Bebeğim Dönmüyo

262 görüntüleme
E

Elif S.

6 Mart 2026 09:08
Merhaba kızlar. Bebegim tam 6 ay 11 günlük. 2. Aydan itibaren reflüsü var. Reflü sebebiyle tummy time gibi egzersizleri düzenli yapamadik. Şuan destekli oturabiliyo. Desteksiz icin egzersizler yapiyoruz. Fakat bebegim hala dönemiyo. Yani azcık bi destekle dönüyo ama kendi kendine asla dönmüyo. Bazı doktorlar bu ayda dönme bekleriz diyo bazıları şart degil diyo. Hatta yüz üstü yatırdığımda ayaklarından destekleyince sürünüyo kendini ileri itiyo. Ama yine de gelisim geriligi olmasından korkuyorum dönemedigi icin. Bu ayda bu sorunu yasayan var mi ?
T

Tuğba B. ..

6 Mart 2026 09:54
Benim oğlum 7aylık döndü kiloluydu
N

Nur ..

6 Mart 2026 09:58
Benim bebeğim de 6 ay 9 günlük 10 15 gün oluyo sağına dönmeye başlayalı sola hala destekle dönebiliyo. Normal bence çok kasmayın dönme egzersizi yaptırdım ben hergün ve normalde koltukta uzatırken falan egzersiz yapıyodum bir iki gün matın üstünde halının üstünde falan denedim sonrasında kendiliğinden dönmeye başladı
E

Eliff

6 Mart 2026 10:01
Bebeği koydugunuz zeminde çok önemli bebemki koltukta halıda dönüyor başka yerde çok zorlanıyor
Fatma T. .

Fatma T. ..

Uzm. Hemşire

6 Mart 2026 10:36
Merhaba bebeğinizin gelişimi normalse sekizinci aya kadar uzayabilir süreç muayneniz normalse sorun olmayacaktır egzersize devam edin
E

Elif S.

6 Mart 2026 10:46
Tuğba Beyazgül
Benim oğlum 7aylık döndü kiloluydu
Benim bebegimde de biraz iri. Kilo ve boy olarak biraz önde. Acaba ondan olabilir mi
E

Elif S.

6 Mart 2026 10:47
Nurşen
Benim bebeğim de 6 ay 9 günlük 10 15 gün oluyo sağına dönmeye başlayalı sola hala destekle dönebiliyo. Normal bence çok kasmayın dönme egzersizi yaptırdım ben hergün ve normalde koltukta uzatırken falan egzersiz yapıyodum bir iki gün matın üstünde halının üstünde falan denedim sonrasında kendiliğinden dönmeye başladı
Reflüsü oldugu icin cok fazla bi egzersiz yaptiramamistim. Kusmalar daha yeni yeni azaliyo artık baslicaz bakalim duzenli olarak
E

Elif S.

6 Mart 2026 10:48
Eliff
Bebeği koydugunuz zeminde çok önemli bebemki koltukta halıda dönüyor başka yerde çok zorlanıyor
Yerde deniyoruz bazen ama sadece yatiyo biraz tembel heralde 
E

Elif S.

6 Mart 2026 10:49
Fatma Tanrıöver
Merhaba bebeğinizin gelişimi normalse sekizinci aya kadar uzayabilir süreç muayneniz normalse sorun olmayacaktır egzersize devam edin
Teşekkür ederim bilgilendirme icin
N

Nur ..

6 Mart 2026 10:50
Elif Sönmez
Reflüsü oldugu icin cok fazla bi egzersiz yaptiramamistim. Kusmalar daha yeni yeni azaliyo artık baslicaz bakalim duzenli olarak
Bizde de reflü var hala kusuyo ek gıda dahil ama alıştım ben evin heryeri de biz de sürekli kusmuk içindeyiz 😂
N

Nur ..

6 Mart 2026 10:50
Elif Sönmez
Yerde deniyoruz bazen ama sadece yatiyo biraz tembel heralde 
Sağına soluna ilgisini çekecek oyuncaklar koyun onları almak için dönüyolar
T

Tuğba B. ..

6 Mart 2026 10:57
Elif Sönmez
Benim bebegimde de biraz iri. Kilo ve boy olarak biraz önde. Acaba ondan olabilir mi
Aman sakjn dönmüyor diye koltuğa bırakmayın koltukta döneceği tutup düşmüştü. Evet kilolu olunca biraz geç olabiliyor
Afranur K.

Afranur K.

6 Mart 2026 11:45
Sert zeminde tummy time da sevmiyor olabilir, benim kızım babasının kucağında yapmayı seviyor. Onun göğsünden yukarı bakıyor ya da altına minik bi yastık koyarsam seviyor. Ben de bu yüzden su matı aldım onunla yapmayı da sevdi. Hatta internette fizyoterapist bi anneden görüp su matının üstüne yüz üstü yatırdım direk core kasları gelişiyor diye, ilk direk dönmesini öyle öğrendi.

Her bebek her şeyi sevmiyor da yapmıyor da böyke kombinasyonlar deneyerek sevdiğini bulun, bi de annem hep der biz size yaptırmadık 😂 kaslarınız gelişmedi mi sen egzersiz yaptırdın 5. Ayda döndü ben yaptırmadım 7. Ayda döndün. Sonuçta döndün ama der haklı olarak
E

Elif S.

6 Mart 2026 12:53
Afranur Keskin
Sert zeminde tummy time da sevmiyor olabilir, benim kızım babasının kucağında yapmayı seviyor. Onun göğsünden yukarı bakıyor ya da altına minik bi yastık koyarsam seviyor. Ben de bu yüzden su matı aldım onunla yapmayı da sevdi. Hatta internette fizyoterapist bi anneden görüp su matının üstüne yüz üstü yatırdım direk core kasları gelişiyor diye, ilk direk dönmesini öyle öğrendi.

Her bebek her şeyi sevmiyor da yapmıyor da böyke kombinasyonlar deneyerek sevdiğini bulun, bi de annem hep der biz size yaptırmadık 😂 kaslarınız gelişmedi mi sen egzersiz yaptırdın 5. Ayda döndü ben yaptırmadım 7. Ayda döndün. Sonuçta döndün ama der haklı olarak
Anneniz o kadar haklı ki :) bazen bende kendimi boyle rahatlatiyorum.
E

Elif S.

6 Mart 2026 12:54
Nurşen
Sağına soluna ilgisini çekecek oyuncaklar koyun onları almak için dönüyolar
Denemedigim sey kalmadi. Bulcaz bakalim ilgisini cekecek bisey
E

Elif S.

6 Mart 2026 12:55
Tuğba Beyazgül
Aman sakjn dönmüyor diye koltuğa bırakmayın koltukta döneceği tutup düşmüştü. Evet kilolu olunca biraz geç olabiliyor
Ay Allah korusun
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir