Bebeğim Sadece Beni İstiyor
86 görüntüleme
G
Gökçe
23 Temmuz 2025 12:15
merhaba, bebeğim 4.5 aylık ve benden başka kimsede sakinleşmiyor. anneannesinde, dedesinde falan asla durmuyor. evde çok neşeli olan, hiç ağlamayan bebeğim başka ortamlarda o kadar huzursuz oluyor ki. bu sebeple ben de nereye gidersem hiçbir şekilde 5 dakika bile dinlenemiyorum. çok yorulmuş hissediyorum bazen.
A
Aslıhan G.
23 Temmuz 2025 12:27
Daha fazla insanlarla karsilastirmaya dışariyla temasa dikkat edin bol bol insan görsun bebekliginden beri sadece sizi goruyorsa boyle davranmasi cok normal zamanla aşicaktır bu olayı ve sık sık sarılın kucaginiza alın guvende hissetsin
G
Gökçe
23 Temmuz 2025 12:29
anneannesine, babaannesine gidiyoruz. arkadaşlarımızla görüşüyoruz. sık sık da dışarıya çıkartıyoruz. ben zaten 4.5 aydır sürekli oyunlar oynuyorum, konuşuyorum, danslar ediyoruz vs. sürekli ne zaman isterse kucağımda, sarılıyoruz. benimle vakit geçirmeye bayılan bir bebek. sık sık insanlarla görüştürüyoruz ama yok onlarla hiç ama hiç mutlu değil. durum böyle olunca gerçekten çok yoruldum artık kendi annemin evine bile gitmeye korkmaya başladım.
Fatma U.
Uzman Psikolog
23 Temmuz 2025 12:31
Bebeğinizin 4.5 aylıkken sadece size bağlanması ve diğer ortamlarda huzursuzluk yaşaması, bu gelişim döneminde sıkça karşılaşılan bir durumdur. Bu, "ayrılık kaygısı"nın erken belirtileri veya sadece ana bakım verene olan güçlü bir bağlılığın doğal bir yansıması olabilir. Bebeğinizin evdeki neşesi ve ağlamaması, temel güvenliğinin evde ve sizin yanınızda sağlandığını gösterir. Farklı ortamlarda veya yabancı kişilerle karşılaştığında hissettiği güvensizlik, henüz dış dünyaya tam adapte olamamasından kaynaklanabilir. Bu durumun sizi yorması ve dinlenememeniz çok anlaşılır. Bebeğinize güvendiği diğer kişilerle (anneanne, dede gibi) kısa ve düzenli, ancak zorlamayan etkileşimler sağlamak, onların varlığına alışmasına yardımcı olabilir. Sabır ve anlayışla yaklaştığınız sürece, bebeğiniz zamanla bu duruma uyum sağlayacaktır.
G
Gökçe
23 Temmuz 2025 12:37
insancıl olmayan bir bebek yetiştiriyorum, sürekli başbaşa olmak iyi değil mi gibi kaygılar hissediyorum ve bunları düşün düşün çok yoruldum. kendini sevdiren bir bebek değil bu da insanlar tarafından “huysuz” olarak nitelendirilecek gibi hisler taşıyorum ve haliyle bu da beni asosyal bir çocuk olacağı yönünde endişelendiriyor. aşamıyorum.
Fatma U.
Uzman Psikolog
24 Temmuz 2025 05:53
Gökçe Çetin; Sürekli baş başa olmanın getirdiği yük ve bebeğinizin "huysuz" olarak algılanabileceği kaygısı, sosyal izolasyon hissini ve kendinize yönelik eleştiriyi artırabilir. Bu düşünceler, sizin tükenmişlik yaşamanıza ve bebeğinizin gelecekteki sosyal gelişimi hakkında endişelenmenize yol açabilir. Ancak unutmayın ki bebekler, yetişkinler gibi sosyal ipuçlarını henüz yönetemezler ve davranışları genellikle anlık ihtiyaçlarını yansıtır. Bu hislerinizin normal olduğunu kabul etmek ve kendinize şefkat göstermek önemlidir. Mümkünse kısa molalar almak, sosyal destek aramak ve bebeğinizin mizacına uygun, yargılamayan bir ortamda bulunmak, bu süreçle başa çıkmanıza yardımcı olacaktır.