Bebegım Hasta mı
196 görüntüleme
H
Hazal
14 Eylül 2025 16:15
hastalık bu her çocuk yaşayacak illaki ama ben çok korkuyorum Salı günü boğazım agrimaya başladı o gün dişimdendir dedim çünkü hep yaşıyordum dikkat etmedim ertesi gün burnum da tıkanınca hastalandığımı anladım ve maske taktım çok dikkat ettim ama tabii ki o süreçte geçen geçti herhalde. Kızımın biraz burnu tıkalı hapşırrıyor çok arada öksürüyor ama öksürük suan ıcın takılacak bı sekılde degıl. Şu anlık doktorluk bir durum göremiyorum her şey normal ama ben çok korkuyorum benim bir tane çocuğum RSV virüsünden vefat etti o prematureydı duzeltılmıs yası 21 gun kronık yası 2.5 aydı. Önce öksürük başlamıştı onda sonra ilerledi ve vefat etti biz rsv olduğunu öleceği günü öğrendik ve her hastalık duydukça bu travma tetikleniyor. Çok korkuyorum ben basit nezle oldum herhangi bir ağır geçirmedim ama ya RSV olduysam çocuğuma bulaştırdıysam kızım 37 haftalık doğdu kuvöz geçmişi yok kronik rahatsızlığı yok anne sütü alıyor ek gıda zaten çok fazla yemeyen bir bebek sürekli burnunu açıyorum ihlamur veriyorum C vitamini olarak mandalina portakal da veriyorum zaten temel besin kaynağı anne sütü çocuğuma bir şey olur mu eşim de ben de çok kötü durumdayız şu an çok korkuyoruz bu arada beş gün sonra dokuz aya girecek yani çok küçük de değil kızım ama bu zamana kadar hiç böyle nezle tür hastalık yaşamadı çünkü çok koruduk ama kendimden koruyamadım kendımı çok kötü hıssedıyorum içim param parça gozumun önüne oğlum gelıyor kaybetme korkusu yaşıyorum yıne burun tıkanıklığı ıcın doktora gıtmem gerekırmı Burun tıkanıklığı devamlı yok sadece ne kdr açsam da ara ara tıkanık öksürük yok gibi normal zaman da da olduğu kadar
H
Hatice K.
14 Eylül 2025 18:02
Hazal hanım merhaba öncelikle başınız sağolsun görünce yazmak istedim ben hemşire hem yeni bir anneyim sizin gibi aynı korkularım var daha önce duyduğum şeyler ve benzeri bebeğim doğduğu günden bu güne bir sürü kez hasta oldum her hastalıkta uçuk çıkardım maske taktım benimde bebeğimde burun tıkanıklığı oldu bende açtım ve Osman hocanın önerilerine uydum . Belli bir aydan sonra bebekler rsv yenidoğan dönemi gibi geçirmiyorlar siz zaten elinizden geleni yapıyorsunuz şuan ve eğer baktınız daha da ilerledi yarın bir pediatri uzmanına muayene ettirin bu arada bebekler bizden daha güçlüler ablamın Üçüz bebekleri var onlarda prematüre bu aylarda geçirdi benzer gripler Rabbimin izniyle atlattılar siz içinizi rahat tutun . Ve bazen bazı şeyler elimizde değildir ne yapsalar değiştiremeyiz tevekkül etmekten başka çaremiz yok . Rabbim kuzunuza sağlıklı huzurlu ömürler nasip etsin
H
Hazal
14 Eylül 2025 18:26
Çok teşekkür ederım çok şükür kızımın suan genel durumu ıyı umarım öyle de gecıp gıder bu anne olmak gerçekten çok zor bıseymıs rabbım kımseyı evladıyla sınamasın
H
Hatice K.
16 Eylül 2025 15:51
Hazal hanım merhaba kızınız nasıl iyidir inşallah
H
Hazal
16 Eylül 2025 15:53
Merhaba hatıce hanım çok şükür iyi 2-3 gun hafıf burun tıkanıklığı ve az öksürük yasadık doktorumuza gıttık bugün hıc bır sorun yok nezle olmuş toparlamış ılaca gerek yok dedı çok şükür iyi zaten 4. Gunumuz bugun çok şükür hafıf gecırdık Allah razı olsun sızden❤️
H
Hatice K.
16 Eylül 2025 22:19
Sizden de çok sevindim Rabbim evladınıza hayırlı ömürler versin inşallah