Bebeğim Göğsümü Tam Boşaltamıyor.
89 görüntüleme
R
Rabia
15 Mart 2026 15:06
4 buçuk aylık bebeğimin doğum kilosu 3330 gr güncel kilo 6950 tam zamanında doğdu. Bir ay içerisinde sadece 300 gr almış. Göğsümde süt olsa da Bebeğimin göğsümü hiçbir zaman tam boşalttığına şahit olmadım böyle olunca zamanla sütüm azaldı ve mamaya başlamak zorunda kaldım fakat sorun şu ki bebeğim biberondan çok az içebiliyor hep göğsümden içmek istiyor. Yenidoğanken verdiğimiz ve içtiği mamayı içmek istemiyor anne sütünü istiyor onu da sağsam istekli içmiyor. Gün boyunca damla damla ne kadar verirsem mantığıyla sabah akşam bebeğime bir şeyler içirmeye çalışıyorum ama artık karıştırdığından mıdır bilmem memeyi eskisinden daha kötü emiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Bebeğimi emzirmeyi çok seviyorum, aç kaldığını düşünmek beni çok üzüyor.
siz de bu tarz bir olayla karşılaştırız mı neler yaptınız
?
siz de bu tarz bir olayla karşılaştırız mı neler yaptınız
?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye16 Mart 2026 15:07
Bebeğinizin kilo alımı ve emzirme konusunda yaşadığınız sorunları anlıyorum. Forum mesajlarında benzer sorunlarla karşılaşan annelerin deneyimlerine bakıldığında, öncelikle bebeğinizin doktoru ile görüşmeniz gerektiğini düşünüyorum.
Bebeğinizin göğsünüzü tam boşaltamadığı ve bu nedenle süt miktarınızın azaldığı, ayrıca biberondan mama içmek istemediği konusunda endişeleriniz var.
Aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1. Doktor ile görüşün: Bebeğinizin kilo alımı ve emzirme sorunları hakkında doktorunuzla konuşun.
2. Süt miktarınızı artırma yolları: Kuru incir, kuru siyah kayısı ve kuru siyah üzüm gibi süt artırıcı gıdalar tüketebilirsiniz.
3. Biberon kullanımını kolaylaştırma: Bebeğinizin biberondan içmesini kolaylaştırmak için farklı biberon uçları veya mama markaları deneyebilirsiniz.
4. Emzirme pozisyonlarını değiştirme: Bebeğinizin emzirme pozisyonlarını değiştirerek daha rahat emmesini sağlayabilirsiniz.
5. Süt sağma: Süt sağarak biriken sütü biberonla verme yöntemini deneyebilirsiniz.
Umarım bu öneriler size yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kilo Alımı
2. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
3. Bebek Kilo
Bebeğinizin göğsünüzü tam boşaltamadığı ve bu nedenle süt miktarınızın azaldığı, ayrıca biberondan mama içmek istemediği konusunda endişeleriniz var.
Aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1. Doktor ile görüşün: Bebeğinizin kilo alımı ve emzirme sorunları hakkında doktorunuzla konuşun.
2. Süt miktarınızı artırma yolları: Kuru incir, kuru siyah kayısı ve kuru siyah üzüm gibi süt artırıcı gıdalar tüketebilirsiniz.
3. Biberon kullanımını kolaylaştırma: Bebeğinizin biberondan içmesini kolaylaştırmak için farklı biberon uçları veya mama markaları deneyebilirsiniz.
4. Emzirme pozisyonlarını değiştirme: Bebeğinizin emzirme pozisyonlarını değiştirerek daha rahat emmesini sağlayabilirsiniz.
5. Süt sağma: Süt sağarak biriken sütü biberonla verme yöntemini deneyebilirsiniz.
Umarım bu öneriler size yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kilo Alımı
2. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
3. Bebek Kilo
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...