Bebeğim Doymuyor mu Yoksa Atak Haftası mı? Ek Olarak Mama Vermeli Miyim?
72 görüntüleme
D
Duygu Y.
7 Nisan 2026 18:13
3 ay 12 günlük oğlum son iki haftadır çok sık emmek istiyor memede durmak için çok ağlıyor gece beslenmesi de oldukça arttı. Kilo alımı iyi bez sayısı günde 5/6 tane. Üçüncü ay civarında gece beslenmesi iki kere yapıyordu gündüz de iki üç saat aralıklarla emiyordu böyle devam edecek düzenimiz zannettim ama son günlerde çok değişti. Gece sık sık uyanıyor gündüz uykuları 30 en fazla 40 dk kucakta uyuyor. Tüm bunlar normal gelişim süreci mi yoksa doymadığı için mi ağlıyor? Büyüdüğü için sütüm yetmiyor mu az mı kalıyor mamayla desteklemeli miyim diye çok düşünüyorum. Uykusuzluk dayanılabilir doğduğundan beri az uyuyan ve memede durmayı seven bir bebek. Ama son günlerde çok ağlaması beni endişelendiriyor acaba doymuyor mu diye..
N
Nur A.
7 Nisan 2026 18:24
Merhabalar, oğlum şu an 7.5 aylık ve anlattığınız kadarıyla birbirlerine benziyorlar.
3. Ayla birlikte uykuları uzadı ve yatakta kendi başına yatmaya başlamıştı. Öncesinde kucakta uyuyordu ve uykuları azdı. 4. Aya girer girmez ne yaşıyoruz biz dedik. Ve şu ana kadarki en zorlandığım dönem oldu diyebilirim. Bu ayda uyku gerilemesi yaşıyorlar zihinleri çok aktif ve uyuyamıyorlar. Kucakta durmak istiyorlar, sürekli huysuzluk… 1 ay kadar sürdüğünü hatırlıyorum. Sonrası aydınlık onu söyleyebilirim uykuları düzene giriyor. Özellikle 6. Ay ek gıda süreciyle birlikte uyku kaliteleri artıyor. Tadımlara 5.5 aylıkken başlamıştım şimdi olsa daha erken başlarım çünkü meraklı ve isteyen yemeğimize saldıran bir bebekti. 5. Ay itibariyle açlıktan ağladığını ve sık uyandığını görüyorum geriye bakınca. Ama sizin yaşadığınız 4. Ay sıçraması ve normal gelişimsel bir dönem. Çok kolaylıklar diliyorum. Sağlıkla büyütün ☺️
3. Ayla birlikte uykuları uzadı ve yatakta kendi başına yatmaya başlamıştı. Öncesinde kucakta uyuyordu ve uykuları azdı. 4. Aya girer girmez ne yaşıyoruz biz dedik. Ve şu ana kadarki en zorlandığım dönem oldu diyebilirim. Bu ayda uyku gerilemesi yaşıyorlar zihinleri çok aktif ve uyuyamıyorlar. Kucakta durmak istiyorlar, sürekli huysuzluk… 1 ay kadar sürdüğünü hatırlıyorum. Sonrası aydınlık onu söyleyebilirim uykuları düzene giriyor. Özellikle 6. Ay ek gıda süreciyle birlikte uyku kaliteleri artıyor. Tadımlara 5.5 aylıkken başlamıştım şimdi olsa daha erken başlarım çünkü meraklı ve isteyen yemeğimize saldıran bir bebekti. 5. Ay itibariyle açlıktan ağladığını ve sık uyandığını görüyorum geriye bakınca. Ama sizin yaşadığınız 4. Ay sıçraması ve normal gelişimsel bir dönem. Çok kolaylıklar diliyorum. Sağlıkla büyütün ☺️
G
Gülşah S.
7 Nisan 2026 18:30
Merhabalar eğer kafanıza çok takıyorsanız bir mama alıp deneyin. Ağlaması geçiyor mı yoksa hiç fark etmiyor mu diye. Açıkçası benim oğlum da böyleydi emiyordu ama ağlıyordu. Mama takviyesi yaptım ama önce emziriyordum tabi hala da öyle. Mamayı yedikten sonra ağlaması kesildi.
Tabi hiç ağlamıyor değil ama o acı acı ağlamaları geçti. Karnının doyduğunu ve bu yüzden ağlamadığını biliyordum içim bir nebze rahat oluyordu.
Yine elbette doktorunuza da danışın bi🙏🏻
Tabi hiç ağlamıyor değil ama o acı acı ağlamaları geçti. Karnının doyduğunu ve bu yüzden ağlamadığını biliyordum içim bir nebze rahat oluyordu.
Yine elbette doktorunuza da danışın bi🙏🏻