Bebeğim 4 Aylık Sütüm Az Mama İçmiyor Napmalıyım

159 görüntüleme
G

Gizemm

11 Temmuz 2025 07:57
Anne sütüyle doymuyor mama içmiyor
K

Kübra Ç.

11 Temmuz 2025 07:57
Başka bir mama markasını deneyin
G

Gizemm

11 Temmuz 2025 07:58
Denedim içmiyor yinede
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

11 Temmuz 2025 07:59
Mama markası değişikliği, biberon değişikliği, sizin dışınızda birinin besleme yapması vs gibi şeyler deneyebilirsiniz eğer denemediyseniz. 4aylıkken meme veya beslenme reddi sıkça görülüyor. Algıları iyice açılıyor ve dikkatleri dağılıyor. Geçici bir süreç endişe etmeyin
G

Gizemm

11 Temmuz 2025 08:00
Biberon değişikliği hepsini yaptım süt içmesinde sorun yok içiyor sadece sütüm çok az
N

Neslihan K. D.

11 Temmuz 2025 08:01
Benim oğlumda 4 aylık ve bu aralar bizde de ara ara meme reddi olabiliyor ancak ben sıklıkla tekrardan deniyorum. Sütünüzü artırmaya çalışın. Bu süreç genellikle geçici
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

11 Temmuz 2025 08:03
Bebekler 4 aylık olduklarında genelde saydığım nedenlerden dolayı beslenme reddi olabiliyor veya annenin gebelik sonrası hormonları çekilmeye başlıyor, regl süreci başlayabiliyor ve tüm bunlar sütün miktarını etkiliyor. Sık sık emzirin emiyorsa, sütünüz artacaktır, sütünüze güvenin. Belki de ona yetiyordur emdiği miktar. Çişli bez sayısına kilosuna bakarak süreci takip edin
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

11 Temmuz 2025 08:05
Bir de mümkün olduğu kadar sütüm az veya yetmiyor gibi şeyleri sesli söylemeyin. Süt her şeyden etkileniyor. İlk bebeğimde tecrübe ettiğim bir durum
K

Kübra Ç.

11 Temmuz 2025 08:14
Tahin dut hoşafı marul da sütü artırıyor
K

Kübra Ç.

11 Temmuz 2025 08:14
Bol sağım yapmak da artırır
A

Ayşe V. ..

14 Temmuz 2025 09:49
Hem mama hem süt verince de icmiyorlar ben de sizin gibi oldum ama benimki emmiyordu biberonla içiyordu mecbur mamaya döndüm sütümü sağıp dolaba attım azdı zaten günde 1 sefer verdim diğer öğünler mamayla devam ettim mamayı bir ölçek yapın derim biberonun ağzı kapalı olunca da kokuyor ondan da icmiyorlar
A

Aleyna E. Y.

16 Temmuz 2025 17:52
istersen sma optipro dene birde Philips aventin meme ucuna çok yakın olduğu için reddetme yapmayabilir kontrollü akımı mevcut bu biberonda trendyoldan bak derim bence işe yarar ben kızıma kullanıyorum ikisinide o kadar memnunum ki
G

Gizemm

16 Temmuz 2025 17:56
Kızım doğduğu günden beri mememi tutmadı hepsini denedim hep sağım yapıp biberonla veriyorum philipsin biberonlarını hepsini aldım kullanmıyor
A

Aleyna E. Y.

4 Ağustos 2025 19:03
ben sana kullandığım ürünleri söylicem dene sma comfort al ben o kadar memnunum ki smadan birde Philips avent biboron al meme ucuna benzediği ve akışı bebek çekmedikçe gelmediği için işini görür diye düşünüyorum
Z

Zeynep K.

6 Ağustos 2025 22:07
Bende meme reddi yaşadım ilk çocuğumda , 5 ay boyunca denedim okumadığım makale, almadığım eğitim kalmadı. Eve emzirme danışmanı bir ebe çağırdım 4 saat uğraştık ve memeyi anca tuttu. Sizin gibi biberonla da beslenmiyordu şırınga ile besledim. Banyo ya beraber girip ılık suyun altında emzirmeyi deneyin ben 4 ay boyunca öyle emzirdim günde 3-4 kere. Bunun haricinde emzirmeyi gece deneyin. Mutlaka denemişsinizdir ama denemediyseniz farklı pozisyonlarda emzirmeyi deneyin. Bu süreçte kendinizi sakın yetersiz hissetmeyin. Eğer yapabiliyorsanız bebeğinizi her emzirdikten sonra peşine hemen sağım yapın. 1 hafta boyunca tüm işi gücü bırakıp sadece bebeğinize odaklanıp tüm süreci emzirme üzerine kurun. Ben alarm kurup kalkıyordum belli periyotlarla. Bol su tüketin sütünüzün miktarını çok etkiliyor. Çiğ kuruyemiş, kuru üzüm, dut gibi şeyleri düzenli tüketin, yeşillikler tüketin. Sütünüzün az olduğunu hiç düşünmeyin. Evin içinde sesli bir şekilde sütüm şelale, ay sütüm ne kadar çok falan diye gezin hatta psikoloji olarak o kadar rahatlatıyor ki, sonra da sütünüz gerçekten artıyor.😀 eğer bebeğinizde bir kilo kaybı yok ise mama yerine sütünüzü artırmaya odaklanın. Zor bir süreç ama inanın geçiyor. Bol sütlü, kolay emmeli beslenmeleri diliyorum bebişinize. Kendinizi hiç üzmeyin bir şekilde besleniyor, büyüyorlar. 💐💐 epey uzun oldu ama birde size eşiniz hariç destek olabilecek birileri varsa anne- kayınvalide kardeş gibi mutlaka onlardan destek alın. Çok sıkıldığınızda darlandığınızda onlar biberonla, kaşıkla yada şırınga ile beslemeyi denemeye devam etsinler

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir