Bebeğim uykuya geçerken elini emiyor neden olabilir

97 görüntüleme
P

Pınar K. ..

3 Haziran 2025 18:34
Merhabalar,
1,5 aylık bebeğim uyurken ya da gün içerisinde emzik yerine elini emmeye başladı, emzik verdiğim zaman emziği atıp elini emiyor. Buna nasıl bir çare bulabilirim ya da sağlık açısından bir sorun olabilir mi?
Ç

Çağla E. ..

3 Haziran 2025 18:54
Merhaba iyi akşamlar nedenini bilmiyorum ama malesef sonucu çene öne gitmesi yada çarpık dişlerle sonuçlanıyor . Doktorunuza özellikle söyleyip yöntem isteyebilirsiniz . Annem kardeşime yaptığında kızmak yerine dikkatini dağıtarak unutturmus biraz yorucu bir yöntem sizin için devamlı takip etmelisiniz . Daha çok küçük çabuk unutur ins . Eline sürekli bisiler verin oynmasi için
E

Esmanur Ç. ..

3 Haziran 2025 19:20
Merhaba iyi akşamlar. Bunda bir problem yok lütfen üzülmeyin.. bildiğim kadarıyla bu geçici bir süreç ve şu an bebeğiniz etrafı ve kendisini keşfetme döneminde, elini emmesi çok normal. Benim bebeğimde o dönemde emiyordu sürekli emzik falan zaten kabul etmedi hiç. Bana annemler falan hep parmağını emmesin iyi değil dedi kafaya taktım ancak doktorum bunun 3 yaşına kadar (?) geçebilecek bir durum olduğunu o yaştan sonra geçmezse sorunlar yaratacağını söylemişti. Zaten kızım 6 aylık bıraktı artık
E

Elif B.

3 Haziran 2025 20:23
Merhaba benim bebeğim de 2 aylık ve şuan da ellerini emiyor ben onu farkettiğim de emziriyorum sonra bırakıyor genelde ellerini yeni keşfetmeye başladığınds yada huzursuz olduğunda veya uykuya dalmaya çalıştığın da ellerini emer diye biliyorum
H

Handan G. Ö.

4 Haziran 2025 10:02
Ellerini keşfediyor bence ve geçici bir dönem. Benim bebeğim de 4 aylık elini çok emiyor. Doktor sen kaşı masaj yap dedi. Tabi sizinki keşif dönemidir :)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir