Bebeğim Kabız Oldu
128 görüntüleme
E
Emine
29 Nisan 2026 21:51
Bebeğim 6 ay 12 günlük 5 buçuk aylık ek gıda tadımlarına başladım 6. Ayda ek gıda vermeye başladım bebeğim güzel yiyor ama çıkaramıyor bazen 5 gün bazen 6 gün doktor normal dedi ama kilo alımı durdu 2 ayda hiç kilo almadı tabi çıkaramayınca huysuzlasıyor yemiyor bir şey zeytin yağı veriyorum ama nafile
L
Lütfiye Z. ..
29 Nisan 2026 21:55
Kuru kayısı, erik, incir haşlayıp verin. Önce deneyin tabi bizde çok faydası oldu.
Ş
Şeyma E.
29 Nisan 2026 22:10
Su alımına dikkat edin su vermeyi unutuyoruz bebekler hareket ediyor terliyor ek gıdaya geçmişsiniz zaten ara ara su da vermek iyi gelir diye düşünüyorum
A
Ayşe Ş. ..
Premium Üye
29 Nisan 2026 22:30
Fazla yiyor ise kabız yapar, bağırsaklar iyi çalışmıyor ise olur yada kullanılan demir damlasidan olur. Kayısı minik minik doğrayın. Kuru üzüm, kuru erik biraz şeker koyun kaynatın. Bunlar şekerle birlikte yumuşatır anında yapar. Önce şekersiz deneyin işe yarar ise bebeğiniz gaz çıkarmaya başlar ve 1-2 saate yapar. İşe yaramaz ise şeker ekleyip tekrar deneyin. Ve ek gıda listenizden kabız yapacak şeyleri üst üste yedrmeyin. Ayrıca kuru kayısı listenize ekleyin kaynatıp ezip içine baden unu gibi şeyler katıp kullana bilirsiniz. Ben haftada en az 1 defa veriyorum
Yükleniyor...