Bebeğim Doyuyor mu
132 görüntüleme
S
Sinem K.
14 Nisan 2026 12:38
Merhabalar 25 günlük bebeğim var günde 5-6 ıslak bezimiz oluyor her gün kaka yapıyor doğum kilosu 2900 20 günlük tartı kilosu 3450 bebeğim memede 40 dk dan fazla kalıyor doyuyor mu bilemiyorum sürekli tedirginim memeyi bıraksa aranmaya devam ediyor 40 dk sonunda da ben memeyi bıraktırıyorum yoksa bırakmıyor ilk 10-15 dk aktif emiyor daha sonra yavaşlamaya başlıyor ama çok yoruluyorum bu kadar süre memede kalması normal mi yoksa doymuyor mu denemek için emzirme sonrası mama verdim 10-15 ml içip daha sonra içmiyor
R
Rumeysa K.
14 Nisan 2026 13:18
Burada genel olarak iki görüş oluyor ama aldığı kiloya bakılırsa yetersiz görünüyor benim bebeğimde böyleydi ve huzurluysa doyuyordur vs gibi kendimi kandırdım ekstra mama vereceğim zaman olmuyordu çünkü memede uyuyordu ve çocuğum iki yaşında hala gelisimi geride (ilk ay 800 Gr almıştı toplam) öncelikle özellikle protein ve su tüketiminizi kuruyemiş yani sağlıklı yağ tüketiminizi artırın sütun miktari önemli içindeki yağ oranı da kilo alımı için önemli ve bunlar sütun kalitesini artiriyor
S
Sinem K.
14 Nisan 2026 13:23
Aslında sizin bebeğiniz ilk ay için alması gereken kiloyu almış 800 gr az değil hatta gayet normal bazı doktorlar 600 gr normal kabul ediyor
R
Rumeysa K.
14 Nisan 2026 13:29
Evet öyle deniyor ama ay ilerledikce daha az kilo alıyor ve artık geride kalmaya başlıyor sonra ek gıdaya geçince de biz sorun yaşadık persentil olarak 50nin üzerinde doğan bir bebekti ama şu an 5-10 persentil arasında. Yani bizim için süreç böyle oldu. Benim sütümun de yeterli olduğu söylenmişti ama sütun kalitesi ile ilgili araştırmalarım sonralarinda netleşti. Ben bebeğim bakımıyla ilgilenirken kendimi ihmal etmiştim ve protein yağ alımının önemini bilmiyordum. Instagram hastalanmayancocuk sayfasını takip edebilirsiniz anne sütü ile ilgili çok güzel açıklamaları var ben e

Afranur K.
14 Nisan 2026 13:37
Aslında sizin bebeğiniz ilk ay için alması gereken kiloyu almış 800 gr az değil hatta gayet normal bazı doktorlar 600 gr normal kabul ediyor
Sadece emzirmek herkes için güzel bir eylem değil, bu konuda haklısınız. Süreç normal, 40 dk 1 saate kadar memede kalması normal yani. Çünkü çene kasları gelişmediği için emmek konusunda şu an zorlanıyor, 10-15 dk sonra hızının düşmesinin sebebi bu aslında, yani doymuş olması değil.
Ortama ilk 2-3 ayda bu sürelerde emme meydana gelirken, 4. Aya yaklaştıkta emme süresi inanılmaz kısalacak, 5-10 dklara düşecek. Emmenin profesyoneli oluyorlar ama süreç içinde maalesef 🙏🏻
S
Sinem K.
14 Nisan 2026 13:41
bu konuda Osman hoca bir videosunda bebeğiniz memede 40 dk dan fazla kalıyorsa doymuyordur ifadesi beni açıkçası biraz tedirgin etti,bir de bebeğimin doyduğunu acaba nasıl anlıycam çünkü ona kalsa memeyi asla bırakmıyor 10 saniye bekliyor bir çekiyor yani yutkunma sesi duyunca da emiyor diyip bırakamıyorum bu şekilde dakikalar ilerliyor iki meme ile mi emzirsem tek meme mi versem onu da bilemiyorum çünkü bebekten memeyi çekince ben sıktığımda hala süt geldiğini görüyorum

Afranur K.
14 Nisan 2026 13:44
bu konuda Osman hoca bir videosunda bebeğiniz memede 40 dk dan fazla kalıyorsa doymuyordur ifadesi beni açıkçası biraz tedirgin etti,bir de bebeğimin doyduğunu acaba nasıl anlıycam çünkü ona kalsa memeyi asla bırakmıyor 10 saniye bekliyor bir çekiyor yani yutkunma sesi duyunca da emiyor diyip bırakamıyorum bu şekilde dakikalar ilerliyor iki meme ile mi emzirsem tek meme mi versem onu da bilemiyorum çünkü bebekten memeyi çekince ben sıktığımda hala süt geldiğini görüyorum
S
Sinem K.
14 Nisan 2026 13:45
Evet uyarıyorum ben uyandırınca çekiyor sonra tekrar bırakıyor memeyi çekmek istediğimde ise izin vermeyip yine emmeye başlıyor

Afranur K.
14 Nisan 2026 13:50
Evet uyarıyorum ben uyandırınca çekiyor sonra tekrar bırakıyor memeyi çekmek istediğimde ise izin vermeyip yine emmeye başlıyor
Evet her iki memeyi verin diyorlar. ( benim bu bilgiye sahip olmama sebebim maalesef bebeğim ilk 20-25 gün yoğun bakımda kaldı 🥲 orada hemşireler eşliğinde emzirdiğim için odaklanmadım mevzuya, bazen 1 meme verdim bazen 2 )
https://www.instagram.com/reel/DV8-HtFDCd0/?igsh=MTc0bjVqZ3ppcXYyMA==
https://www.instagram.com/reel/DI4JYk7tY1p/?igsh=emM4YTYzNXFod25m
S
Sinem K.
14 Nisan 2026 13:51
Teşekkür ederim ilginiz için ❤️
T
Tuğba
14 Nisan 2026 16:02
Merhabalar, 2 çocuğum var ve şunu öğrendim . Emmiyorsa bile dert etme mama var çözüm var aç kalmayacak. Anne hisseder 40 dk memede kalıyorsa aç olabilir . Emzirin baktı aranıyor ağlıyor mama verin 30 cc başlayın bitirdi mi sonra ki sefere 60 cc yapın . İnanın ileri de neden mama vermedim diye pişmanlık yaşıyor insan . Üzmeyin kendinizi çünkü size ihtiyaçları var 💕
F
Fidan A.
14 Nisan 2026 16:27
Merhaba. Anne sütü alımında ayda 500-600 gram alması yeterli. Günlük 5-6 bez doldurması da yeterli, doyduğunu gösterir. Memeden ayrılmak istememesi kendini orada hüzurlu hiss ediyor ola bilir. 40 dakika emmesi ise hala çene kasıarı gelişmedi. Benim bebeğim de öyleydi, 30 dakika durururdu memede. 40 gününden sonra süreni azaltdı. Bir de ben sağım yapdım, sanki süt kanallarım açıldız kısalma ondan sonra oldu. Sağım yapsanız sütün miktarının az olmasına bakmayın, o gerçek miktarl göstermez. İnstagramda emziren anne sayfası var, çok güzel bilgiler veriyor emzirmeyle ilgili. İzlemenizi tavsiye ediyorum.