Bebeğim Başını Çarpıyor
130 görüntüleme
G
Gdkmc
3 Aralık 2025 09:30
Merhaba, çok aktif bir bebeğe sahibim emeklemeye başladı bir aydır falan. Şimdi de ayaklanmak istiyor ve çok hareketli. Bazen hatta nerdeyse hergün mutlaka başını çarpıyor. Gözlemledğimde bir sorun gözükmüyor ama normalde de kusan bir bebekti bazen kusuyor ondan endişeleniyorum. Ve bu başını çarpma olayı çok yıprattı dün eşim oturur vaziyette koymuş ve hemen kendini arkaya atmış. Anne baba olarak vicdan azabı çekiyoruz her vurduğunda. Ne yapmalıyım
K
Kübra Y.
3 Aralık 2025 09:35
Benim bebeğim de şu an o aşamalarda sürekli kalkmak istiyor ve düşüyor kafasını vuruyor düştüğü zaman ani tepki vermemeye çalışıyorum korkmaması açısından kucağıma alıp onu sakinleştirmeye çalışıyorum kafasına yumuşak hareketlerle masaj yapıyorum sert olmayacak bir şekilde asla ama asla sarsımıyorum ve mutlaka gözlemliyorum herhangi bir gözlerde kayma uzaklara dalıp gitme veya kusma Bunların hepsi bir arada varsa zaten Muhtemelen beyin sarsıntısı geçiriyordur bebek. Siz de kustuğunu söylemişsiniz ama daha öncesi de var mutlaka kusmanın yanında diğer belirtiler var mı bakın eğer sıkıntı yoksa bebeğinizle oynamaya onu bunu unutturmaya çalışın Elbette ki vicdan azabı çekmek çok oluyor ki bizde de öyle ama çocuklar Düşe Kalka büyüyecek Bunu sakın unutmayın
T
Tuğba B. ..
3 Aralık 2025 09:35
Sırtta takılan çanta gibi yastıklar var ondan alsanız kafasının arkasına darbe almasını engeller
G
Gdkmc
3 Aralık 2025 09:39
|isim=Kübra Yüksel] öncelikle çok teşekkürederim evet bende çocuğun düşe kalka büyüme taraftarıyım bende çok tepki vermiyorum hemen kucağıma alıp sakinleştiriyorum ama sert vurdukları için bir ihmalin bebeğime mal olmasına çok korkuyorum. Annelik babalık çok zormuş.
G
Gdkmc
3 Aralık 2025 09:40
@Tuğba Beyazgül evet ondan almayı düşünüyorum ama sadece kafasının arkasını koruyor diye kararsızım
D
Didem H.
3 Aralık 2025 09:41
Kafa koruma emniyet kaskı/süngeri kullanabilirsiniz. Kafa koruyucu diye aratırsanız sırta takılanlardan bakarak da fikriniz olur. Kafa kaskı her yerini koruyor kafasının
K
Kübra Y.
3 Aralık 2025 09:42
@Gdkmc tabi endişede çok haklısınız. Çok aşırı sert düştüğünde mutlaka 3 saat uyutmayın. Aktif olsun ve o süre zarfında mutlaka kontrol edin. Annelik bu insan en ufak şeyde endişe ediyor.Rabbim onları korusun. Yukarıda Tuğba hanımın dediği gibi yastıklar var bende alacağım onlardan. En azından ufakta olsa korumuş oluruz
G
Gdkmc
3 Aralık 2025 09:43
Çok teşekkür ederim Allah hepimizin yavrularını korusun korktuğumuza uğratmasın 🥹
G
Gdkmc
3 Aralık 2025 09:44
@Didem H. Çok teşekkür ederim