Bebeğim 4 Aylık Kilosu Düşük 😪😔

241 görüntüleme
M

Meral E. A. K.

20 Mayıs 2026 15:24
Bebeğim 3.5 kilo 51 cm doğdu

İşk başlarsa anne sütü veriyordum çevre baskısı bu çocuk aç doymuyor düşüncesi ile mama verdim mama verdikçe beni daha az emmeye başladı. Bugün 4 ay 1 haftalık 5.600 kg

sağıp veriyorum sütümü emmediği zaman. Mama da veriyorum. Şehir değişikliği yaptık son 1 haftadır ne emmek istiyor nede mama yemek istiyor hiç kilo almamış 😔 bana akıl verin lütfen kafayı yemek üzereyim
E

Ebru

20 Mayıs 2026 15:29
4. Ayda az kilo alımı olabiliyor Meral hanım o ay benim kızım da 400 gram almıştı. Etrafa ilgileri oluyor algıları açılıyor dikkatleri dağılıyor beslenme reddi yaşayabiliyorlar strese girmeyin toparlıyorlar sonra. Siz yine sık sık memeyi teklif edin ardına mama verin. 5. Ayda da az kilo alımı olursa doktorunuzla ek gıdaya başlama sürecini konuşursunuz
Y

Yaz ı. a.

20 Mayıs 2026 16:09
3 ve 4 te bizde benzer durum yaşadık etrafı artık daha iyi gördükleri için ortam onlar için lunapark gibi o yüzden zamanlarını beslenmeyle geçirmek istemiyorlar ayrıca ayrıca kilosu çok da düşük değil gayet yeterli sadece en alt sınırda kilo almış
S

Ssss

20 Mayıs 2026 16:25
Merhaba, yapay zekaya nasıl soru soruyorsunuz? Ve bunları nereden yazıyorsunuz? Bir türlü bulamadım sizlere sormak istedim
G

Gülşen O.

20 Mayıs 2026 16:35
Doğum kilosuna göre az kilo almış gibi duruyor ama yine de hekimler en iyisini bilir mama da daha çok kilo alması lazım acaba mamayı mı değişseniz
M

Meral E. A. K.

20 Mayıs 2026 17:42
Gülşen Olgun
Doğum kilosuna göre az kilo almış gibi duruyor ama yine de hekimler en iyisini bilir mama da daha çok kilo alması lazım acaba mamayı mı değişseniz
Evolvia kullanıyorum öneriniz var mı
N

Nur

20 Mayıs 2026 18:20
Meral Esra Alkan Keleş
Bizde sizle aynı sorunu yaşıyoruz benim bebeğim doğduğu andan itibaren mama desteği ile beraber anne sütü alıyordu hastanede aptamil verdiler ama hiç iyi gelmedi sonra golden goat kullandık oda kabız yaptı ama kilosu iyi gidiyordu sonra 2 buçuk aylıkken hipp e geçtik 4. Aya kadar hipp combiotik kullandık şuan 4 buçuk aylık doğum kilosu 3210 du şuan 5.400 doktorumuz geriden geliyor dedi haftada sadece 100 gr ile 200 gr arası alıyor doktorumuz metabolizma hastalıklarına yönlendirdi. Sonuçlarında sorun yok çok şükür. Doktorumuz belki mama değişikliği yaparız duruma göre dedi ama ben henüz gitmedim yarın gidicez 1 haftadır evolvia ve hipp dönüşümlü kullandık çevreden duydum bu mamayı iyi olduğu konusunda dönüşler var diye denemek istedim. kabızlık problemi ve gaz problemi vardı başlarda bu yüzden tekrar olmasın diye alıştırarak tamamen geçiş yapalım dedik şuan bizde de durum aynı dediğim gibi hem anne sütünü hem mamayı reddediyor damakları kaşınıyor ara ara bu atağı yaşıyor sanırım dişleri çıkana kadar iştahsızlık kilo alımı probleri bazı bebeklerde oluyor banada çevreden çok baskı geliyor ama önemli olan çocuğun sağlıklı olması bende zayıfım ama sağlığım yerinde genetik bir yatkınlıkta olabilir tabi bakalım yarın doktorumuz ne diycek.. bebeğinizle bol bol vakit geçirin size ve sevginize daha çok ihtiyacı var çevresel baskılar ve söylemler yüzünden bende çok hata yaptım artık kendi hislerime göre karar verip uygulama yapma kararı aldım bebekleri en iyi anneleri anlar içgüdüsel bir olay tamamen 沈
G

Gülşen O.

21 Mayıs 2026 08:04
Meral Esra Alkan Keleş
Zaten hepimiz biliyoruz anne sütü çok iyi gerçekler şu ki bazen olmayabiliyor olmayınca da çok zorlayıp kendimizi de bebeğide yıpratmamak lazım Şu an Hipp organic combiotic mama var ve golden goat öneriliyor ben Hipp kullanmıştım benim bebeğim bu mamayı iyi tolere etti kilo alımı fazla oldu kabız olmadı si de nasıl olur bilmem tabi en iyisi siz bilirsiniz tam da bu dönemlerde aslında atak haftasından dolayı meme mama reddi yaşayan anneler.

olmuş belki ondan da olabilir ama sizinki genel anlamda öyle anladığım kadarıyla geçmiş olsun
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir