Bebeğim 9 Aylık

129 görüntüleme
Ö

Özge K. ..

4 Ağustos 2025 07:50
Bebeğim 9 aylık ve çorba, yoğurt, ve meyve püresi dışında birşey vermedim ne verebilirim. Boğazında kalır mı diye korkuyorum o yüzden hiç bir şey deniyemiyorum ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim ☺️
Rümeysa E. .

Rümeysa E. ..

4 Ağustos 2025 08:00
Merhaba canım ben de korkuyordum ve kabak mücver ile başladım ilk korktum kendim verdim ama sonra dedim en fazla ne olabilir ki eline verdim ve çok severek yedi biz alerjik durumumuz olduğu için ben sadece içine kabak rendeledim çok az da un atıp çok hafif yağda pişirdim eğer alerjisi yoksa yumurta peynir felan da ekleyebilirsin ☺️
Ö

Özge K. ..

4 Ağustos 2025 08:53
Teşekkür ederim fikriniz için dişleri henüz olmadığı için öğütebilir mi diye korkuyorum. Kıyma verdim bir kere öğütemedi yaklaşık 10 dakika ağzında kalmış öğürünce fark ettim ondan beri hep bir panik halindeyim
Esmanur B. .

Esmanur B. ..

4 Ağustos 2025 11:50
Desteksiz uyutmak ve gerçekten de yoğurt, püre dışında bir şey vermemek çok zor . Annelerimiz önüne taneli pirinç koydu ama boğazında kaldığı için kustu nasıl aşabilirim acaba ☹️
Rümeysa E. .

Rümeysa E. ..

4 Ağustos 2025 11:56
Kıyma biraz daha eritemedikleri için sanırım yutamadı ama mücver zaten yumuşak oluyor ve kendileri çok rahat kopararak tükmükleriyle ıslatarak rahatlıkla yiyebilir diye düşünüyorum 💁🏻‍♀️
Rümeysa E. .

Rümeysa E. ..

4 Ağustos 2025 11:57
Esmanur hanım pilavı çok yumuşak yaparak ve tane tane vererek deneyebilirsiniz biz ilk seferde bu şekilde ilerlemiştik 🙆🏻‍♀️
Rümeysa E. .

Rümeysa E. ..

4 Ağustos 2025 11:58
Ya da biraz çatalla ezerek lapalaştırarak da yedirebilirsiniz bi şekilde aşmaları gerekiyor çünkü ☺️
K

Kübra E.

4 Ağustos 2025 12:26
Elinizle ezdiğinizde ezilen tüm gıdalar bebeği öğürme boğulma durumundan sakınır. Elinizde ezemeyecek kıvamları vermeyin. Ve ufak ufak öğürmesi de sorun değil. Yutak bu şekilde gelişecek sakin olun öksürmesine zorlanmasına hemen müdahalede bulunmayın kendi çözmesine müsade edin kontrol altında ilerleyin ufak öksürüklerde çıkarması için müdahale etmeniz çiğneme ve yutak gelişimine olumsuz etki eder.
Rabia T.

Rabia T.

4 Ağustos 2025 12:51
Meyve püreleri ve çeşitli muhallebiler kurtarıcı olabilir ve iki parmak kuralı ile haşladığınız tüm besinleri deneyebilirsiniz sizin gözetiminiz altında herşeyi verin alışsın
Esmanur B. .

Esmanur B. ..

4 Ağustos 2025 14:29
Çok teşekkürler hepinize sevgiler 🥹❤️
S

Sümeyye K. ..

4 Ağustos 2025 14:54
Merhaba kaç aylıkken başlayabiliriz bu şekilde alışması için 7 aylık bebeğim ama bende korkuyorum bazen püre şeklinde verirken midesini bulandırıp ögürüyor erken mi diye düşünüyorum alıştırmak için
Esmanur B. .

Esmanur B. ..

4 Ağustos 2025 15:46
Bence bir tık erken başlamak iyi yanlışam düzeltin. Korkunun üstünden iki ay geçti hala pütürsüz vermeye çalışıyorum korktuğum için. Öğürmesi çok normal kendini boğmaktan kurtarıyor ilk başladığımda da tüm besinlere öyle davranmıştı. Şimdi eline ekmek veriyorum yavaş yavaş aşarım inşallah sizlerin de tavsiyelerinizle 💛
Ö

Özge K. ..

4 Ağustos 2025 16:41
Çok teşekkür ederim fikirleriniz ve önerileriniz için dikkate alicam umarım başarabiliriz çünkü bu durum kilo alımının da yavaş ilerlemesini etkiliyor bizim için büyük bir sorun durumunda .
Esmanur B. .

Esmanur B. ..

4 Ağustos 2025 17:59
Heimlich manevrasını bilmeniz yeterli zaten . Bebekmiş küçükmüş Allah muhafaza her daim dikkat etmek lazım herkesin de bilmesi gereken bir şey zaten . 3 yaşındaki bir çocuk bile boğaza takılabilir yiyecekler. Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🩶
Rümeysa E. .

Rümeysa E. ..

4 Ağustos 2025 18:02
Öğürmesinden korkmayın ben de çok korkmuştum insan gerçekten kötü oluyor ama o yemeyi yutmayı öyle öğreniyor bırakın öğürsün aslında onun tamamen faydasına bir durum bir de öğürdüğü esnada asla müdahale etmemek gerekiyor yoksa daha tehlikeli olabiliyor ☺️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir