Bebeğim Başkalarını Yabancılıyor

77 görüntüleme
D

Demet Ş.

7 Aralık 2025 18:00
Bebeğim 4 aylık oldu eşim ve ben ailimizden uzakta başka şehirde yaşıyoruz ilk 40 gün nispeten kabalık geçti annelerimiz geldi biz yanlarına gittik her şey gayet normaldi. Biz sadece eşim ve ben yaşadığımız için bebeğimizin insan yabancılamasından çok endişe ediyorduk.Daha sonra geçen ay arkadaşım geldi bebeğim gündüz uykusundan uyanmıştı gayet güzel vakit geçirdiler oh dedik ama sonra annem geldi gün ortasıydı inanılmaz ağladı asla annemde durmadı ertesi gün yine uyandığında biraz daha ılıman davrandı ama bugün arkadaşıma gittim arabasından çıktığı andan itibaren ağlamaya başladı insanı geçtim evi bile yabancıladı ne yaptıysam susması ama nasıl ağlamak aşı olduğunda böyle ağlamaz yani eve geldim sakinleşti ve resmen gün içinde iki farklı bebekle karşılaşmış gibi oldum. Biz eşimle bu durumu çok önemsiyoruz bunun için ne yapabiliriz sık sık telefonda görüntülü konuşturuyorux bebeğimizle evde bol bol konuşuyoruz elimizden geldiğince dışarı çıkarıyorum bu başına gelen var mı dönemsel bi durum mu yoksa bu bi huy mu bunu aşması için neler yapabiliriz
S

Seda A.

7 Aralık 2025 18:05
Zaman :) benim kızımda da 4. Ay yabancılama başladı. Özellikle dedesini ne zaman görse ağlardı, birçok insana yapardı 2-3 günde gördüklerine bile. Anneannesinin evine girdiğimizde ağlardı, farklı eve asla girmek istemezdi. 10.5 aylık olduğunda gülerek kucaklarına gitmeye başladı. Bolca sabır, her ağladığında size dönmesini sağlamak ve bol bol sarılmak gerek bence. Zor bir süreç ama geçiyor💕
S

Seda A.

7 Aralık 2025 18:07
Ayrıca doktorlar bunun çok güzel gelişim gösterdiği için olduğunu da söyler. Bazı bebekler de çok geç oluyor, bazılarında hiç olmuyor. İçinizi ferah tutun, zamanla geçecek
D

Demet Ş.

7 Aralık 2025 18:08
Evet bugün inanılmaz üzüldüm gerçekten, inşallah kalıcı bi huy olmaz biz meslekten dolayı ailelerimizden uuzakta yaşayacağız hep onları tanımasını ve bağ kurmasını çok önemsiyoruz umarım dediğiniz gibi geçici bir süreçtir
S

Seda A.

7 Aralık 2025 19:08
@Demet Şahin endişenmeyin ve üzülmeyin geçici bir süreç. Benim kızımı gören asosyal olacak bu çocuk diyordu :) Ama şimdi herkese gülücükler saçan, herkesle çok keyifle oynayan bir bebeğe dönüştü.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir