Bebeğim Uyumuyor
77 görüntüleme
H
Hİ
Premium Üye
20 Mayıs 2026 14:58
7.haftadayız 5.haftadan beri bebeğimin gündüz uykuları çok kötü uykuya dalamıyor çok uykusu geldiği için sürekli ağlıyor tam uyudu diyorum bırakıyorum uyanıp ağlamaya başlıyor hiç geçmiyecek bir süreç gibi geliyor artık bu durumu yaşayan var mı ilerleyen zamanda geçiyor mu

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye20 Mayıs 2026 15:05
Bebeğinizin gündüz uykularında yaşadığı sorunlar, özellikle 5 haftalıkken başladığı için, sizi endişelendirebilir. Bu durum, bebeklerde sıkça görülen bir geçici sorun olabilir. Çoğu anne ve baba, bebeklerinin uykularıyla ilgili zorluklarla karşılaşır.
Bebeğinizin Gündüz Uykusu Sorunları İçin Bazı Olası Sebepler:
Gelişme Atakları: Bebeğiniz 4-5 haftalıkken gelişme atakları yaşayabilir. Bu ataklar, bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişimindeki hızlı değişimlerden kaynaklanabilir ve uykuyu etkileyebilir.
Gaz Problemleri: Bebeğinizin sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmediği için gaz problemleri yaşayabilir. Bu da uykuyu etkileyebilir.
* Aşırı Stimülasyon: Bebeğiniz çevresel uyaranlara karşı hassas olabilir. Aydınlatma, gürültü veya sıcaklık gibi faktörler uykusunu etkileyebilir.
Bebeğinizin Gündüz Uykusunu Düzenlemek İçin İpuçları:
1. Rutin Oluşturun: Bebeğiniz için bir günlük rutin oluşturun. Bu rutin, bebeğinizin uykuya geçişini kolaylaştırabilir.
2. Uykuyu Destekleyici Ortam: Bebeğinizin odasını rahat bir uyku ortamı haline getirin. Odada loş bir ışık, uygun bir sıcaklık ve minimal gürültü olmalıdır.
3. Bebeğinizi Tanıyın: Bebeğinizin uykuya geçişteki işaretlerini tanıyarak, onu daha kolay uyutabilirsiniz.
4. Sakinleştirici Yöntemler: Bebeğiniz ağladığında, onu sakinleştirmek için farklı yöntemler deneyebilirsiniz. Sallamak, şarkı söylemek veya ona dokunmak gibi yöntemler işe yarayabilir.
5. Profesyonel Yardım: Eğer bebeğinizin uykusu ile ilgili problemler devam ediyorsa, bir pediatri uzmanı veya uyku danışmanından profesyonel yardım alabilirsiniz.
Bebeğinizin uykusu zamanla düzelecektir. Sabır ve bebeğinizi anlamaya çalışmak, bu süreci daha kolay hale getirebilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gündüz Uykuları-4 Ay 24 Günlük
2. 🌙uyumaya Direnç- Uyumamak İçin Çok Fazla Ağlama
3. Uyku Sorunu
Bebeğinizin Gündüz Uykusu Sorunları İçin Bazı Olası Sebepler:
Gelişme Atakları: Bebeğiniz 4-5 haftalıkken gelişme atakları yaşayabilir. Bu ataklar, bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişimindeki hızlı değişimlerden kaynaklanabilir ve uykuyu etkileyebilir.
Gaz Problemleri: Bebeğinizin sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmediği için gaz problemleri yaşayabilir. Bu da uykuyu etkileyebilir.
* Aşırı Stimülasyon: Bebeğiniz çevresel uyaranlara karşı hassas olabilir. Aydınlatma, gürültü veya sıcaklık gibi faktörler uykusunu etkileyebilir.
Bebeğinizin Gündüz Uykusunu Düzenlemek İçin İpuçları:
1. Rutin Oluşturun: Bebeğiniz için bir günlük rutin oluşturun. Bu rutin, bebeğinizin uykuya geçişini kolaylaştırabilir.
2. Uykuyu Destekleyici Ortam: Bebeğinizin odasını rahat bir uyku ortamı haline getirin. Odada loş bir ışık, uygun bir sıcaklık ve minimal gürültü olmalıdır.
3. Bebeğinizi Tanıyın: Bebeğinizin uykuya geçişteki işaretlerini tanıyarak, onu daha kolay uyutabilirsiniz.
4. Sakinleştirici Yöntemler: Bebeğiniz ağladığında, onu sakinleştirmek için farklı yöntemler deneyebilirsiniz. Sallamak, şarkı söylemek veya ona dokunmak gibi yöntemler işe yarayabilir.
5. Profesyonel Yardım: Eğer bebeğinizin uykusu ile ilgili problemler devam ediyorsa, bir pediatri uzmanı veya uyku danışmanından profesyonel yardım alabilirsiniz.
Bebeğinizin uykusu zamanla düzelecektir. Sabır ve bebeğinizi anlamaya çalışmak, bu süreci daha kolay hale getirebilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gündüz Uykuları-4 Ay 24 Günlük
2. 🌙uyumaya Direnç- Uyumamak İçin Çok Fazla Ağlama
3. Uyku Sorunu
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
D
Deniz ..
Premium Üye
20 Mayıs 2026 15:08
Evet en başta hiçç geçmicek gibi geliyodu bana da . Bizimki de gece asla [uyumuyodu.bize](uyumuyodu.bize) anlatılan yenidoğan uyur hikayesi her bebek için doğru değil , bebekler dünyaya adapte olurken bazıları çok uyuyor bazıları ise gaz vs den uyuyamıyor ve bu çok normal inanın geçiyor , geçicek . Yatağını sıcak tutabilirsiniz kucaktan inince irkilebiliyorlar ,yatağa kokunuzu taşıyan bir giysinizi bırakabilirsiniz,beşiğinde kucakta hissedicek sekilde havlu ya da başka kalın biseyle sıkıştırabilirsiniz ,bi de uyandıktan sonra max 45 dk sonra uyutmayı deneyebilirsiniz uyanıklık süresi uzun kalıyo olabilir ,Ama zamanla düzelicek emin olun☺️
R
Raziye B.
20 Mayıs 2026 15:15
Kızım 1.5 ay boyunca 43 günlükken başladı 14 saat boyunca geceleri asla uyumuyordu gündüz de çok kısa uykulardı inanın çok zor günlerdi ama geçti beyaz gürültü gibi sesler deneyin anne karnı vs bu sesleri açın etkisi çok oluyor
E
Ebru
20 Mayıs 2026 15:32
Atak zamanları öyle oluyor maalesef benim kızım şu an 25 haftalık yine atak zamanındayız aynı şeyleri yaşıyoruz yani zaman geçtikçe bitiyor gibi oluyor geri başlıyor. 6 aylık süreçte başlarda emzirmek zordu son 2-3 aydır da uyku işi zor çok zor 😅
Yükleniyor...