Bebeğim Az Yiyor ve Gece Sık Uyanıyor
229 görüntüleme
R
Rabia S.
26 Mayıs 2026 23:03
Bebeğim şu an 7 aylık doktorumuzun önerisiyle 5.5 aylıkken ek gıdaya başladık. Ama kafamı birkaç olay karıştırıyor; günde ne kadar ve kaç kez beslemeliyim. Malum sosyal medyada o kadar fazla ek gıda içeriği var ki dolup taşan tabaklar insanın canını sıkıyor bazen.
Bebeğimin yiyeceklere ilgisi var, kendisi yemeye de çalışıyor. Özellikle pankek, krep tarzı katı ve pütürlü gıdaları güzel yiyor ama muhallebi, çorba gibi daha sıvı besinleri çok da yemiyor. 1-2 tatlı kaşığı bile yediremiyorum bazen. Gıda mı seçiyor, beğenmiyor mu yoksa bu kadar yemesi yeterli mi bilemedim. Buna bağlı mı bilmiyorum ama geceleri de çok sık uyanıyor nerdeyse 2 saat aralıklarla emmek istiyor, bazen çok bazen az emip yeniden uyuyor. Önerebileceğiniz bir şey var mı?
Bebeğimin yiyeceklere ilgisi var, kendisi yemeye de çalışıyor. Özellikle pankek, krep tarzı katı ve pütürlü gıdaları güzel yiyor ama muhallebi, çorba gibi daha sıvı besinleri çok da yemiyor. 1-2 tatlı kaşığı bile yediremiyorum bazen. Gıda mı seçiyor, beğenmiyor mu yoksa bu kadar yemesi yeterli mi bilemedim. Buna bağlı mı bilmiyorum ama geceleri de çok sık uyanıyor nerdeyse 2 saat aralıklarla emmek istiyor, bazen çok bazen az emip yeniden uyuyor. Önerebileceğiniz bir şey var mı?
E
Ece ..
27 Mayıs 2026 00:37
Merhaba, tamamen aynı durumdayım. Benim doktorum bu ay bebeğim 350 gram aldığı için kilosunu az buldu, günde 3 öğüm ek gıda vermem gerektiğini söyledi ama daha kaşığı görünce yüzünü ekşitiyor ki bebeğim zayıf bir bebek değil sürekli emmek istiyor. Çorba zaten bu dönemde doktorlar tarafından önerilmiyor boş yere bebeğin midesini sıvı ile doldurmayın deniyor. Yiyecekleri pütürlü yapmaya çalışıyorum ama en fazla 1-2 kaşık yiyor bende boğazına kaçar korkusuyla zaten zorlamıyorum. BLW de uyguluyorum ama ağzına götürmüyor genelde hep yere atıyor. Kayınvalidem geçenlerde çay kaşığını damağına doğru tutarak yedirdi güzelde yedi.
Uyku konusunda ayrılık kaygısı mı başladı anlamadım sürekli uyanıp emip uyuyor.
A
Arzu.G
27 Mayıs 2026 00:50
7 ay hala tadım süreci yemek istemediği zaman zorlamayin .9.aya kadar ana besin anne sütü /mama. Illa çorba içecek diye bir kural yok canınızı sıkmayın sıvıyla midesini doldurmayı zaten önermiyor doktorlar .püre sevmemesi de çok güzel muhallebilerine ceviz fındık ezip pütürlü hale getirebilirsiniz. Gece uyanmalarinin acliktan olduğunu sanmıyorum diş sancısı gibi bir sorunu yoksa tamamen aliskanliktandir memede uyuyan bebekler her uyku döngüsünde meme için uyaniyorlar maalesef .Sosyal medyayı da kafanıza takmayın olabildiğince çeşitli besin denemesi yeterli bu süreçte
F
Fidan A.
