Bebeğim Hiç Bir Şey Yemiyor Lütfen Bir Şey Söyleyin
63 görüntüleme
G
Gülsen Ç. A. ..
18 Temmuz 2025 10:18
Hocam bebeğim 11 aylık ama hiç bir şey yemiyor ne yapacam bilmiyorum neden böyle oldu lütfen bir şey soyleyin ne yapmalıyım
T
Tuğba Ö.
20 Temmuz 2025 16:37
Benim bebeğim sekiz aylık olacak bir hafta sonra inanın aynı durum her yöntemi denedim kendi yiyeceği şekilde püre çorba gibi gibi.. Ama yemiyor kaşığa ağzını dahi açmıyor bende zorlamıyorum daha fazla soğumasın diye ama ne zamana kadar devam edecek bilmiyorum okuduğum kadarıyla çok kişi yaşıyor bunu ve sanırım belli bir çözümü yok malesef sabırla denemeye devam :)
S
Sevgi K.
20 Temmuz 2025 19:29
Benim bebeğimde 7 ay 13 günlük ayni problem bizde de var yani 1-2 hafta öncesine kadar severek yiyordu ama şuan ne versem kafasını çeviriyor diş sancısı olabilir, bide kime sorsam sıcaktandır bizim bile birsey yiyesimiz gelmiyor diyorlar 😃

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
20 Temmuz 2025 21:28
Merhabalar, bebekler dönemsel olarak beslenmeyi reddedebilir iştahlarında azalma görülebilir. Bu sıcaktan, dişten, hastalıktan ya da bazen hiç bir sebep yokken ortaya çıkar. Sonradan ortaya çıktıysa bebeğin ritmine uymak ve bir süre takip etmek yeterlidir. Fakat en baştan itibaren reddediyorsa burada bazı noktaları sorgulamak gerekir. Bazen anneler olarak bebeğin yiyebileceğinden fazlasını bekliyoruz. Beklentimizi doğru ayarlamak önemli. Daha küçük porsiyonlarda (çay tabağı bile olabilir, bitirmek başarma motivasyonunu arttırır.) servis edelim. Kendi yemesine ellemesine mıncıklamasına izin verelim çünkü önce duyusal olarak tanımalı. Kesinlikle bir kaşık dahi olsa zorlamayalım. Görünüş olarak daha eğlenceli sunumlar hazırlayabilir, yemek hazırlama sürecine katabilirsiniz. Sofra kültürü oluşturmak önemlidir. Sizinle birlikte masaya oturması, yemek yerken sizi izlemesi iyi bir örnek olacaktır. Yemekle peşinden koşmayalım, yemek saatlerini uzun uzun bir kriz haline getirmeyelim. Farklı mekanlarda (açık havada, balkonda) tadımlar deneyelim.