Bebeğim Yeterince Kilo Almıyor Ne Yapmalıyım

123 görüntüleme
S

Seda Ö.

18 Ağustos 2025 13:02
Kız bebek doğum kilosu 3110 şu an 100 günlük şu an 4870 gram idrar çıkışı normal boyu 60 cm anne sütü alıyor sadece silikon uçla emziriyorum kilosu çokmu düşük ne yapmalıyım?
P

Pelin B.

18 Ağustos 2025 13:15
Boyu iyi fakat kilosu sınırda, beslenmesi yeterli mi emmesi düzgün mü
P

Pelin B.

18 Ağustos 2025 13:16
Ama endişe etmeyin Doğum kilosunun bir buçuk katına ulaşmış beslenmesi düzgünse takip edin, bir de çocuk doktoru gelişimi hakkında ne dedi
S

Seda Ö.

18 Ağustos 2025 13:18
İki üç saate bir emziriyorum genellikle 5,7,10 dk falan emiyor bi kaç kez biberonla mama vermeyi denedim biberonla içemedi acaba garklı bir biberon alıp sütümü sağarakmı versem diyorum bu seferde memeyi tamamen bırakmasından korkuyorum bebeğimin nörolojik bulgularıda iyi doktor takipte kalaşım demişti tekrar gideceğim 4. Ayında
S

Seda Ö.

18 Ağustos 2025 13:20
Ben ve eşim çok zayıfmışız bebekken genetik bir durum olduğunu düşünüyorum ama insan yinede alsın istiyor uykularım kaçıyor bumu düşünmekten ek gıdayada az kaldı biraz daha dayanıp onlarlamı desteklesem diyorum
Ş

Şeyda B.

18 Ağustos 2025 13:20
Bence siz Ravla markasının lohusa yağı var onu günde üç kez bir yemek kaşığı kadar kendiniz için sütünüzün yağlanması için ayrıca her öğünde protein yemeye çalışın sabah iki yumurta öğlen bakliyatlı bir salata hatta yanında yoğurt ayran kefir tarzı bir protein daha ekleyin akşam da muhakkak et balık tavuk yemeye çalışın sizin yedikleriniz parçalanıp yağ protein bebeğe üst oluşuyor birde gece emzirmesi yapmanızı tavsiye ederim (bebeği her emme de kimsenin olmadığı en sessiz ücra köşede emzirin olabildiğince memede tutmaya çalışın )
P

Pelin B.

18 Ağustos 2025 13:31
Nörolojik gelişimleri motor becerileri iyiyse endişe etmeyin, kilo her zaman sağlık göstergesi değil, emzirmenizde eksiklik olabilir örneğin tüm emme sürecini silikon uçla yapıyorsanız bebek yeterli ememiyor olabilir
P

Pelin B.

18 Ağustos 2025 13:31
Özel bir sebebiniz yoksa silikon uç takmadan beslemeye çalışın
P

Pelin B.

18 Ağustos 2025 13:32
Beslenmesi yeterliyse zaten sorun yok yapısal olarak bu kiloda olan çok bebek var
S

Seda Ö.

18 Ağustos 2025 13:46
Bebeğim meme reddi yaptığı için ebe tavsiyesiyle silikonla başlamıştım bebeğim bırakmıyor şimdi bazen uyurken normal memeyle emiyor sadece.sağarak süt vermek tamamiyle meme reddine sebep olurmu acaba sağarak vermeye başlasam çokmu yorucu bir süreç bu
S

Seda Ö.

18 Ağustos 2025 13:46
Teşekkür ederim cevaplarınız için
Ayşegül A.

Ayşegül A.

18 Ağustos 2025 14:06
Ben ilk ay sütüm artsın diye emzirdikten sonra 15 dakka sağıp dolapta saklıyordum.sonra veriyordum.3-4 gün saklama süresi var ben 3 günü geçirmiyordum.ben de silikon uç kullanıyordum ucum olmadığı için.biberonla mama içiyor 3 aylık oldu biz de.meme reddi yaşamadım daha çok şükür.ama silikon ucu bırakalı 1 ayı geçti.şuan silikon uç kullanıyorya belki biberonda fark etmez bir şey ama hiç belli olmuyor tabi.belki boyuna gidiyordur sütünüz öyle de olabiliyor çünkü.Sağlık ocağına takibe gidiyor musunuz peki? Ordaki ebe de size yardımcı olur bu konuda bilgi verir.Kendi doktorunuz bir sorun görmediyse endişe etmeyin.stres olursanız sütünüz etkilenmesin bebek de hissediyor çnkü.bol badem,fındık,tahin pekmez yiyin.ben galactago damla kullanmaya başladım sütüm artmaya başladı.doktorunuza onu da sorabilirsiniz.Üzmeyin kendinizi düzelicek çünkü 😊
S

Seda Ö.

18 Ağustos 2025 15:02
Bencede dediğiniz gibi biberonda silikon uç olduğu için farketmeyebilir olmadı sağıp ilave olarak biberonla vereyim meme reddi yaparsada göze aldım artık sağıp veririm🥲
P

Pelin U. ..

18 Ağustos 2025 18:00
Süt kalitenizi artırın emzirmeden önce 30 cc ön sütunuzu alın yağlı kısmını emsin
S

Seda Ö.

18 Ağustos 2025 18:48
Dediğinizde mantıklı olmadı öyle yapayım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir