Bebeğim Kilo Almıuor
254 görüntüleme
E
Eses
7 Mayıs 2026 22:57
9 ay 10 günlük 8.5 kiloda. Doğum kilosu 2.5 . Neredeyse bir aydan fazladır kilo almıyor. Günde 4 kez mama içiyor üç öğünde besleniyor bana beslenmesi iyi geliyor ama neden kilo alamıyor anlamıyorum. Besleyici de yapmaya çalışıyorum yemeklerini. Tavsiyeleriniz varsa dinlemek istiyorum
A
Arzu.G
7 Mayıs 2026 23:07
Bebeğinizin kilosu doğum kilosuna göre gayet iyi .kilo hiç mi almadi yoksa düşük gramlarda mi aldı .Eğer beslenmesi düzgün olmasına rağmen hiç almadığına eminseniz kan değerlerine bı baktırın çünkü henüz yürümeyen bebek illaki en az 200-300gram alıyor bu aylarda beslenmesi düzenli olmasa bile
A
Ahsen A. ..
7 Mayıs 2026 23:17
Bebeğiniz dogdugu kiloya göre gayet güzel kilo almış beni kızım 2600 kiloda doğdu şuanda 13 aylık olmak üzere 8100 gramdı geçen hafta be doktorumuz kendi eğrisinde gidiyor diyor boyu uzun olduğu için 79 cm zayıf duruyor ben 1 yaşında doğum kilosunun 3 katını görmeyi beklerim dedi oda 7800 oluyormuş onu gördük çok şükür biz 9 aylıkken 7 kilo bile değildik yani canınızı sıkmayın büyüteckeler bir yerde akranlarına yetişecekler kilolu bebekte sağlıklı bebek demek değildir
A
Ahsen A. ..
7 Mayıs 2026 23:23
Yinede tavsiye olur mu bilmiyorum ama çig kuruyemişleri (kabak çekirdeği ceviz badem fındık) alerjisi yoksa iyice un kıvamında ögütülmüş olarak badem ve tam buğdayla havuçlu kek yapabilirsiniz benim kızım çok seviyor hergün ekmek niyetine bir dilim yediriyorum , kuru meyveli (dut kurusu kuru siyah üzüm kayısı kurusu gibi) haşlayıp içine yulaf ruşeym gibi ekleyerek kaşık maması olarka verebilirsiniz kefir içebilir bunlar ara öğün olarak yapabilirsiniz

Ebru K. ..
7 Mayıs 2026 23:59
4 defa alması harika 3 öğün de ek gıda alıyormuş maşallah genetik ola bilir kızmı erkekmi peki

Afranur K.
8 Mayıs 2026 00:00
Arzu hanım ve Ahsen hanımın dediği gibi doğum kilosuna oranla bulunduğu nokta çok iyi. Bu dönemlerde duraksama yaşaması da normal aynı zamanda, ek gıda-anne sütü arasındaki metabolik dengeyi vücut korumaya çalışıyor. Artık ilk aylardaki kadar hızlı kilo alması beklenmez, vermesi normal bile kabul edilir. Bi dönem olur diş çıkartır halsiz düşer beslenemez, bi dönem olur aşırı hareketlenir-enerji besin dengesi oluşturmak için vücut biraz zorlanır. Bir dönem olur hafif rahatsızlanır.
Yani bulunduğunuz nokta iyi olduğu sürece alıp vermesi artık çok kıymetli olmuyor. Bebeğiniz sizin istediğiniz hızda kilo alırsa 😅 1 yaşında obez bir bebek olur böyke düşünün. Kilonun fazlası da zarar unutmayın.
Yani bulunduğunuz nokta iyi olduğu sürece alıp vermesi artık çok kıymetli olmuyor. Bebeğiniz sizin istediğiniz hızda kilo alırsa 😅 1 yaşında obez bir bebek olur böyke düşünün. Kilonun fazlası da zarar unutmayın.
B
Buket S.
Premium Üye
8 Mayıs 2026 00:09
Arzu hanım ve Ahsen hanımın dediği gibi doğum kilosuna oranla bulunduğu nokta çok iyi. Bu dönemlerde duraksama yaşaması da normal aynı zamanda, ek gıda-anne sütü arasındaki metabolik dengeyi vücut korumaya çalışıyor. Artık ilk aylardaki kadar hızlı kilo alması beklenmez, vermesi normal bile kabul edilir. Bi dönem olur diş çıkartır halsiz düşer beslenemez, bi dönem olur aşırı hareketlenir-enerji besin dengesi oluşturmak için vücut biraz zorlanır. Bir dönem olur hafif rahatsızlanır.

Afranur K.
8 Mayıs 2026 00:10
Afranur hanım her gönderide yorumunuz var ve mantıklı şeyler söylüyrsunuz acaba mesleğiniz doktor mu ?
B
Buket S.
Premium Üye
8 Mayıs 2026 00:16
Yok, diş hekimiyim. Kızım için de biraz ara verince mesleğe inanılmaz boşa düşmüş gibi hissedip burada yardımcı olmaya çalışıyorum 😅 benimkiler ama naçizane anne-araştırma karışımı bilgiler

Afranur K.
8 Mayıs 2026 00:23
Bizim buradan bir grubumuz var anne olmak diye senide ekleyebiliriz istersen 🤭🤭 Burdaki anneler kurmuştu 🤩
B
Buket S.
Premium Üye
8 Mayıs 2026 00:28
😅 olabilir. Wp üzerinden mi kuruldu?
E
Eses
8 Mayıs 2026 00:31
Bebeğinizin kilosu doğum kilosuna göre gayet iyi .kilo hiç mi almadi yoksa düşük gramlarda mi aldı .Eğer beslenmesi düzgün olmasına rağmen hiç almadığına eminseniz kan değerlerine bı baktırın çünkü henüz yürümeyen bebek illaki en az 200-300gram alıyor bu aylarda beslenmesi düzenli olmasa bile
E
Eses
8 Mayıs 2026 00:34
Yinede tavsiye olur mu bilmiyorum ama çig kuruyemişleri (kabak çekirdeği ceviz badem fındık) alerjisi yoksa iyice un kıvamında ögütülmüş olarak badem ve tam buğdayla havuçlu kek yapabilirsiniz benim kızım çok seviyor hergün ekmek niyetine bir dilim yediriyorum , kuru meyveli (dut kurusu kuru siyah üzüm kayısı kurusu gibi) haşlayıp içine yulaf ruşeym gibi ekleyerek kaşık maması olarka verebilirsiniz kefir içebilir bunlar ara öğün olarak yapabilirsiniz
E
Eses
8 Mayıs 2026 00:39
A
Ahsen A. ..
8 Mayıs 2026 00:43
Dediğiniz kekleri deniyicem ekmek vermiyorum güzel bi altarnatif olur. Kuru meyvelerden de hiç vermemiştim . Teşekkür ederim güzel bi tarif deniyicem kesinlikle. Demek ki benim evhamlığım o zaman :)) yedikleri nereye gidiyor diye hep sorguluyorum zamanla alışıcam sanırım
Yükleniyor...