Bebeğim Ek Gıda Yemiyor
74 görüntüleme
P
Pınar C.
9 Haziran 2025 12:03
Bebeğim 5,5 aylık 5 ay bittiğinde Doktorum ek gıdaya geçebileceğimi söyledi ve bana bir liste yaptı İlk başta patates havuç ve kabak vardı 3'er gün kuralıyla ben alerji ihtimali düşük besinler olduğu için 1 veya 2 gün denedim hepsini Dün ve bugün de karışım olarak verdim fakat kıvamını iyi ayarlamama rağmen kolaylaştırsın diye bir iki damla zeytinyağı birazcık su ilave etmeme rağmen bebeğim hiçbir şekilde Ağzına verdiğim minik lokmaları yutmuyor hepsini çıkarıyor Belki yanlışlıkla ağzına kaçan toplamda bütün gün yarım çay kaşığına geçmeyecek kadar yiyordur. Bu durum neden oluyor bilmiyorum bebeğim başını dik tutabiliyor rahatlıkla destekli bir şekilde oturabiliyor 5 ay kontrolünde 8.850 gramdı ve boyu 70 santimdi ayının çok üstünde bir persentile sahip hani erken mi desem kaşığı uzattığımda ağzını açıyor. Bugün neredeyse 8 günüm Ama doğru düzgün hiçbir şey yediremiyorum zorlamıyorum da red olmaması için birinin tadını sevmedi desem diğerininkini de mi sevmedi diye düşünüyorum benim gibi yemek problemi yaşayan var mı yutmuyor sanıyorum çocuk yutmayı mı bilmiyor diye düşünüyorum ağzında eziyor böyle ağzında biriktirip biriktirip çıkarıyor bazen su veriyorum ufak ufak yutsun diye yutmuyor
A
Aslıhan A. ..
9 Haziran 2025 14:07
Çok bilgim yok ama isterseniz su yerine bir de anne sütü koymayı deneyin. İlk başlarda böyle olabiliyormuş korkmayın. 🙌