Bebeğim Ses Çıkarmıyor
174 görüntüleme
E
Ebru ..
Premium Üye
9 Temmuz 2026 20:12
6.5 aylık ağzından aaa ee gülü vs. Sesleri hiç duymuyoruz çok endişelendim normal midir çıkarır mı
R
Rabia K.
9 Temmuz 2026 20:40
Şimdiye kadar hiç çıkarmadı mı? Benim bebeğimde 5aylık olmak üzere sanki eskiden daha çok çıkarırdı azaldı gibi geliyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye9 Temmuz 2026 22:55
Bebeğinizin 6,5 aylıkken henüz "aaa", "eee" gibi sesleri çıkarmaması endişe verici olabilir, ancak her bebek farklı hızda gelişir. Normal gelişim sürecinde bebekler genellikle 6. ay civarında ses çıkarmaya başlar.
Bebeğinizin ses çıkarmamasının birkaç nedeni olabilir. Bazı bebekler konuşmaya diğerlerinden daha geç başlayabilir, ancak yine de doktor kontrolü önemli.
Bebeğinizin ses çıkarmasını teşvik etmek için:
1. Onunla sık sık konuşun,
2. Yüksek sesle gülümseyerek,
3. Şarkı söyleyerek
4. Tepki vererek
Bebeğiniz 9 ayına kadar ses çıkarmaya başlamazsa, doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim.
Bebeğinizin ses çıkarmamasının birkaç nedeni olabilir. Bazı bebekler konuşmaya diğerlerinden daha geç başlayabilir, ancak yine de doktor kontrolü önemli.
Bebeğinizin ses çıkarmasını teşvik etmek için:
1. Onunla sık sık konuşun,
2. Yüksek sesle gülümseyerek,
3. Şarkı söyleyerek
4. Tepki vererek
Bebeğiniz 9 ayına kadar ses çıkarmaya başlamazsa, doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
A
Ayşe K.
11 Temmuz 2026 01:42
Benim kızım da çok sessiz bir bebekdi 3 aylıkken sesler çıkarıyordu sonra sustu 9 ayı geçince başladı, şimdi 10 aylık yeni babıldama başladı.
Yükleniyor...