Bebeğim Bırakıp Çalışmaya Başlarken Onun En Az Nasıl Etkilerim

125 görüntüleme
H

Hazel A. ..

23 Haziran 2025 05:01
Herkese merhaba bebeğim 13 aylık ağustos ayında çalışmaya başlayacağım ama hiç ayrılmadık benim olmadığım bir ortamda ağlama krizine giriyor bakiciya bırakmak zorundayım ama onu kötü etkilemeden travma oluşturmadan süreci nasıl yönetebilirim fikri olan var mı ya da başına gelen:(
Z

Zülfiye A. ..

23 Haziran 2025 05:15
Bende çalışıyorum ne kadar buna özen göstersem de travma kaldığı zamanlar oldu sizi korkutmak istemem doğru bakıcı seçimi çok önemli bakıcının çocukları tarafından şiddet gördüğü için büyük travma kaldı çok şükür aştık şuan gündüz bakım evine veriyorum size tavsiyem sadece çocuğunuza bakacak biri değil onun her şeyine katkı sağlayacak birini bulmalısınız tv telefon vererek gelişimimi engelleyecek biri asla olmamalı buna çok dikkat etmenizi öneririm benim oğlum 1 yaşındayken bakıcıya bırakmak zorunda kaldım ilk günler zorlandı ama alışmak zorunda kaldı inşallah sizin için bu süreç kolay olur
B

Burcu B.

23 Haziran 2025 05:21
Bence alıştırma süreci bende işe başlayacağım babaannesi bakacak ama senin dediğin şekilde hep benimle olduğu için babaannesine bile yabacı şu şekilde karar verdim işe başlamadan önce onunla vakit geçirmesini arttırarak simasını tanıştırarak süreç daha iyi ilerleyebilir
H

Hazel A. ..

23 Haziran 2025 05:45
Bende bakıcı teyzeyle bir süre zaman geçireceğim yani önceden başlayacak işe bebeğimin alışması için ama işe başladığım ilk hafta alışkın olduğu biri daha mı gelse 1 hafta daha bensizken belki daha kolay olur ya da daha mı zor olur emin olamadım.Bakici teyze yıllardır cocuk bakan tanıdığım insanların çocuklarını büyüten biri telefon filan vermez yine de konuşurum ama cok fazla oyun da oynamaz gibi.Guvenilir olmasını on plana almak zorunda kaldım zaten öğleye kadar çalışacağım inşallah zor olmaz
G

Gökçen Ö. Y. ..

24 Haziran 2025 18:35
Öncelikle bakiciya sizin içinizin sinmesi gerekiyor. Daha sonra neler yapılacak yapılmayacak konuşursunuz bunlar kolay hallolacak şeyler. İşe başlamadan en az 2 hafta önce bakici ile beraber bakin çocuğunuza. Sizin yanınızdayken bakiciya güvenli bağlanması kolay olacaktır. Daha sonra bakıcı ile yalnız bırakın birkaç saat gelmeyin eve. Ama oncesinde mutlaka geri geleceğinizi söyleyin cok uzatmadan ve gelene kadar irtibatta olmayın. Bu şekilde yaparsanız kolay alışır ve psikolojik olarak olumsuz etkilenmez.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir