Bebeğim Kolik mi
106 görüntüleme
B
Betül K.
27 Haziran 2025 08:35
Sabahları uyanınca (6gibi) ya da öğleye doğru başlayan AGLAMALAR iki saat rahat sürüyor evde kucakta zıplatarak karnını ovuyorum, gaz masajı yaparak rahatlatmaya çalışıyorum.
Akşama doğru 5/6 gibi başlayan ve 8/9 a kadar süren AGLAMALAR hergun oluyor.
Onun sürekli huzursuzluğu benide olumsuz etkikiyir ve çare arıyorum ne yapabilirim..
Kolik ise ne yapabilirim değilse sadece gazsa gaz masajlarini da kalça ultrasonundan sonra daha etkin yapın diye öneriyorlar ne yapacağım...
Akşama doğru 5/6 gibi başlayan ve 8/9 a kadar süren AGLAMALAR hergun oluyor.
Onun sürekli huzursuzluğu benide olumsuz etkikiyir ve çare arıyorum ne yapabilirim..
Kolik ise ne yapabilirim değilse sadece gazsa gaz masajlarini da kalça ultrasonundan sonra daha etkin yapın diye öneriyorlar ne yapacağım...
G
Gizem K.
27 Haziran 2025 08:46
Ağlamaların sebebinin gaz olduğunu düşünüyorsanız öncelikle sebep olan durumları ekarte edebiliyosanız etmeniz gerekir. Yani eğer çok hızlı ve kontrolsüz aceleyle emen bir bebekse çok acıkmasını beklemeden emzirmek ya da emme sırasında sakinleştirip devam etmek gibi. Eğer çok sık bırakıp alıyorsa, hava yuttuğunu hissediyorsanız aralarda gazını çıkartarak beslemeye devam edebilirsiniz. Beslenme sonrası yine ilk adımımız daima gazını çıkartmak. Bunlara rağmen oluyosa karnına dokunduğunuzda hafif sertlik hissediyorsanız, alt karın bölgesini çok hafif nemlendirerek ya da yağlayarak saat yönünde yarım dairesel hareketlerle, aşağı yönde hareketlerle masaj yapabilirsiniz. Çok bastırmadan rahatsız etmeden ama masaj yaptığınızı da hissettirecek şekilde gibi düşünün :) biraz masaj yaptıktan sonra bacaklarını hafifce bebeğe doğru itebilirsiniz. Zorlamadan onun rutin hareketleri doğrultusunda bu hareketleri yaparsanız zarar görmezsiniz ama incitmeden dediğim gibi. Kendi edindiğim tecrübeler bunlardı benim
C
Ceren P.
27 Haziran 2025 09:30
Benim bebeğimde kolik 8 haftslıkkan pick yaptı krizler mommy bliss damla kullandık 4 kez günde çok şükür geçti aşırı faydalı bir damla
B
Betül K.
27 Haziran 2025 10:03
6 haftalık şuan ve 30. Günü itibariyle sam simplex başladım bence fayda sağladı gaz çıkarıyor ama anlattım gibi ağlama senaryolarimiz var. Sizin dediğiniz damlayi duymamıştım araştırayım ceren hanim
C
Ceren P.
27 Haziran 2025 10:05
Bizde sizin damladan kullanıyoduk ama bu damla kolik bebekler için çok faydasını gördük günde dört kez krizleri başlamadan önce verdik hep çok rahat ettik iki çeşiti var biz gece için olanını kullandık daha yatıştırıcı oluyormuş dedi doktorumuz🙏
B
Betül K.
27 Haziran 2025 10:11
8 haftalıkken basladiniz değil mi kaç damla olarak verdiniz peki günde dört kez