Bebeğim Kolik mi
143 görüntüleme
E
Elif
Premium Üye
11 Haziran 2026 13:15
Merhaba bebeğim 25 günlük çişini kakasını düzenli yapıyor gazını da çoğunlukla çıkarıyor ama son günlerde her şeye acı ağlamaya başladı. Memede huzursuzlanarak sürekli bırakıp ağlayıp tekrar alarak emmeye çalışıyor. Uzun derin uykuya dalmakta güçlük çekiyor. Ne güzel emip rahat uyurdu. Acaba kolik mi. Bu durumu yaşayan oldu mu
N
Nehar K.
11 Haziran 2026 13:38
Sıcakların da etkisi olabilir. Birde sizin yedikleriniz etkiliyor olabilir. Ben aylarca diyet yaptim
M
Merve S.
11 Haziran 2026 14:17
atak haftasındasınız mutlaka üst gazı vardır beyaz gürültü açıp emzirme deneyin
R
Reyhan
Premium Üye
11 Haziran 2026 14:33
Gazı vardır muhtemelen. Çıkarıyor olsa da daha vardır. Bebeğim öyle gaz çıkarıyordu ki şok oluyordum çıkardı rahatlamıştır diye düşünüyordum ağlıyordu masaj yapıyordum yine birsürü gaz çıkarıyordu. Daha çok küçük hemen kolik diye düşünmeyin.
E
Elif
Premium Üye
11 Haziran 2026 14:56
Gazı vardır muhtemelen. Çıkarıyor olsa da daha vardır. Bebeğim öyle gaz çıkarıyordu ki şok oluyordum çıkardı rahatlamıştır diye düşünüyordum ağlıyordu masaj yapıyordum yine birsürü gaz çıkarıyordu. Daha çok küçük hemen kolik diye düşünmeyin.
R
Reyhan
Premium Üye
11 Haziran 2026 15:07
Sadece memede sakinleşiyor ve sürekli emiyor yeni gaz birikiyor tabi. Sizin bebeğiniz böyle oldu mu hiç
R
Reyhan
Premium Üye
11 Haziran 2026 15:08
Sadece memede sakinleşiyor ve sürekli emiyor yeni gaz birikiyor tabi. Sizin bebeğiniz böyle oldu mu hiç
E
Elif
Premium Üye
11 Haziran 2026 15:23
Evet bi ara 1-1.5 saatte bir emziriyordum. Bir süre sonra meme reddi oldu sürekli çıkarıp ağlıyordu. O geçti şimdi de kucak istiyor, gündüz uyumak istemiyor.. sürekli yenisi geliyor. Kalça ultrasonu çektirdiniz mi bilmiyorum ama çektirdikten sonra bol bol masaj yapın öyle gaz çıkarıyor ki şok olursunuz. I love you masajı değil de ben şey yapıyorum. Biraz masaj yağı sürüyorum. 5 kere göbek deliği çevresine saat yönünde, 5 kere saat yönünün tersinde, sonra 5 kere göbek deliğinin altından yani bezinin başladığı yerin hemen altına sağ elimle sağa sol elimle sola doğru çektiriyorum yanlara doğru yani. 5 kere de bacakları karnına itiyorum. Öyle gaz çıkarıyor ki. Kuzenim öğretmişti. İlk o yaptı bebeğime o gün şok oldum bi daha hep kendim de yaptım
B
Beyza E.
Premium Üye
11 Haziran 2026 17:13
Teşekkür ederim ben de deneyeceğim umarım geçicidir koliklik yoktur
E
Elif
Premium Üye
11 Haziran 2026 17:31
Bi de gaz damlası ne kullanıyorsunuz? Her bebek farklıdır da nurse harveys kullandık 2 ay falan. Hiç işe yaramadı hiç. Sonra sab simplexe geçtik o daha iyi geldi. Yine de çok gazlı benim bebeğim de. Dr kız çocuklarında 3 ayda erkeklerde 4 ayda geçiyor dedi. Bizimki de anca 1-2 hafta önce geçti 3.5 ayda falan yani. Çok nadir sıkıştırıyor şimdi
E
Elif
Premium Üye
11 Haziran 2026 17:38
Biz 4 gün sonra 3 aylık olcaz. İnsan böyle zamanlarda gerçekten çok zorlanıyor. Benim bebeğimde çok gaz sancısı çekti sabah beşe doğru o kadar kıvranıyordu ki ağlaması beni çok üzüyordu hatta bende ağlıyordum onunla bazı günler ve elimden bişey de gelmiyordu. Gaz damlaları bizde bi işe yaramadı. Kolik bebek çok daha farklıymış ben de çok sorguladım bebeğim kolik mi diye. Kimi doktor bebeğin kolik diyip çıkıyor bizim ilk doktorumuz öyle demişti. Haftada en az üç gün üç saatten fazla süren ağlama nöbetleri olarak bahsediliyor. Bizimki bazı günlerde evet daha fazla gazlı oluyordu ama bebeklerin çoğunda bu süreç oluyormuş sanırım bağırsaklarıyla popoyu koordineli kullanamadıkları için. Şu an ara ara yine gazı oluyor yine uyanıyor beşte ağlıyor bazen ama daha rahat sakinleşiyor. Ve süreç hiç bitmiyor her gün her hafta her ay yeni bişeyle karşımıza geliyolar. Bu arada kusmalarımız var mesela. O da normalmiş ama fizyolojik reflü yaşarsanız endişelenmeyin kilo alımı iyi olduğu sürece onu da sorun etmiyorlar. Probiyotik kullanabilirsiniz doktorunuz tavsiyesiyle. Biz trubiotic plus kullanıyoruz şu an. Ama emin olun süreç geçmeden hiçbir şey mucize yaratmıyor. Zamanı gelince hepsi toparlıyor. Önemli olan ayakta kalabilmek. Bebeğimizin bize ihtiyacı var 😌
Yükleniyor...