ve çok aktif bir bebek. Hatta normalden daha aktif. Kafasını 1 aylıkken dik tutmaya başladı ve dönebiliyor. Açlık belirtisi yok emiyor ve ayrıca sütümü sağıp ek olarak veriyorum 300 ml günlük, keyfi iyi. Günlük 6 10 arası bez değişimi yapıyoruz. Kendi beslenmemi ona göre uyarladım . Her şey olması gerektiği gibi. Ne yapacağım bilmiyorum. Mamaya başlamalı mıyım? Sütüm yaramıyor olabilir mi. Lütfen yardımcı olun

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
24 Haziran 2025 19:11
Çocuğunuzun kilo almıyor dedikleri durumu beklenen de benzer oranlarda. Yani çocuğunuz da aslında kilo alım sorunu yok. Başlarda söylenen miktar da yanlış. Yani bebeğinizin haftalık kilo alım beklentisi ilk ay için geçerli. Sizin bebeğiniz neredeyse 70 günlük. Gittikçe kilo alım beklentisi azaltarak gidecek.
M
Mediha G.
24 Haziran 2025 19:14
Çok teşekkür ederim. Çevrem tarafından hep baskılanıyorum sütün yetmediği mama vermem gerektiği söylenip duruyor. Çok teşekkürler
E
Emel A. Y. ..
25 Haziran 2025 07:45
Merhaba kız bebeğim 39. Haftada 3360 gr doğdu. Taburcu kilosu 3080 gr idi. Anne sütü ile İlk ay 1kg 2. Ay 750 gr. 3.ay 490 gr aldı. Az bulunda mama başlandı mamayı yemedi hiç bir şekilde. Gürültülü mukuslu kaka var. Meme ile de kavga ediyor. Uyku sersemi emziriyorum bazen de çok güzel emiyor. Gaitada gizli kan çıkınca alerjik mama başlandı. Onu da zorla dr önerisiyle pekmez ilave ederek günde 30 50 ml verebiliyorum.4.ayında 515 gr aldı. Yine gaitada gizli kan çıktı.algısı çok açık hareketli keyifli kafasını dik tutan bir çocuk. Alerji testine yönlendirildik ama önceden süt ürünlerini kesin dendi. Sizce kilosu az mı ne yapmalıyım süt ürünü keseyim mi