Bebeğim Beni İstemiyor mu?

119 görüntüleme
M

M. K.

13 Şubat 2026 12:35
Kızım 3 gün sonra 9 aylık olacak.

6. Aydan beri çalışıyorum, annem bakıyor.

6. Aya kadar sadece ben baktım.

Son zamanlarda iyice anneme düşkün oldu, ben gelince çığlık atıp seviniyor bazen kucağıma atlıyor bazen atlamıyor. Birşeyle ilgileniyorsa beni pek takmıyor.

Hiç ağlayan bir bebek değildir, son zamanlarda bir çok şeye ağlıyor, elinden oyuncağı alınca , istediği yerden ayrılınca , bazen annem giderken gibi gibi

Ben işe giderken bay bay yaparak beni geçiyor ama hiç arkadan ağlamaz. Annemin kucağındayken bana pek gelmek için çabalamaz normal ara ara geliyor.

Geçen evde birşey kırıldı annemin kucağımdaydı bende karşısındaydım kırıldığında korktu elimi uzattım bana gelmedi annemin kucağında bana bakıp ağladı sonra anneme döndü, beni istemiyor annemi mi tercih ediyor, benim yerimi annem mi aldı diye düşünmekten deli olacağım. Böyle şeyler yaşayan çalışan anneler oldu mu? Bu bir süreç mi yerimi başka biri alabilir mi😔
Seda C.

Seda C.

13 Şubat 2026 13:01
Anneme bu endişemden bahsettiğimde siz de babaannenizi daha çok istiyor en çok onu seviyordunuz her bebek ve çocuk biraz böyle bir dönemde olabiliyormuş içinizi ferah tutun annelerini hiç görmemiş evlatlar 30 yıl sonra bile onları bulmak için çabalıyor gün içerisinde çok fazla vakit geçirdiği için bağlanmış olabilir bir arkadaşıma böylr olunca rahatsız olmuyo musun ben olsam kıskanırdım dedim o da yeri iyi keyfi yerinde beni özleyip sürekli ağlasa memnun olmasa daha mı iyi boşver böyle kafam rahat en azından demişti. Bu cümle beni rahatlatıyor umarım size de iyi gelir.🌸
M

M. K.

13 Şubat 2026 13:06
Çok teşekkür ederim , doğru o şekilde olsa da mutsuz olurdum. Böyle de içim parçalanmıyor değil ama yine de mutlu olsun en önemlisi o
F

Figen ..

13 Şubat 2026 13:12
merhaba çalışan bir anne değilim ama hem kendi kardeşini büyütmüş hem de bebeği olan bir anne olarak size şunları söyleyebilirim bebeklerin çevre odağı 6. aydan sonra çok açılıyor benim annem de 6 ayda çalışmaya başlamıştı ve kardeşimle ben ilgilendikçe daha çok bana düşkün olmaya başlamıştı, şimdi kendi bebeğimi anneannesine babaannesine bıraktığımda da ben gelsem de umursamıyor onlarla oynamaya eğlenmeye devam ediyor çünkü bebekler biz gelene kadar güvenli ortamın onlarla olduğunu biliyorlar bence, ama günün sonunda bebeğim benimle uyumak istiyor benim kokumu istiyor kardeşime 3 yaşına kadar bakmıştım yine bana düşkün ama annesiz 2-3 saat zor geçiriyor yani demem o ki, bu süreçler geçici bebek annesi ve babasını biliyor yine günün sonunla sizinle olmak ona en iyi gelen şey böyle düşünüp kendinizi yormayın üzmeyin yerinizi kimse alamaz ayrıca oğlum onunla oyun oynayıp giden kim varsa hepsinin peşinden ağlıyor huzursuzluk yapıyor
M

M. K.

13 Şubat 2026 13:16

Figen

merhaba çalışan bir anne değilim ama hem kendi kardeşini büyütmüş hem de bebeği olan bir anne olarak size şunları söyleyebilirim bebeklerin çevre odağı 6. aydan sonra çok açılıyor benim annem de 6 ayda çalışmaya başlamıştı ve kardeşimle ben ilgilendikçe daha çok bana düşkün olmaya başlamıştı, şimdi kendi bebeğimi anneannesine babaannesine bıraktığımda da ben gelsem de umursamıyor onlarla oynamaya eğlenmeye devam ediyor çünkü bebekler biz gelene kadar güvenli ortamın onlarla olduğunu biliyorlar bence, ama günün sonunda bebeğim benimle uyumak istiyor benim kokumu istiyor kardeşime 3 yaşına kadar bakmıştım yine bana düşkün ama annesiz 2-3 saat zor geçiriyor yani demem o ki, bu süreçler geçici bebek annesi ve babasını biliyor yine günün sonunla sizinle olmak ona en iyi gelen şey böyle düşünüp kendinizi yormayın üzmeyin yerinizi kimse alamaz ayrıca oğlum onunla oyun oynayıp giden kim varsa hepsinin peşinden ağlıyor huzursuzluk yapıyor

Ben günün sonunda beni istiyor mu onu bile bilmiyorum artık kafam öyle dolu öyle karışık ki .. Ayda bir nöbette olduğumda da annemde de kalıp uyuyabiliyor sorun çıkarmadan .. İnşallah dediğiniz gibi olur ve ben bunu bir an önce görürüm ..

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir