Bebeğim Çölyak mı Olabilir mi?
85 görüntüleme
N
Nazlı D.
3 Nisan 2026 12:26
Bebeğim 36+3 te doğdu dk 2300 boy 46 cm doğdundan beri hep alt sınırda gidiyor şuanda 18 aylık 9500 kilo boy 77 cm 18 ay kontrolü için doktora gittik doktor evet kendi eğrisi içinde hiç sapma olmamış az da olsa kilo alımı boy artışı var ama alt sınırda hala daha neden diye bizi endokrinolojiye ve gastroenterolojiye yönlendirdi endokrinoloji aile minyon çocuğun bu şekilde olması normal vitamin değerleri çok iyi şuanda sadece takip yapılacak dedi gastroenterolojide gün içinde neler yedirdiğimi sordu besin tablosunu ben anlattım gayet güzel dedi beğendi ekstra bir beslenme şekli vermeyeceğini benim verdiğim kalorinin ve protenin yeterli olduğunu söyledi daha sonra muayenesini yaptı yağ oranınıda beğendi çocuk güzel besleniyor eğer beslenmiyor olsaydı yağlanma bu şekilde olmazdı dedi doğum kilosundan bu zamana kadar tamamlasın gerekn bir oran var dedi bizim alt sınırımız %95 bebeğiniz şuanda %97 şerde gayet iyi dedi kaka kıvanı sordu ne cıvık ne katı arada olduğunu söyledim ama şöyle bir durum ver ne zaman ek gıda yedirsem hemen arkasından kaka yapıyor günde 3 4 kere kaka yapıyor artı anne sütü alıyor diye ilettim kendisi çölyakla ilgili konuyu açtığımda ilettim kayınvalidemde de çölyak var diye o zaman tahlil isteyelim düşük ihtimal ama yinede gözden kaçırmayalım dedi sizce çölyak olabilir mi ben hiç belirtilerini farketmedim çölyaktaki gibi herhangi bir karın şişliği yok iştahsızlık yok kabızlık veya geçmeyen bir ishali yok keyfi yerinde gibi tüm vitamin değerleri güzel eksiklik yok hocam yardımcı olur musunuz
K
Kamer A.
3 Nisan 2026 16:15
Benimde kızım 18 aylik 10 kilo kilo 3 aydır almıyor diye doktor colyak testi yaptırdı ilk endokrinolojinin yaptığında 4 değerden biri pozitif çıktı gastroenteroloji yonlendirdi onlarda kan aldı 3 haftaya sonuç çıkarmış colyak olacak bi belirti de yok keyfi de yerinde ben de beklemedeyim
N
Nazlı D.
4 Nisan 2026 01:11
Benimkinde kilo artışında duraksama yok 1 hafta önce 9500 du 1 hafta sonra 9700 çıktı ama endokrinoloji de bize bir test yapmadı vitamin değerlerini iyi görünce gerek duymadı biz gastroenterolojiye gidince oradaki doktor istedi babaannede olduğu için ailede böyle bir hastalık öyküsü mevcut olduğundan doktor çok düşük ihtimal dedi 2 haftaya çıkacak sonuçlar inşallah böyle birşey çıkmaz çünkü bu dönemde çocukları glutenden uzak tutmak diyet yaptırmak zor yaşıtları yerken isteyecek zor bir durum inşallah sizinkinde de çıkmaz kaka durumu nasıl kıvamı günde kaç kere yapıyor mesela yemek yedikten hemen sonra yapıyor mu
K
Kamer A.
7 Nisan 2026 23:43
Dediğim gibi neresinde yemesinde kakasinda bi sorun arada kabız oluyor ama bazen muzu fazla verdiğim gün oluyor onun harici bi şikayetiniz yoktu inşallah birsey çıkmaz çocuklarımız sağlıklıdır bu zamanda zor onu yeme demek bir çocuğa Allahim şifa versin hepsine🤲
N
Nazlı D.
7 Nisan 2026 23:52
Amin inşallah haftaya çıkacak sonuçlar
K
Kamer A.
15 Nisan 2026 11:34
Çıktı mı acaba sonuçlar inşallah sıkıntı çıkmamıştır