Bebeğim İshal Oldu
103 görüntüleme

İrem Ş. Y.
25 Nisan 2026 19:00
Bebeğim 5-6 gündür ishal. 12 aylık. Günde 5- 6 kere kaka yapıyor. Fakat bulantı ve ateş olmadı. Gece uyanıp kaka yapıyor. Bazen çok cıvık oluyor kakası bazen macun gibi. Probiyotiğe başladık 2 gün oluyor ama düzelme yok. Şaştım kaldım.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Nisan 2026 19:00
Bebeğinizin ishali 5-6 gündür devam ediyor ve günde 5-6 kez kaka yapıyor. Bu durum sizi endişelendirmiş olmalı. İlk olarak, bebeğinizin sıvı kaybına uğramaması için bol bol su içirdiğinizden emin olun.
Probiyotik kullanımı doğru bir adım. İshalin nedenleri arasında bağırsak enfeksiyonları, alerjiler, diş çıkarma veya sindirim sistemi sorunları olabilir.
Doktorunuzun önerileri doğrultusunda aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Probiyotiği düzenli olarak verin: Bebeğiniz 2 gün önce probiyotik almaya başladı, bu sürecin en az 1 hafta devam etmesi önerilir.
2. Sıvı takviyesi: İshal sırasında bebekler hızla sıvı kaybedebilir. Bebeğinizin sıvı almasını sağlayın.
3. Beslenme: Bebeğinizin normal beslenmesini sürdürün. Anne sütü veya mama vermeye devam edin.
4. Kaka kıvamı ve sıklığı: Bebeğinizin kakasının cıvık veya macun gibi olması, sindirim sisteminin hassas olduğunu gösterebilir.
5. Doktora başvurun: İshal 7 gününden fazla devam ederse, bebeğinizin kilosunda azalma olursa, bulantı, kusma, ateş veya şiddetli karın ağrısı ortaya çıkarsa hemen doktora başvurun.
İshal genellikle birkaç gün içinde düzelir, ancak uzun süren veya şiddetli ishaller ciddi sorunlara yol açabilir. Bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve gerekirse doktorunuzla temasa geçin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yenidoğan İshal
2. İshal
3. İshal
Probiyotik kullanımı doğru bir adım. İshalin nedenleri arasında bağırsak enfeksiyonları, alerjiler, diş çıkarma veya sindirim sistemi sorunları olabilir.
Doktorunuzun önerileri doğrultusunda aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Probiyotiği düzenli olarak verin: Bebeğiniz 2 gün önce probiyotik almaya başladı, bu sürecin en az 1 hafta devam etmesi önerilir.
2. Sıvı takviyesi: İshal sırasında bebekler hızla sıvı kaybedebilir. Bebeğinizin sıvı almasını sağlayın.
3. Beslenme: Bebeğinizin normal beslenmesini sürdürün. Anne sütü veya mama vermeye devam edin.
4. Kaka kıvamı ve sıklığı: Bebeğinizin kakasının cıvık veya macun gibi olması, sindirim sisteminin hassas olduğunu gösterebilir.
5. Doktora başvurun: İshal 7 gününden fazla devam ederse, bebeğinizin kilosunda azalma olursa, bulantı, kusma, ateş veya şiddetli karın ağrısı ortaya çıkarsa hemen doktora başvurun.
İshal genellikle birkaç gün içinde düzelir, ancak uzun süren veya şiddetli ishaller ciddi sorunlara yol açabilir. Bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve gerekirse doktorunuzla temasa geçin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yenidoğan İshal
2. İshal
3. İshal
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Ş
Şeyma E.
25 Nisan 2026 19:54
Dişten olabilir

İrem Ş. Y.
25 Nisan 2026 20:14
Ay inşallah öyledir, kendi doktoruna telefon ile sorduk. Ateş kusma yoksa önemli değil dedi. Ama artık üzülmeye başladım
Yükleniyor...