Bebeğim Mama Sandalyesinden Karo Zemine Düştü
89 görüntüleme
A
Aleyna D.
12 Ağustos 2025 07:07
Yanıma mama sandalyesine koydum ona yumurta pişiriyordum eline dolaptan soğuk diş kaşıyıcı verdim. Elinden yere düşürmüş bir anlık oldu dibimde küt diye yere düştü. Daha önce de yataktan düştü ama parke zemin ve çok yüksek değil diye gözlemlemiştim. Şimdi de boyunu aşan bir yükseklik hem de sert bir zemine düştü ama şişlik kanama kusma vs yok çok şükür ağladı sakinleştirdim emzirdim. Uyuklar gibi oldu memeyi görünce ama izin vermiyorum. Şuanda da keyfi yerinde kahvaltısını yaptırmayacağım kusma olmasın diye. Sizce gözlemlemeye devam mı etmeliyim yoksa tomografi çekilmeli mi?
N
Njla K.
12 Ağustos 2025 07:20
Çok çok geçmiş olsun bence ne olur ne olmaz bir hastaneye gidin göz ardı etmeyin böyle birşeyi

Fadile B.
12 Ağustos 2025 07:38
Geçmiş olsun bence hemen götür için rahat etsin yüksek çünkü

Ayşenur E. ..
12 Ağustos 2025 08:11
Geçmiş olsun. Diğer düşmelerde de ve 50 cm üzerini yüksekten düşmeler de bebekler için tehlike oluşturur. Hastaneye gitmeden önce siz de hemen el, ayak, baş koordinasyonu sağlayabiliyor mu diye bakın gövdesini inceleyin ve uyumamasını sağlayın bir süre zor ama önemli. Ellerinl açıp kapatıyor mu ellerini sıkıyor mu ayaklarına dokunduğunuz da tepki veriyor mu diye bakın mutlaka ve gözlerini de inceleyin kayma var mı diye. Dr soracaktır davranışlarını ve kusma var mı en son ne zaman beslendi diye ve saat kaçta gerçekleşti diye. Yüksekten düştüğü için tomografi çekilir elbet iç kanama riski de olabilir diye. Ve kendi çocuk doktorunuza da haber verin derim. Ayrıca biz annelere not Mama sandalyesine bebek mutlaka emniyet kemeriyle oturtulmalı her şey anlık oluyor. Tekrar size ve bebişe de geçmiş olsun. Güzel haberle dönün evinize inşallah.