Bebeğim 4 Aylık İlk Günden Beri Saat Başı Emiyor

85 görüntüleme
M

Merve U.

13 Nisan 2026 14:48
Bebeğim 4 aylık oldu hala saat başı emmek istiyor doymuyor mu yoksa alışkanlık mi yapti bilmiyorum zaten 3-5 dk emip bırakıyor sonra çabucak geri acıkıyor uzun süre tok tutacak kadar emmiyor bide uykuya da sadece meme ile dalıyor memesiz asla uyuyatamiyorum haliyle saat başı emiyor nerdeyse
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

14 Nisan 2026 14:55
Bebeğiniz 4 aylık ve ilk günden beri saat başı emiyor. Bu durum, bebeğinizin doymuyor olması veya alışkanlık haline getirmiş olması olabilir.

Bebeğiniz 3-5 dakika emip bırakıyor ve sonra tekrar aç oluyor. Bu, bebeğinizin açlık ihtiyacını karşılayamıyor olabileceği anlamına gelebilir.

Ayrıca, bebeğiniz sadece meme ile uyuyabiliyor. Bu durum, bebeğinizin meme ile uykuya dalışını alışkanlık haline getirmiş olması olabilir.

Bebeğinizin kilo alımı ve gelişimi nasıl? Bebeğinizin kilo alımı ve gelişimi normal seyirdeyse, muhtemelen doyuyor ancak alışkanlık haline getirmiş olabilir.

Bebeğinizin emme süresi ve sıklığı Emme süresi ve sıklığı, bebeğinizin yaşına ve gelişim seviyesine uygun olmalıdır. 4 aylık bebekler genellikle 3-4 saatte bir emebilir.

Aşağıdaki önerileri deneyebilirsiniz:
1. Bebeğinizin emme süresini uzatmaya çalışın: Bebeğinizin emme süresini 5-10 dakikaya kadar uzatmaya çalışın.
2. Bebeğinizin uykuya dalışını kolaylaştırın: Bebeğinizin uykuya dalışını kolaylaştırmak için, ona güvenli ve rahat bir uyku ortamı sağlayın.
3. Bebeğinizin açlık ihtiyacını karşılayın: Bebeğinizin açlık ihtiyacını karşılamak için, ona yeterli miktarda süt veya mama verin.

Eğer bebeğinizin kilo alımı ve gelişimi konusunda endişeleriniz varsa, pediatricianınızla görüşün.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Saat Başı Emiyor
2. Saat Başı Emme İsteği
3. 4 Aylık Saat Başı Emiyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Müjge V.

14 Nisan 2026 18:20
Benim kızım da öyle kilo alımı çok yetersiz doğum kilosu da çok azdı. Bebeğimde inek sütü protein alerjisi çıktı mukuslu kaka geçmeyen pişik ya da kanlı kaka varsa araştırmanızı öneririm. Doktor bugün itibariyle meme +mamaya geçmemi söyledi. Hala diyetteyim
M

Merve U.

15 Nisan 2026 20:54
Süt ürünü alerjisi nasıl belli oluyor test falan mı yapiyolar
M

Müjge V.

16 Nisan 2026 06:38

Merve Ulu

Süt ürünü alerjisi nasıl belli oluyor test falan mı yapiyolar

Kaka testinde çıktı şu an neye tam alerjisi var bilmiyoruz ama beni sıkı diyete soktu.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir