Bebeğim Mama İçmek İstemiyor
136 görüntüleme

Emel C.
15 Kasım 2025 14:36
Selam kızlar bebegim 6 ay 25 günlük eğer yanlış görmediysem damağında 2 farkli yer kabarmis suan 2 disi var ve yine cikariyor gibi ek gıda yiyor 2 ana 2 ara ögün veriyorum ve saat 12 den beri mama içmiyor 5.5 saat oldu aşırı hareketli emekliyor acıkmıyormu anlamıyorum yaklaşık 1 haftadır bu şekildeyiz bu durumu yaşayan var mı normal mi ?

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
15 Kasım 2025 17:15
Merhaba ek gıdayı doyurucuve fazla.miktarda verirseniz mamayı bırakmaya bebekler meyilli olurya da tok olur yemek istemez ancak ek gıda bebeğinizin alması gereken kaloriyi çokyesede karşılayamaz çünkü bağırsakları henüz yeterince ek gıdayı ememiyor fark etmissinizdir çoğu zaman aynısekilde çıkabiliyor bu yüzden dokuzuncu aya kadar mama ağırlıklı besleyin ana öğün mama ara öğün ek gıda tadimlari olsun diye onerebilirim. Bebeğiniz kilo kaybedebilir bu şekilde

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
15 Kasım 2025 17:18
Burda amaç çiğnemeyi tutmayı tatları yemek yemeyi öğretmek beslemek ve doyurmak değil diye düşünebilirsiniz.

Emel C.
15 Kasım 2025 17:22
Çok tesekkur ederim bilgiler için 2 gündür sadece yogurt ve meyve veriyorum az miktarlarda cünkü kabızlıgıda var suan parca parca az az yapiyor yemek vermedigim zamanda mamayi kabul etmiyor sadece su iciyor diş sancisi cektigi icin boyle istahsiz olabilir mi peki
M
Münevver Ş.
30 Kasım 2025 13:50
Sorununuz çözüldü mü emel hanım aynı sorunu yaşıyorum şu anda benimki ek gıdayı da kabul etmiyor

Emel C.
30 Kasım 2025 14:19
@Münevver Şahin merhaba evet yaklasik 3 4 gün sürdü kendiliğinden gecti
M
Münevver Ş.
30 Kasım 2025 14:20
8 gün oldu benim hala aynı 😔

Emel C.
30 Kasım 2025 14:20
Daha sonrasinda ek gida reddi de yasadik ama israrci olmadim bu konuda teklif ettim az az döndü tekrar

Emel C.
30 Kasım 2025 14:33
Umarim en kisa surede gecer gelisim asamalari normal doktorumda artik yavas yavas mamayi azaltabilir demisti ama 1 yasa kadar devam etmemi tavsiye etti hepsi geciyor cok israrci olmanizi tavsiye etmem