Bebeğim Uyumuyor.
164 görüntüleme
T
Tuğba Ç. ..
19 Şubat 2026 04:12
Kızım 11 aylık. Doğduğundan beri uyku eğitimi vermeye çalışıyoruz (bizim kadar zorlanan var mıdır bilmiyorum). İlk 7 ay oldukça iyiydi akşam 8de uyuyup sabah erken kalkıyordu. Ancak 7. aydan sonra hem Art arda dişlerinin çıkması hem de fiziksel ve bilişsel gelişim sebebiyle ciddi bir düzensizlik yaşamaya başladık.
uyurken kesinlikle yanında veya yakınında olmalıyım. Mesela uyudu tam yatağına yatırdığım sırada ağlamaya başlıyor. Ya da gündüz uykusundan uyanıyor kucağıma aldığımda tekrar uyuyor.
gece sürekli dipdibe olmalıyız. İstiyor ki hep benimle uyusun. Emzik yerine meme kullansın. O kadar zor ki, memeyi çektiğim an uyanıp ağlıyor. Zaten gece uykuları aldı başını gitti. 12de uyumaya başladı. Sabah da 10 gibi uyanıyor.
derin uykuya (bence) hiç geçmiyor. Sürekli yarı uyanık pozisyonda. Her an kalkacakmış gibi uyuyor.
Bu süreç o kadar yıprattı ki beni gerçekten sinirimden ağlıyorum artık. Gündüz toplamda 2 gece toplamda 10 saat uyuyor. Normal mi bu?
uyurken kesinlikle yanında veya yakınında olmalıyım. Mesela uyudu tam yatağına yatırdığım sırada ağlamaya başlıyor. Ya da gündüz uykusundan uyanıyor kucağıma aldığımda tekrar uyuyor.
gece sürekli dipdibe olmalıyız. İstiyor ki hep benimle uyusun. Emzik yerine meme kullansın. O kadar zor ki, memeyi çektiğim an uyanıp ağlıyor. Zaten gece uykuları aldı başını gitti. 12de uyumaya başladı. Sabah da 10 gibi uyanıyor.
derin uykuya (bence) hiç geçmiyor. Sürekli yarı uyanık pozisyonda. Her an kalkacakmış gibi uyuyor.
Bu süreç o kadar yıprattı ki beni gerçekten sinirimden ağlıyorum artık. Gündüz toplamda 2 gece toplamda 10 saat uyuyor. Normal mi bu?
D
Derya B.
19 Şubat 2026 09:38
Benimde oğlum haftaya 6 aylık olacak yaklaşık 3 aydır sizin gibiyiz. Emerek uyuyor beşiğine koyduğum anda uyanıyor sabaha kadar yanımda ağzında meme. Birde uç kullanıyorum hala bıraktıramadım gece uç çıkıyor hemen uyanıyor sabaha kadar sabit yatmak zorunda kalıyorum derin uykuya bencede geçmiyor. Nasıl çözüm bulacağım bende bilmiyorum. Sizi çok iyi anlıyorum…
S
Songül H.
19 Şubat 2026 09:54
Benimde oğlum yarın 6 ayını dolduracak tıpkı sizin gibiyiz uyumadığı için kiloda almamaya başladı sersem gibiyim her gün emzik gibi ağzında kalsın istiyo geceleri de