Bebeğim Kendi Yatağında Uyumuyor

144 görüntüleme
M

Mrv ..

24 Temmuz 2025 18:34
Bebeğim kendi yatağına yatırdığım an uyanıyor. Benim yattığım yatağa koyduğumda uyumaya devam ediyor uyanmıyor. Geceleri emzirip yatırdığımda uyumaması beni çok yıpratıyor uyuması çok uzun zaman alıyor zaten 4. Ayına girmesine rağmen hala çok sık uyanan bir bebek bir de geç dalınca ben çok uykusuz kalıyorum. Velhasıl kendi yatağımda yatırıyorum çoğu zaman. Düz zeminde yatmış oluyor acaba eğimli yerde mi yatmak istemiyor çözemiyorum. Yanlış mı yapıyorum ?
Z

Zeynep ..

24 Temmuz 2025 18:41
Kendi yatağına kıyafetinizi koyun yatakta sizin kokunuz olduğu için daha rahat uyuyor olabilir 4.ayda da uyku gerilemesi var kısa uykular yapması normal geçici bir süre
M

Mrv ..

24 Temmuz 2025 18:56
Kısa uyumasına alışkınım dört aydır dört defadan az uyandığı olmadı :) teşekkür ederim
T

Tuğba D.

25 Temmuz 2025 10:45
Benimde o şekilde ama kendi yatağıda düz zeminle alakalı değil sanırım 4. Ayda uyku gerilemesi oluyormuş maalesef
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

26 Temmuz 2025 06:02
Bebeğinizin kendi yatağında uyumakta zorlanıp sizin yanınızda uyumaya devam etmesi, 4. ayında sık sık uyanması zorlu bir süreç olabilir. Bu, uyku birliğinin size bağlı geliştiğini gösterir. Çözüm olarak, bebeğinizi uykulu ama uyanıkken kendi yatağına nazikçe bırakmayı deneyerek kademeli bir geçiş sağlayabilirsiniz. Tutarlı bir uyku rutini oluşturmak ve bebeğinizin yatağının karanlık ve sakin olduğundan emin olmak önemlidir. Gece uyandığında hemen kucaklamak yerine, önce yatağında sakinleştirmeye çalışın. Bu bir öğrenme sürecidir ve sabır gerektirir. Eğer zorluklar devam ederse, yetkin bir uyku danışmanından destek almak en doğrusu olacaktır.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir