Bebeğim Ağız Gazı Çıkarmıyor

69 görüntüleme
R

Reyhan

13 Nisan 2026 00:51
15 dakika gaz çıkarmaya uğraşıyorum ama çıkarmıyor çok nadir çıkarıyor. Reflüsü var sürekli kusuyor doktor kusarken çıkarıyordur dedi ama bugün aşırı gaz sorunumuz oldu. Gaz damlası da kullanıyoruz. 54 günlük. Ne zamana kadar emzirme sonrası gaz çıkarmaya çalışacağız? Ne zaman kendi kendine çıkaracak?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

13 Nisan 2026 00:52
Bebeğinizin ağızdan gaz çıkarmaması konusunda endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, her bebeğin gelişimi farklı olduğu için gaz çıkarma sürecinin de bireysel farklılıklar gösterebileceğini unutmayın.

Gaz Çıkarma Süreci:

Yenidoğan bebeklerde gaz çıkarma oldukça önemlidir, çünkü bu, onların sindirim sisteminin doğru çalışmasına yardımcı olur.
Genellikle, bebekler 3-4 ay civarında gaz çıkarmayı kendi kendine yapmaya başlarlar.

Emzirme Sonrası Gaz Çıkarma:

Emzirme sonrası gaz çıkarmaya çalışmak, bebeğinizin sindirim sistemini desteklemek için önemlidir.
Amerikan Pediyatri Akademisi (AAP), bebeklerin ilk 4 ayında emzirme sonrası gaz çıkarmayı öneriyor.

Reflü ve Gaz Çıkarma:

Reflüsü olan bebeklerde gaz çıkarma daha zor olabilir, çünkü reflü, mide içeriğinin yukarıya doğru hareket etmesine neden olabilir.
Doktorunuzun "kusarken çıkarıyordur" sözü, reflü nedeniyle gazın çıktığını ima edebilir.

Gaz Damlaları:

Gaz damlaları, bebeğinizin gaz sancısını hafifletmeye yardımcı olabilir.
Ancak, gaz damlalarının uzun süreli kullanımı bağırsaklara alıştığı için etkisini kaybedebilir.

Öneriler:

1. Emzirme sonrası dik tutma: Bebeğinizi emzirme sonrası dik tutmaya çalışın. Bu, gazın daha kolay çıkmasına yardımcı olabilir.
2. Gaz masajı: Bebeğinizin sırtını ve karnını masaj yaparak gazın çıkmasına yardımcı olabilirsiniz.
3. Bekleme süresi: Emzirme sonrası 15-20 dakika bekleyerek gazın çıkmasını sağlayabilirsiniz.
4. Doktorunuzla iletişim: Bebeğinizin reflü ve gaz sorunları hakkında doktorunuzla düzenli olarak iletişim kurun.

Gaz çıkarma süreci her bebekte farklıdır. Bazı bebekler 3-4 ay civarında gaz çıkarmayı kendi kendine yapmaya başlarlar, ancak bazıları daha uzun süreliğine ihtiyaç duyabilir. Bebeğinizin gelişimini takip edin ve doktorunuzla iletişim kurun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gaz Çıkarma
2. Gaz
3. Kaç Aya Kadar Ağızdan Gazi Çıkarma Yapacağız
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
N

Nazlıcan

13 Nisan 2026 05:16
Bebeğim 79 günlük ve reflüsü var hala bazen gazını çıkartmıyor ve kusuyor. Gerçi gazını çıkartsa da kusuyor. Bazen de kendi kendine çıkartıyor. Benim bebeğim kustuğunda rahatladığı için ve gelişimi normal olduğu için ben kusmasını dert etmiyorum. Bir de bu sorunlar başladıktan sonra 100 gün sürdüğünü söyleyenler duymuştum. Gündüz ise 20-25 dk dik bir şekilde gezdiriyorum, gece ise uykusu bölünmesin diye 5-10 dk bekleyip uzatıyorum bir süre de kusar mı acaba diye başında bekliyorum. Yüzüstü uyuduğu için bazen uykusunda çıkartabiliyor. Allah kolaylık versin
E

Ebru

13 Nisan 2026 08:22
Benim kızım 4.5 aylık çok gazlı bir bebekti hala öyle üst gazını biz çıkarıyoruz alt gazını bir aydır kendi çıkarıyor. Ben de bu gaz olayı bitsin istiyorum artık çok yorucu oluyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir