Bebeğim kilo almadı
262 görüntüleme
Ş
Şermin S. ..
29 Mayıs 2025 16:34
11 günlük bir bebeğim var dün doğum kilosu 3570 hastaneden çıkarken kilosuna bakmadılar sonrasında 5 gun sonra kontrole gittiğimizde kilosu 3280 e düşmüştü doktorumuz 5 gün sonra gelin normal doğum kilosuna gelmiş olması gerek dedi ama kontrole gittiğimizde 3315 gr olmuş 5 günde sadece 35 gr aldığını söyledi hemen mamaya başlamam gerektiğini söyledi sizce ne yapmalıyım çok arada kaldım
N
Nur E.
29 Mayıs 2025 16:47
Mamaya başlamaya çok takılmayın başlayın bu süreçte de siz sütünüzü arttırmaya çalışın zamanla mamayı birakirsiniz. Bebek sarılık olabilir kötünün iyisi diyelim mamaya
B
Betül B. ..
29 Mayıs 2025 16:51
Bebeğinizi sık sık emzirmeye çalışın sütünüz artacaktır yediğinize içtiğinize dikkat edin, çocuk ödem atmayı bitirdikten sonra güzel kilo alımı olur. Lütfen moralinizi bozmayın. Herşey yoluna girecektir ☺️
M
Melike Ç.
29 Mayıs 2025 16:54
Ben de doğum sonrası ilk hafta kontrole gittiğimde kilo almadığını söylemişlerdi ama sarılık durumu vs yoktu her 1.5 saatte bir uyandırıp 20 dakika bir göğüsten 20 dakika bir göğüsten olacak şekilde emzirdim tabii ki bebek yoruluyor o kadar uzun ememeyebiliyor ama topuğuna vurarak burnuna dokunarak uyandırıp devam ettiriyordum her emzirmeden sonra da 15 dakika ara verip sağım yapıyordum hem sütüm arttı hem de bebeğim kilo aldı ama sarılık varsa mamadan korkmana gerek yok bebek önemli

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
29 Mayıs 2025 21:12
Bebeğinizde doyum bulguları yoksa bu durumda mamaya başlamalısınız.
Doyum bulguları:
1. 4-5 bezde idrar varlığı
2. Bebekte emme sonrasında tatmin olması
3. Kilo alımının devam etmesi. ( sizde yeterli kilo alımı yok)
Diğerleri de yoksa mama başlamalısınız.
Doyum bulguları:
1. 4-5 bezde idrar varlığı
2. Bebekte emme sonrasında tatmin olması
3. Kilo alımının devam etmesi. ( sizde yeterli kilo alımı yok)
Diğerleri de yoksa mama başlamalısınız.
Ş
Şermin S. ..
30 Mayıs 2025 06:30
Günde en az 6 7 bezimiz ıdrarli ve 3 4 bezde kaka mevcut.. Emzirfikten sonra da uykuya geçiyor kendisi tatmin olup memeyi bırakıyor
M
Melike K.
30 Mayıs 2025 19:22
Siz stres yapmayın, rezene çayı, bol sıvı tüketimi, hoşaf vs gibi şeyler tüketin. İlk zamanlar sütünüzün az gelmesi olağan. Mamayla karnını doyurunca sizi emmez, sizi emmezse zaten süt üretimi artmaz. Siz sık sık bebeğinizi emzirip, su içip uyumaya bakın.
V
Vildan Ö.
30 Mayıs 2025 21:29
Sütü en güzel arttıran yiyecek pekmez ve tereyağı ile yapılan kuymak(bizim oralarda hasuta derler). 2 saat içinde göğüsleri öyle güzel dolduruyor ki anlatamam. Pekmez aynı zamanda rahim içi yaraya ve kan değerlerinin yükselmesine de iyi geliyor. Bilmeyenler için söyleyeyim tarifi:
Tereyağını yakıyoruz, içine un katıp kokusu çıkıp rengi dönene kadar kavuruyoruz, sonra soğuk su ile bunu açıyoruz çırparak. Sonra içine bolca pekmez koyuyorz, yerken de ceviz fındık badem serpiyoruz. Afiyet olsun☺️
Tereyağını yakıyoruz, içine un katıp kokusu çıkıp rengi dönene kadar kavuruyoruz, sonra soğuk su ile bunu açıyoruz çırparak. Sonra içine bolca pekmez koyuyorz, yerken de ceviz fındık badem serpiyoruz. Afiyet olsun☺️