Bebeğim Emerken Uyuyor Az Emiyor

96 görüntüleme
F

Ferhan G. G.

11 Ağustos 2025 14:33
Bebeğim 18 günlük. Doğum kilosu 3150 gramdı. 5. Gün kontrole gittiğimizde sarılık olduğunu öğrendik kilosu 2900 dü. 8. Gün tekrar kontrole çağrıldık kilosu 3050 olmuştu gayet iyi demişti doktor. 10. Günden sonra bebeğim sürekli göğsümde uyuyordu yerine koyunca ağlıyor tekrar göğsüme geliyor biraz emip uyuyor bu döngü sürekli devam ediyordu artık geceleri uyusun diye kundak yapıp beyaz gürültü açıyordum. Bir şeylerin ters gittiğini farkedip bugün doktora götürdük sarılığının hala devam ettiğini söyledi ve 10 günde hiç kilo almamıştı. Bebeğini göğsünde uyutma, uyumasına izin verme 40 dk emzir ardından 60 ml mama ver dedi. Ama ne yaparsam yapayım en fazla 5 dk emip uyuyor, topuğunu sıkıyorum burnunu sıktırıyorum uyanmıyor. Ayrıca mamayı da çok az içti. Napmam lazım lütfen yardım edin
L

Leyla E. A.

11 Ağustos 2025 18:57
Ellerinizi ıslatın çok soğuk olmasın ama , her emzirmeden önce altını mutlaka açın kirli değilse bile ,ensesine hafifçe dokunun,bi de emzirirken baş parmağınız ve işaret parmağınızla hafif bi u şekli oluşturun memenizle iki yanağa aynı anda dokunun uyumaya başladıkça ,ve ritmik bi şekilde memeye dokunun parmagınızla
Z

Zinnet K.

12 Ağustos 2025 07:51
Sürekli uyandırmaya çalışın emzirin sonrasında muhakkak sütünüzü sağın sağdıktan sonra ya biberonla biberona alışmasın diyorsanız şırınga veya kaşıkla vermeye çalışın
S

Sümeyra B. ..

12 Ağustos 2025 16:21
Benim bebeğimde doğduğunda sarılık vardı ve sarılıktam sürekli uyuyordu çok zor uyanıyordu
Bazen 30 dk uyandırmaya çalışırdım her emzirmeden önce altını değiştirdim elini ayağını ıslattım bir iki kere topuğunu bile sıktım uyanması için üstünü çıkartıp emziriyordum sıcakta mayışır uyur demişti doktorum
F

Ferhan G. G.

12 Ağustos 2025 16:41
Çok teşekkür ederim hepsini denicem
E

Esma T.

13 Ağustos 2025 00:52
Benim bebeğim de o 22 günlük aynı sorunu ilk iki hafta ben de yaşadım sarılığımız yüksek çıktığı için sürekli uyku halindeydi ama ne olursa olsun 2 saatte 1 mutlaka uyandırıp emzirdim bazen sorun yaşadığımda sadece biberonla verdim uyuması nedeni ise temas ettiği içinmiş rahatladığı için o yüzden ben biberonla verdim sarılığı atlatalım bir an önce diye işe de yaradışimdi hem emiyor hem de arada sarılığı önlemesi için 60 milim mama veriyorum ikisini bir arada idare ediyoruz şükür gayet iyi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir