Bebeğim Yabancılıyor

122 görüntüleme
D

Demet Ş.

7 Aralık 2025 18:09
Bebeğim 4 aylık oldu eşim ve ben ailimizden uzakta başka şehirde yaşıyoruz ilk 40 gün nispeten kabalık geçti annelerimiz geldi biz yanlarına gittik her şey gayet normaldi. Biz sadece eşim ve ben yaşadığımız için bebeğimizin insan yabancılamasından çok endişe ediyorduk.Daha sonra geçen ay arkadaşım geldi bebeğim gündüz uykusundan uyanmıştı gayet güzel vakit geçirdiler oh dedik ama sonra annem geldi gün ortasıydı inanılmaz ağladı asla annemde durmadı ertesi gün yine uyandığında biraz daha ılıman davrandı ama bugün arkadaşıma gittim arabasından çıktığı andan itibaren ağlamaya başladı insanı geçtim evi bile yabancıladı ne yaptıysam susması ama nasıl ağlamak aşı olduğunda böyle ağlamaz yani eve geldim sakinleşti ve resmen gün içinde iki farklı bebekle karşılaşmış gibi oldum. Biz eşimle bu durumu çok önemsiyoruz bunun için ne yapabiliriz sık sık telefonda görüntülü konuşturuyorux bebeğimizle evde bol bol konuşuyoruz elimizden geldiğince dışarı çıkarıyorum bu başına gelen var mı dönemsel bi durum mu yoksa bu bi huy mu bunu aşması için neler yapabiliriz
L

Lütfiye Z. ..

7 Aralık 2025 18:21
Bizde de aynı durum var beş aylık sürekli arkadaşlarımla görüşüyorum ama yine de yabancılıyor.
G

Gülcan Ş.

7 Aralık 2025 18:43
Öncelikle merhaba ben iki kız annesiyim bir kızım 4 yaşında diğer kızım 6 aylık olacak 4 yaşındaki kızım babaanne dedeyle 2 yaşına kadar birlikte yaşadık benim ailemle arada görüşüyorduk ama sık sık görüntülü arama da yapılıyordu ama anaanne dede teyze kısaca benım kendı aile fertlerime karşı başka insanlara karşı hep yabancıydı hala da öyle ne kadar konuşsam da konuşmak istemiyor kimseyle suan bir çocuk gelişim öğretmeniyle görüşüyoruz anaokuluna baslıycaz bakalım ne kadar etkili olacak 6 aylık kızım da çok güleç ki görse kimle göz göze gelse karşısında ki gülse o da hemen gülüyor maşallah bence her çocuk farklı devlet hastanelerinde çocuk gelısım doktorları var bir görüşün isterseniz
B

Beyza K.

7 Aralık 2025 18:43
Benim bebeğim de 4 aylık ve eşimle ailelerimizden uzakta yaşıyoruz. Eşim nöbetli çalıştığı için çoğu zamanı bebeğimle tek başıma geçiriyorum. Yine de arkadaşlarımıza gidip gelmeye, farklı ortamlara alıştırmaya çalışıyorum ama bu her zaman mümkün olmuyor. Daha çok park ve market gibi daha sakin yerlere çıkıyoruz.

Geçenlerde arkadaşlarla kalabalık ve gürültülü bir ortamda toplandık. Daha önce böyle bir ortamda sorun yaşamamıştı ama bu sefer eve girer girmez çok ağladı ve zor sakinleştirdim. Emzirdim, uyuttum, sakinleştirdim ama tekrar içeri girdiğimizde yine ağladı. Ben de ona konuşarak açıklama yaptım; ‘bunlar bizim arkadaşlarımız, burası güvenli bir yer’ dedim. Ortama yüzü dönük değil bana dönük olacak şekilde girdik, oyunlar yaptım, böylece yavaş yavaş alıştı.

Bazı kişiler “sessizliğe çok alıştırmışsın” gibi yorumlar yaptı ve bu beni gerçekten üzdü. Sessizliğe alışmakla ilgisi olmadığını, sadece yabancı bir ortam olduğu için ağladığını ve zaman tanıyınca rahatladığını söyledim; o zaman sustular.

Sonrasında da araştırdım ve bunun tamamen gelişimsel bir süreç olduğunu, zamanla geçeceğini öğrendim. Bu durumu aşması için yüzünü kendime dönük tutuyorum, kalabalık çok sesli yaklaşırsa daha sakin konuşmalarını rica ediyorum, sevdiği oyuncağını veriyorum. Çok yorgun ya da yeni uyanmışken kalabalığa sokmamaya dikkat ediyorum. Evde de hafif gürültü olsun diye artık radyo açıyorum.
Ayşe N. C.

Ayşe N. C.

7 Aralık 2025 18:52
Her anne yaşıyor bence bu durumu gayet normal bir durum bizde yaşadık ama sonra geçiyor d
Gözde Y.

Gözde Y.

7 Aralık 2025 18:56
Okadar normal ki çok sık görmediği birini yabancılar onu geçtim bazen bana annesine gelmek istemiyor çalışan anneyim çocuğa anneanne bakıyor ona tabi biraz düşkün oluyor çokta neden diye kendi kendime sormuyorum çünkü zamanla geçiyor
G

Gdkmc

7 Aralık 2025 18:57
Zamanla geçecek
D

Demet Ş.

7 Aralık 2025 19:04
Yanıtlarınız için teşekkür ederim dediğiniz gibi umarım zamanla geçer

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir