Bebeğim Sga Olarak Doğdu
474 görüntüleme
M
Melisa E. D.
27 Haziran 2025 06:49
Kızım hem erken doğdu(37+0) hem de sga bebek olarak dünyaya geldi.Doğum kilosu 2360 şuan 5. Ayına girdi 5500 herkes çok zayıf bu çocuk diyor endişeleniyorum Boyu 58 cm .Küçük olmasına rağmen çok hareketli 4 aylıkken dönmeye başladı şimdi de emeklemeye çalışıyor. Hareketli olduğu için mi zayıf yoksa kilosu çok mu düşük
S
Selin K. D.
27 Haziran 2025 07:01
Çevrenize aldırmayın bence sağlığı ve keyfi yerindeyse❤️
A
Aslıhan ..
27 Haziran 2025 14:18
Benim bebeğimde sga olarak doğdu 2400 gramdı. Şuan 16 aylık kilomuz hep geriden geldi bazı doktorlar sorun etti mama vs verdirdiler özel yine de almayınca almadı iştahsızlığı da vardı. Çok hastalanmadı bu zamana kadar çok şükür tek sorun zayıflık ve alerjileriydi. Alerjiler bitti ve ben başka doktor genetiktir zayıf olabilir birşey yapamayız demesiyle rahatladım ve zorlamadım kabullendim. Şuan iştahsızlığıda yok şükür daha iyi. Sağlık sorunu yoksa hareketleri iyiyse hiç sorun etmeyin elbetteki 3 buçuk kilo doğan bebekle karşılaştırmak doğru olmaz en az 1 kg geriden geliyor bizim bebeklerimiz. Özellikle çevrenize hiç aldırış etmeyin güvendiğiniz bir doktor bulun sürekli ona takip ettirin o bir sorun görmediyse stres yapıp bebeğinizde kendinizide olumsuz etkilemeyin. Etrafınıza baktığınızda 18 19 yaşında 9 10 kg da kalmış kısa bir insan görmüyorsanız demekki bizim bebeklerimiz de büyüycekler siz sağlıklı beslemeye hastalanmamasına ve gelişimine dikkat edin büyüycekler illa ki hareketli oldukları da iyi birşey o da tabi kiloyu etkiliyor bence benimki yerinde 2 sn durmayan bir bebek(bu sorunu 16 aydır çekmiş başına çok şey gelmiş bir anne olarak yazıyorum :))
M
Melisa E. D.
29 Haziran 2025 15:57
Çok teşekkür ederim içime su serptiniz uzun uzun açıklamışsınız çok değerli benim için yazdıklarınız çok şükür bir sağlık sorunu da yok insan etrafın baskısından bunalıyor bazen beni rahatlattınız teşekkür ederim tekrardan
Ç
Çağla T.
29 Haziran 2025 20:40
Benim bebeğim de 37+1 de 2400 gr doğdu şuan 5 aylık be 5595 gr hareketliliği sizin gibi ayrıca reflüsü de var doktor zayıf diyor kiloyu nasıl toparlarız hiç bilmiyorum
M
Melisa E. D.
1 Temmuz 2025 18:46
Yaşadıklarımız çok benzer kızım da aynı kiloda 37+0 da doğdu bende be yapacağımı bilmiyorum sadece anne sütü ile besleniyor acaba ek gıdaya geçsem mi diye düşünüyorum bende
Ç
Çağla T.
1 Temmuz 2025 20:30
Biz 5.ayda doktor tavsiyesi ile ek gıdaya başladık daha önce hipp mamayı asla içirememiştim mamayı değiştirdik yeni yeni mama içmeye de başladı inşallah yavaş yavaş toparlıcaz
M
Melisa E. D.
2 Temmuz 2025 04:40
İnşallah siz de bizde toparlarız biz ek gıdaya geçiş yapmadık hala anne sütü alıyor birde biberonu kabul etmiyor inşallah bir an önce diğer çocuklara yetişirler
Ç
Çağla T.
2 Temmuz 2025 13:44
Ben 2 aydır uğraşıyorum asla biberonu kabul etmiyordu ara ara hep denedim çeşitli markalardan aldım iki gündür lansioh biberonu alıyor siz de deneyin pes etmeyin
M
Melisa E. D.
3 Temmuz 2025 16:59
Bi kaç hafta sonra ek gıdaya geçiceğiz ne kadar denesem de istemiyor ilk iki ay tutuyordu sonra onu da bıraktı reddetti
Ç
Çağla T.
4 Temmuz 2025 11:56
Benim de aynı şekildeydi Ebru hanım ilk ay tutuyordu sonra asla tutturamadım kilosu geri kalınca bi taraftan denemeye devam ettim bir taraftan kaşıkla mama verdim ve birden tutmaya başladı biberonu. Biz dün doktora gittik 10 günde 200 gr almış açığı kapatabilmiş değiliz ama biraz gelişme var
M
Melisa E. D.
4 Temmuz 2025 20:01
Maşallah inşallah daha da çok kilo alırlar hem sizin bebeğiniz hem de benim bebeğim bende tekrar denemeye başlayacağım biberonu inşallah tutar
Ç
Çağla T.
4 Temmuz 2025 20:28
Biberonu tutana kadar kaşıkla da deneyin isterseniz inanın o bile etki ediyor biz 3.aydan 4.aya geçerken bir ayda sadece 300 gr alabilmiştik anca toparlıyoruz çok isterdim sadece anne sütü alsın ama mama da kaçınılmaz oluyor bazen
M
Melisa E. D.
4 Temmuz 2025 22:02
Kaşıkla da denedim istemiyor sürekli tükürüyor ilk zamanlar sağdığım sütlerim vardı hastaydım bi ara onu vermek istedim biberonu reddetti kaşık ile vermeye çalıştım onu da istemedi
M
Melisa E. D.
4 Temmuz 2025 22:02
Sizin bebeğiniz de çok hareketli mi
Ç
Çağla T.
5 Temmuz 2025 13:05
İnanılmaz hareketli eli kolu ayağı bir dakika durmuyor ama bizim reflü de var inek sütü alerjisinden de şüpheleniliyor kilo alamamasını bunlara da bağlıyoruz
M
Melisa E. D.
6 Temmuz 2025 11:53
Bizim de Reflü var hala devam ediyor keşke bir an önce geçse de bebişlerde rahatlasa
Ç
Çağla T.
27 Temmuz 2025 18:04
Ebru hanım nasıl oldu bebeğiniz 6. Ayda 6305 gr olduk biz kusmaları şiddetle devam etti 1 haftadır alerji maması kullanıyoruz ve ben sıkı diyet yapıyorum karın ağrısı hala var ancak kusması biraz azaldı
H
Hatice T. S.
28 Temmuz 2025 10:04
Bence 5 ayda yeteri kadar kilo almış hiç kimseyi umursamayin benim çocuklarıma da heo öyle dediler şükür şuan gayet iyiyler hâlâ zayıf diyorlar ayrı mesele ikisi de 5.5 aylikta emekledi 7.5 aylıktı tutunup yürüyorlardı 10 aylikkken tam yürüdüler 1 yaşında kosuyorlardi resmen o yüzden çokta takılmayın
M
Melisa E. D.
29 Temmuz 2025 07:00
Çağla hanım kilosu 5750gr ama çok hareketlendi 1 aydır emekliyor ve ili haftadır iyice hızlandı ek gıdaya geçiş yaptık ama çok iştahlı değil kaşık geldiği zaman ağzını kapatıyor istemiyor kusmaları azaldı emzirdikten sonra karın üstü durduğunda kusuyor
M
Melisa E. D.
29 Temmuz 2025 07:04
5950 olmuştu sonra 200 gr verdi çok hareketli olmasına bağladık bu durumu doktoruyla konuşmadık henüz