Bebeğim Yeterince Kilo Almıyor Sağarak Biberonla Vermelimiyim?

109 görüntüleme
S

Seda Ö.

22 Ağustos 2025 09:34
Bebeğim 103 gunluk kız bebek 3110 doğdu şu an 4900 çok az kilo alıyor 5 dakika emip bırakıyor sağıp biberonla vermelimiyim meme reddi yapar mı ?Silikon uçla emziriyorum belki anlamayabilir ?
Y

Yasemin Z.

22 Ağustos 2025 09:44
Artık bebegin emme refleksi güçlü olduğu için bence meme reddi olmaz ama bunu doktora danışın bebeğin başka bir rahatsızlığı var mı bakmak gerekir diye düşünüyorum. Birde sutunuzun yeterli olup olmadığını anlamak için sağıp kontrol edebilirsiniz. Yeteri kadar süt olmadığı içinde bebek emmek istemiyor olabilir. Belki mama takviyesi gerekir
S

Seda Ö.

22 Ağustos 2025 09:47
Bebeğin çiş sayısı nörolojik bulguları iyi eşimde bende çok zayıfmışız bebekken genetik olabileceğini düşünüyorum doktorda öyle söyledi ama içim rahat etmiyor yinede kilo alaın istiyorum sütümde var çok şükür
Hatice Z. Ç. .

Hatice Z. Ç. ..

22 Ağustos 2025 11:26
Ben de 1 aylık iken bebeğimi silikon ile emzirdim bez sayısı yeterli keyfi yerinde olduğu halde çok az kilo almıştı emzirme danışmanı silikon ile on sütü almış olabilir arka sütü asıl kilo yapan sütü alamamıştır hangi göğsünü en son emdiyse önce omu emzirmeye basla sonra diğerine geç dedi o şekilde yaptım bilmiyorum ondan mı oldu düzeldi sonra sonra da silikonu bıraktırdim
D

Dilara D.

22 Ağustos 2025 15:37
Bence bi emzirme danışmanından destek alabilirsiniz
S

Seda Ö.

22 Ağustos 2025 18:35
Hatice hanım silikonu nasıl bıraktırdınız
S

Seçil E.

22 Ağustos 2025 18:41
4. Ayda benim bebeğim de çok az emip bırakıyordu. Yavaş yavaş dış dünyayı anlamaya ve merak etmeye başlıyorlar sanırım öyle okumuştum. Emmesi için ısrarcı olmadım sadece daha sık teklif ettim. 4. Ayda benzer sorunlar bir çok kişide oluyormuş. Bizimde sonra düzeldi.
S

Seda Ö.

22 Ağustos 2025 18:44
Umarım ondandır persentili 3 te geziyor boyu iyi doktor böyle devam ederse tıbbi mama başlamamız gerek dedi bugun kilo bu kadar önemli bir şeymi anlamıyorum genetik olamaz mı çocuğun keyfi sağlığı yerinde iken sırf kilo alsın diye mama vermek ne kadar mantıklı bilemedim
S

Seçil E.

22 Ağustos 2025 19:03
Bana da hep mantıksız gelmişti. Annelerin aklına az şey takılıyormuş gibi birde bu ekleniyor. Bir dönem bize de benzer şekilde konuştu doktor. Hatta emzirdikten sonra mama verdik biberonla. Bariz bir kusması yoktu ama reflü sebep olmuş alamamasına. Reflü çözülünce mamayı bıraktık sonra birden kilo aldı. Her çocuk ayrı bir dünya tabii ki ama bizde biberon meme reddine sebep olmadı.
S

Seda Ö.

22 Ağustos 2025 19:06
Lansinoh meme reddi yapmıyormuş bende onunla sağıp vermeyi düşünüyorum sürekli tek memeyle emziriyordum artık uzun emdiğinde ikisinide emziriyorum belki farkını görürüm

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir