Bebeğim Sadece Yüzüstü Uyuyor
49 görüntüleme
G
Gülşen Ç.
14 Nisan 2026 13:16
32 günlük bebeğim sadece yüzüstü uyuyor. Yan yada sırt üstü yatırdığımda uyanıp ağlıyor. Ne yapmam lazım bilemiyorum. Yüzüstü yatırdığımda tedirgin oluyorum birşey olacak diye. Bu zamana kadar bir sorun yaşamadık. Gazlı bir bebek, gaz damlası kullanınca daha kötü oldu bıraktık onada çözüm bulamıyorum gaz damlası nasıl daha kötü yaptı onu da anlamadım
K
Kübra E.
14 Nisan 2026 13:21
Her bebek farklı. Her damla işe yaramayabilir. Benim oğlumda çok gazlıydı 4 5 damla değiştirip doğru damlayı bulduk. Doktorumuz da bu işler deneme yanılmayla malesef deneyip size uygun olanı bulacaksınız demişti. Yüzüstü uyumasının sebebi yüksek ihtimalle gaz zaten sırt üstü yattığında rahatsız eder çünkü. Pusetiniz vardır mutlaka orada uyutmayı deneyin çok gazlı olduğu zamanlarda dizler biraz büküldüğü için rahat edebilir.

Afranur K.
14 Nisan 2026 13:24
Uyutmadan önce Tummy time pozisyonunda biraz gazını çıkartın, altına bir emzirme yastığı ile hafif destek verip, sırt ve ayak masajı yapın.
Yüzüstü uyumak maalesef riskli, Osman bey akciğerin/diyaframın düzgün çalışmamasınında dolayı nefes alma kapasitesinin düştüğünü söylüyor bi videoda. Ani bebek ölüm sendromunda da yazıyor bu durum.
kundak, uyuduktan sonra önce kalçası sonra kafasını koyacak şekilde düşme hissini azaltarak ilerlerseniz aniden olmaz ama süreç içinde alışacaktır sırt üstü yatmaya
Yüzüstü uyumak maalesef riskli, Osman bey akciğerin/diyaframın düzgün çalışmamasınında dolayı nefes alma kapasitesinin düştüğünü söylüyor bi videoda. Ani bebek ölüm sendromunda da yazıyor bu durum.
kundak, uyuduktan sonra önce kalçası sonra kafasını koyacak şekilde düşme hissini azaltarak ilerlerseniz aniden olmaz ama süreç içinde alışacaktır sırt üstü yatmaya
R
Rabia T.
15 Nisan 2026 12:06
Benim bebegim 6 aylık bende 6 ay boyunca hep yüz üstü yatırdım artık yatmak istemiyor. Oğlum da çok gazlıydı almanyada yaşıyorum denemedigim damla kalmadı en son lefax kullandım valla tr de yok ama bu ürün hayat kurtarıyor. Kimse yoksa ben gönderirim size. Yüz üstü hep kontrol ederseniz sorun olmaz bence öylr daha iyi uyuyordu bebegim gözüm üstündeydi hep. Gece sırt üstü yatırırdım yada kundak yapardım