Bebeğim Acı Acı Ağlıyor
297 görüntüleme
G
Gülsüm K.
Premium Üye
28 Nisan 2026 20:19
Bebeğim 3 ay 26 günlük bir kaç gündür özellikle akşam saatlerinde sanki bir yeri ağrıyor gibi acı acı ağlıyor sakinlestiremiyoruz. Ateşi vs yok her şeyi normal gözüküyor. Neden olabilir
G
Gülşah S.
Premium Üye
28 Nisan 2026 20:20
Gazdan olabilir ama daha önce gazdan ağlıyor muydu bilemiyorum

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye28 Nisan 2026 20:20
Bebeğinizin acı acı ağlamasının birkaç nedeni olabilir. Öncelikle, 3 ay 26 günlük bebeklerde sık görülen bazı durumları göz önünde bulundurmak gerekir.
Gaz sancısı: Bu yaş grubunda gaz sancısı oldukça yaygındır. Bebeğinizin gazı olabilir ve bu durum akşam saatlerinde daha da kötüleşebilir.
Uyku gerilemesi (4. ay atağı): 3-4 ay arasında bebeklerde uyku gerilemesi yaşanabilir. Bu durum, bebeğin uykuya geçişini zorlaştırabilir ve ağlamaya neden olabilir.
Diş çıkarma: Bazı bebeklerde diş çıkarma 3. aydan itibaren başlayabilir. Diş çıkarma süreci ağrılı olabilir ve ağlamaya neden olabilir.
Egzama veya cilt tahrişi: Bebeğinizin cildinde egzama veya tahriş olabilir, bu da ağlamaya neden olabilir.
Bebeğinizin ağlamasının nedenini belirlemek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1. Bebeğinizi kontrol edin: Bebeğinizin ateşi, kulağı, burnu, gözleri vs. her şeyini kontrol edin. Herhangi bir belirti veya anormallik olup olmadığını kontrol edin.
2. Gaz sancısına karşı önlemler alın: Bebeğinizi dik tutarak besleyin, gazını çıkarmaya çalışın, ve gerektiğinde gaz damlası kullanın.
3. Uyku rutinini düzenleyin: Bebeğinizin uyku rutinini düzenli hale getirin, uyku öncesi aktiviteler düzenleyin.
4. Doktorunuza danışın: Bebeğinizin ağlamasının nedeni hakkında endişe duyuyorsanız, doktorunuzla konuşun. Doktorunuz bebeğinizi muayene edecek ve gerekli tavsiyeleri verecektir.
Bebeğinizin ağlamasına rağmen, sakin ve sabırlı kalmaya çalışın. Bebeğinizle konuşun, ona sarılın ve onu sakinleştirmeye çalışın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3,5 Aylık Bebek Uykuya Geçerken Ağlıyor
2. Gece Uyanmaası
3. Ağlayarak Uyanma
Gaz sancısı: Bu yaş grubunda gaz sancısı oldukça yaygındır. Bebeğinizin gazı olabilir ve bu durum akşam saatlerinde daha da kötüleşebilir.
Uyku gerilemesi (4. ay atağı): 3-4 ay arasında bebeklerde uyku gerilemesi yaşanabilir. Bu durum, bebeğin uykuya geçişini zorlaştırabilir ve ağlamaya neden olabilir.
Diş çıkarma: Bazı bebeklerde diş çıkarma 3. aydan itibaren başlayabilir. Diş çıkarma süreci ağrılı olabilir ve ağlamaya neden olabilir.
Egzama veya cilt tahrişi: Bebeğinizin cildinde egzama veya tahriş olabilir, bu da ağlamaya neden olabilir.
Bebeğinizin ağlamasının nedenini belirlemek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1. Bebeğinizi kontrol edin: Bebeğinizin ateşi, kulağı, burnu, gözleri vs. her şeyini kontrol edin. Herhangi bir belirti veya anormallik olup olmadığını kontrol edin.
2. Gaz sancısına karşı önlemler alın: Bebeğinizi dik tutarak besleyin, gazını çıkarmaya çalışın, ve gerektiğinde gaz damlası kullanın.
3. Uyku rutinini düzenleyin: Bebeğinizin uyku rutinini düzenli hale getirin, uyku öncesi aktiviteler düzenleyin.
4. Doktorunuza danışın: Bebeğinizin ağlamasının nedeni hakkında endişe duyuyorsanız, doktorunuzla konuşun. Doktorunuz bebeğinizi muayene edecek ve gerekli tavsiyeleri verecektir.
Bebeğinizin ağlamasına rağmen, sakin ve sabırlı kalmaya çalışın. Bebeğinizle konuşun, ona sarılın ve onu sakinleştirmeye çalışın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3,5 Aylık Bebek Uykuya Geçerken Ağlıyor
2. Gece Uyanmaası
3. Ağlayarak Uyanma
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Güliz B.
28 Nisan 2026 20:23
Bizimki de öyleydi her akşam 18:30-18:50 arası ağlıyordu birkaç hafta sürdü hatta sebebini anlayamadık
G
Gülsüm K.
Premium Üye
28 Nisan 2026 20:40
Benimki yeni başladı sanki onu kesiyorlar öyle ağlıyor sakinlesmiyor. Çok korkutuyor. Her uyku öncesi yapmaya başladı. Bu gün zirve oldu biraz önce. İnsan korkuyor. Gaz damlası kullandık. Gazdan o kadar aglamazdi.
G
Gizem Ç.
28 Nisan 2026 20:45
O aylarda benim bebeğimde aynı sıkıntı vardı sanki bi yeri acır gibi ağlıyordu en son çare üzerini soyardık biraz sakınleşirdi bizde gaz sıkıntısı vardı ondan olduğunu düşünürdük ama o aylarda daha çok oluyor galiba
G
Gülsüm K.
Premium Üye
28 Nisan 2026 21:03
Galiba ya herkes ayni galiba şuan biraz sakinlesti
B
Büşra ..
28 Nisan 2026 21:16
Benim bebeğimde o aralar öyleydi
Ş
Şeyma E.
28 Nisan 2026 22:10
Biz de 2-3 ayları arasında yaşadık bunu bi yerde duymuştum cadı saati deniyormuş böyle olunca bi ara ikindiyle akşam arası hep ağlardı kızım
G
Gülsüm K.
Premium Üye
29 Nisan 2026 07:38
Bir de inanılmaz gaz oluyor neyden kaynaklandığını çözemedim nasıl basedebilirim gazla. Uykularini cok bölüyor. Kucakta yatmak istiyor doğduğundan beri. Gaz sancısından
Ş
Şeyma E.
29 Nisan 2026 07:51
Probiyotik önermişti doktorumuz enterogis 7 damla 2. Ayında başlamıştık
B
Büşra ..
29 Nisan 2026 07:52
Beslenme sırasında hava yutmamasına dikkat edin. Her beslenme sonrası gaz çıkarıyorsunuzdur zaten gaz masajı ılık duş bunları zaten biliyorsunuzdur. Maalesef gaz için çabalamak gerekiyor gaz damlaları felan gereksiz kimyasal yük oluşturuyor bebekler üzerinde. Biraz çaba ve sabır hemen hemen birkaç hafta sonra hafifleyecek sonra sonra kendi kendine çıkartmaya başlayacak.
G
Gülsüm K.
Premium Üye
29 Nisan 2026 07:53
Onların hepsini yapıyorum sadece hava yutması konusunda çok bir şey yapamadık. Nasıl yutuyor anlamiyorum. Pozisyon vs heosi doğru tutuşu bir bakiyorum hava yutmuş
Yükleniyor...