27 Mayıs 2026 01:47
Merhaba, tamamen aynı durumdayım. Benim doktorum bu ay bebeğim 350 gram aldığı için kilosunu az buldu, günde 3 öğüm ek gıda vermem gerektiğini söyledi ama daha kaşığı görünce yüzünü ekşitiyor ki bebeğim zayıf bir bebek değil sürekli emmek istiyor. Çorba zaten bu dönemde doktorlar tarafından önerilmiyor boş yere bebeğin midesini sıvı ile doldurmayın deniyor. Yiyecekleri pütürlü yapmaya çalışıyorum ama en fazla 1-2 kaşık yiyor bende boğazına kaçar korkusuyla zaten zorlamıyorum. BLW de uyguluyorum ama ağzına götürmüyor genelde hep yere atıyor. Kayınvalidem geçenlerde çay kaşığını damağına doğru tutarak yedirdi güzelde yedi.
R
Rabia S.
27 Mayıs 2026 08:12
R
Rabia S.
27 Mayıs 2026 08:13
7 ay hala tadım süreci yemek istemediği zaman zorlamayin .9.aya kadar ana besin anne sütü /mama. Illa çorba içecek diye bir kural yok canınızı sıkmayın sıvıyla midesini doldurmayı zaten önermiyor doktorlar .püre sevmemesi de çok güzel muhallebilerine ceviz fındık ezip pütürlü hale getirebilirsiniz. Gece uyanmalarinin acliktan olduğunu sanmıyorum diş sancısı gibi bir sorunu yoksa tamamen aliskanliktandir memede uyuyan bebekler her uyku döngüsünde meme için uyaniyorlar maalesef .Sosyal medyayı da kafanıza takmayın olabildiğince çeşitli besin denemesi yeterli bu süreçte
E
Ece ..
27 Mayıs 2026 20:49
Diş çıktı mı peki acaba uyku bölünmeleri dişten olabilir mi, nasıl ayırt ederiz ki?
R
Rabia S.
27 Mayıs 2026 20:51
5.5 aylıkken alt 2 dişi çıktı şuan başka diş görünmüyor, diş döneminde ekstra susturulamayan ağlama atakları oluyordu şuan bence ya atak döneminde yada biz bir şeyleri yanlış yaptık
E
Ece ..
27 Mayıs 2026 20:51
Bizim doktorumuz 6 aydan sonra 100-300 gram çeki almalı zaten demişdi
R
Rabia S.
27 Mayıs 2026 20:54
Bende öyle biliyorum kaldı ki boyu da 3 cm uzamış, doktorun böyle söylemesi açıkçası ben yeteri kadar ek gıda vermedim mi diye bir vicdan azabı yaşattı. Boğazına kaçar korkusuyla her öksürdüğünde yemek yedirmeyi bırakıyorum:/
F
Fidan A.
27 Mayıs 2026 20:57
Bende öyle biliyorum kaldı ki boyu da 3 cm uzamış, doktorun böyle söylemesi açıkçası ben yeteri kadar ek gıda vermedim mi diye bir vicdan azabı yaşattı. Boğazına kaçar korkusuyla her öksürdüğünde yemek yedirmeyi bırakıyorum:/
E
Ece ..
27 Mayıs 2026 21:59
Öksürüyorsa aslında boğazına kaçmayacaktır onu kontrollü öğürüp çıkarabilir aslında, zor ama bu konuda biraz rahat davranmak bebekleri de rahatlatıyor bence. Gizem Erbirer diye bir hanımefendinin BLW videosunu izlemiştim orda çok güzel anlatıyordu öğürme ve boğulma arasındaki farkı ve neler yapılabileceğini, belki bakmak istersiniz
E
Ece ..
27 Mayıs 2026 21:59
Siz iyi doktorların videolarını izleyin, dinleyin, her doktor doğru söylemiyor, bazıları boş yere korkutuyor. Bebeğinizi sağlıklı büyütün, inşallah
R
Rabia S.
27 Mayıs 2026 23:22
Çok teşekkür ederim izleyeceğim inşallah zamanla yemeğe alışır süreci hepimiz sorunsuz atlatırız. Uyku konusunda bizim şimdiye kadar çok düzenliydi bunu da her sabah yürüyüşe çıkartmaya yorumluyorum herhangi bir uyku eğitimi almadık. Bu atak mı artık ne dönemiyse geçince yine eskiye döner diye umut ediyorum. Düzenli sabah yürüyüşü bebeğin uykusunda inanılmaz fark yaratıyor bilginiz olsun.
Yükleniyor...