Bebegım Beslenmıyor
114 görüntüleme
H
Hazal
18 Eylül 2025 11:40
Kızım 9 aylık doğduğundan berı beslenme reddı var sadece uyurken yıyor anne sütünü sagarak verdım doğduğu günden berı. 2605 doğdu güncel kılosu 8300 kılo alımı ıyı ama ben uyurken beslemekten yoruldum sımdı de ek gıdayı ıstemıyor ağzımı kutluyor 1 çay kaşığı bıle almıyor. Herhwngı saglık sorunu yok ılk zamanlar bakılmıştı ama nafıle, doktorum anne sütünü azaltmamı ıstedı 1 lt ıcıyordu her gün 500 e düşür ek gıdaya oncelık ver dedı bugün sadece 120cc içti ama kesınlıkle yıne ek gıda ıstemıyor sorun şu kı acıkmıyor da ne yapmam lazım doktor hemen pes edip sütle doyurma karnını bır öğün aç kalsın dedı ama öyle yapınca da anne sütünden de mahrum kalıyor öğün başına süt mıktarını düştüm bugün 1 kasık yesın dıye tam 50 dk ugrastım en son ağlamaya başlayınca pes ettım
M
Mediha Ö.
18 Eylül 2025 11:45
Zorlayınca hep ters tepiyor hiç yemiyorlar üstelememek gerek o yüzden diş çıkarma dönemindeyseniz iştahsızlık yapar veya farklı bir sıkıntısı vardır o sıkıntıya yönelip adım atmalısınız doktorunuzla tekrar görüşün bence bu konuyu
H
Hazal
18 Eylül 2025 11:46
Doğduğu günden berı böyle defalarca gıttık doktora ama malesef sonuç elde edemedik kılo alımı iyi olduğu ıcn doktorlar pek uzerıne düşmüyor
Ö
Özge B.
18 Eylül 2025 13:57
tamamen aynı hikayemiz. sağımla anne sütü veriyorum. 2200 doğdu 8500 kilogram şimdi. 2.5 aydır denemediğim yol kalmadı. hala ağzını kapatıyor başını çeviriyor eskaza ağzına koysam ya tükürüyor ya ağlayarak boğulma raddesine getiriyor kendini. beslenme terapistine gitmeyi düşünüyorum. neden böyle olduğunu çözemiyorum maalesef. oysa ki ek gıda için çok hevesliydim, bir sürü tarif denedim ama olmadı. beslenme terapisinden fayda görürsem yorumumu güncellerim 🫶🏻

Esra Y.
Uzman Diyetisyen
18 Eylül 2025 18:35
Kilo alımı iyi olduğu için endişelenmeyin 🌿 Ana öğünü reddettiğinde tamamen aç bırakmak yerine minik ara öğünler sunabilirsiniz. Bazen az miktar anne sütü verip ardından sofraya geçmek de bebeğinizi sakinleştirip yeni besinlere dokunmasını kolaylaştırır. Seçenek sunmak da işe yarar. böylece kontrol duygusunu koruyarak yemeğe katılı💐